مسوولان چه می گویند؟
منصورزاده:درختچههای خود رو برای درختان سعدآباد مضرند/کارگر:هرس درختچههای مزاحم و خود رو برای حفاظت از پوشش اصیل سعدآباد لازم است
22 دی 1394 ساعت 19:58
این درختچههایی که در حیاط ساختمان مربوط به یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی واقع در ورودی شمالی مجموعه سعدآباد به شکل نامناسبی رشد کرده بودند پس از اعلام نظر شورای فنی و متخصصین باغداری، قطع شدند.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛یوسف منصورزاده، سرپرست کاخ موزه سعدآباد با اشاره به اینکه سعدآباد، دارای بزرگترین مجموعه پوشش درختی در استان تهران است، گفت: حفاظت از پوشش طبیعی و درختان کهنسال سعدآباد با یک روش مدیریت کارشناسی شده، با نظارت شورای فنی و متخصصین فضای سبز انجام می شود.
وی با بیان اینکه در مجموعه سعدآباد، واحد مطالعاتی فضای سبز فعالیت دارند، تصریح کرد: این درختها هر سال باید هرس شوند، موضوعی که در هر باغ و حتی باغچههای خانگی طبیعی و لازم است چراکه درختچههای خود رو(عرعر) مزاحم رشد درختهای اصلی می شوند.
سرپرست کاخ موزه سعدآباد یادآور شد: درختهای اصلی سعدآباد طی فرآیند علمی و تخصصی، به ثبت الکترونیکی رسیده اند و هرگونه تغییر و یا عدم رسیدگی به آنها اعم از کم آبی، سم پاشی نامناسب، کمبود کود و ... توسط این سامانه الکترونیکی به اطلاع متخصصین و کارشناسان ما در مجموعه سعدآباد می رسد.
منصورزاده با اشاره به اتفاقی که در روزهای اخیر رخ داده و منجر به قطع درختچههای خود رو(عرعر) شده است، گفت: این درختچهها که در حیاط ساختمان مربوط به یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی واقع در ورودی شمالی مجموعه سعدآباد به شکل نامناسبی رشد کرده بودند پس از اعلام نظر شورای فنی و متخصصین باغداری، قطع شدند.
وی افزود: این اقدام در راستای ساماندهی فضای مذکور صورت گرفته است، براساس مطالعات کارشناسان ما این درختچههای خود رو(عرعر) مانع رشد پوشش طبیعی اصیل مجموعه سعدآباد بوده و حفاظت از بناها و ساختمانهای این مجموعه هم مشکلاتی را ایجاد میکند.
سرپرست کاخ موزه سعدآباد اضافه کرد: پس از برچیدن درختچههای خود رو(عرعر) در زیرزمین این فضا که پیش از متروکه و غیرقابل استفاده بود، گالری فروش صنایع دستی راه اندازی خواهد شد.
منصورزاده با تاکید بر اینکه قطع درختچههای مزاحم و خود رو از ضروریات باغداری است، تصریح کرد: ما در مجموعه سعدآباد درختان کهنسالی داریم که در سالهای گذشته خشک شده است اما با توجه به اینکه این درختان کاشته و پرورش داده شده اند، ما از قطع آنها خودداری کردیم و از آنها حفاظت می کنیم.
***مدیرکل امور موزهها
هرس درختچههای مزاحم و خود رو برای حفاظت از پوشش اصیل سعدآباد لازم است
هرس کردن و برچیدن علفهای هرز و درختچههای خود رو(عرعر) برای حفاظت از بناها و پوشش طبیعی اصیل مجموعه کاخ سعدآباد، امری طبیعی و عادی است که هر ساله اتفاق میافتد.
محمدرضا کارگر، مدیر كل موزه ها و اموال منقول تاريخي نیز گفت: کاخ موزه سعدآباد با مساحتی حدود ۱۱۰ هکتار، بیش از ۳۰ هزار درخت تاریخی را در خود جای داده است که یکی از مهمترین وظایف سازمان میراث فرهنگی و مدیریت این مجموعه، نگهداری و رفتار درست با این درختان است.
وی با اشاره به اینکه درختان تاریخی، هسته اصلی سعدآباد را شکل می دهند، یادآور شد: مبلمان محیطی سعدآباد با این درختان کهنسال شکل گرفته است و ما برای مراقبت از این مواریث طبیعی از بالاترین و بهترین توان تخصصی استفاده می کنیم.
کارگر تصریح کرد: با توجه به اینکه در دولت قبل ساختار آبیاری سعدآباد دچار به همریختگی شده بود با آغاز به کار دولت جدید، ما تمام تلاش خود را برای احیاء شبکه آبرسانی این مجموعه و حفاظت از درختان سعدآباد به کار بستیم و موفق شدیم بسیاری از درختانی را که در معرض آسیب بودند را احیاء کنیم.
مدیرکل امور موزهها ادامه داد: هرس کردن و برچیدن گیاهان و درختچههای خود رو(عرعر)، امری طبیعی و روشن در حوزه باغداری است که حتی در باغچه خانهها هم اتفاق میافتد، علفهای هرز و درختچههای مزاحم ممکن است از نظر یک فرد غیرمتخصص بخشی از طبیعت تلقی شود، اما در باغداری حرفهای به ویژه در فضاهایی به گستردگی مجموعه سعدآباد، برچیدن این درختچههای خود رو، لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه برچیدن درختچههای خود رو(عرعر)براساس نقشه باغداری حساب شده انجام شده است، یادآور شد: هرس علفهای هرز و درختچههای مزاحم که در کنار بناها و معابر سبز می شوند در جریان مدیریت سعدآباد امری طبیعی و عادی است که به منظور حفاظت از ساختمانها و پوشش طبیعی اصیل این مجموعه هر ساله اتفاق می افتد.
کد خبر: 87484
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcayyna.49n0a15kk4.html