نقش فناوري در پوياسازي مديريت راهبردي
5 اسفند 1388 ساعت 20:54
فناوري منبع اصلي و اوليهي رشد اقتصادي در جهان پيشرفته و صنعتي است كه در سطوح ملي و سطوح بنگاه فعاليت ميكند. يكي از اهداف اصلي سياست فناوري، كنترل فناوريها براي نيل به اهداف اقتصادي و اجتماعي است. هدف كتاب حاضر اين است كه با اخذ رويكرد مديريتي كلاننگري، نسبت به استفاده از مفاهيم مديريت راهبردي در سطح كلان، با توجه به نقش محوري و روزافزون فناوري به ويژه در ايجاد تغيير در مديريت راهبردي، تمركز مينمايد و در زمينه كسب و كار به ارائه سه راهبرد ميپردازد: (راهبرد بنگاه، راهبرد كسب و كار و راهبرد وظيفهاي). همچنين از ديگر اهداف كتاب، شناسايي نمودهاي فيزيكي فناوري، شناسايي انواع مختلف فناوري، انواع مختلف تغييرات فناوري و مراحل مختلف مديريت راهبردي ميباشد و تلاش مينمايد نقش و رابطهي ميان تغيير در نمودهاي مزبور را بر مديريت راهبردي به نمايش گذارد.
اين كتاب داراي چهار فصل است و فصلاول كتاب تحت عنوان «مديريت راهبردي، ماهيت و معنا» ميباشد كه از بخشهاي زير تشكيل شده است. مروري بر سير تكامل مديريت راهبردي، تبيين تمايز ميان سياست - راهبرد و منابع، رويكردهاي مديريت راهبردي، مكاتب راهبردي، تكنيكهاي برنامهريزي راهبردي، سطوح مديريت راهبردي و پويايي مديريت راهبردي.
فصل دوم «فناوري» نام دارد كه مشتمل بر بخشهاي زير است: تعريف مفاهيم مرتبط با حوزه فناوري، فناوري به عنوان يكي از نيروهاي پيش برنده، نفوذ فناوري در مديريت راهبردي، سطوح راهبردي فناوري، كاهش فاصلهي ميان فناورها و راهبردشناس ها.
فصل سوم كتاب به ارائه عملي در استفاده از فناوري به منظور دستيابي به پويايي در مديريت ميپردازد كه از بخشهاي ذيل تشكيل يافته است. مدل پارادايمي، پديده فناوري مديريتي كليدي.
فصل چهارم نتيجه گيري نام دارد كه بخشهاي مختلف آن عبارتند از: مدل پيشنهادي براي درك نقش فناوري در پوياسازي مديريت راهبردي سازمان، تشريح اجزاي مدل پيشنهادي كه شامل: عوامل ايجاد كننده، پديده تغيير فناوري، پويايي هاي حاصله و مديريت راهبردي است.
با توجه به جايگاه خاص و ويژهي فناوري در پويا سازي مديريت راهبردي مخاطبين اين كتاب را ميتوان مديران راهبردي، شوراي عالي فناوري اطلاعات، شوراي عالي اطلاعرساني، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت ارتباطات، مجمع تشخيص مصلحت نظام و نخبگان ، دانشجويان و اساتيد و تحقيق و پژوهشگران حوزههاي فناوري دانست.
كتاب «نقش فناوري در پوياسازي مديريت راهبردي» را احمد جعفرنژاد تاليف كرده و انتشارات دانشگاه عالي دفاع ملي در سال 1388 و 244 صفحه منتشر كرده است.
کد خبر: 8075
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb.zbwurhbgsiupr.html