گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت – فتح خرمشهر؛

سپهری: تنها راه نوآوری در تئاتر نگارش متون قوی و به روز است

31 ارديبهشت 1391 ساعت 14:47

سید لطف الله سپهر در نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت – فتح خرمشهر گفت: نو آوری در تئاتر نیاز ضروری است این روزها مشاهده می شود و تنها راهش نگارش متون جدید و به روز است.


 
نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت – فتح خرمشهر صبح امروز ۳۱ اردیبهشت با قادر آشنا حضور مدیر کل هنرهای نمایشی و سید لطف الله سپهر دبیر جشنواره پانزدهم در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست قادرآشنا گفت: پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر مقاومت برای نخستین بار به صورت بین المللی برگزار خواهد شد. جنگ ۸ سال دفاع مقدس از نقاط عطف تاریخی کشور است و در واقع افتخار و غرور ملت است. جنگ نابرابری که تمام دنیا آن را به ما تحمیل کردند و جوانان ما با جان فشانی و از خودگذشتگی ایران را به پیروزی رساندند.
وی ادامه داد: افرادی که جنگ را تجربه کرده‌اند نگاهشان با افرادی که این مقوله را تجربه نکرده اند متفاوت است و عنصری رساتر از عرصه هنر برای نشان دادن این موضوع نیست خصوصاً هنر نمایش که با مخاطب به راحتی ارتباط برقرار می‌کند، زنده است و برای مخاطب جذاب است. بنابراین پرداختن به این موضوعات نه تنها در کشور ما بلکه در همه جای دنیا افتخار است.
در ادامه سید لطف الله سپهر اظهار داشت: پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت – فتح خرمشهر در سی‌امین سالگرد خرمشهر به صورت بین‌المللی در خرمشهر و آبادان ۳ تا ۸ خرداد با حضور ۱۵ گروه برگزار خواهد شد. این جشنواره با شرکت ۱۳ گروه از استان ها و۲ گروه از خارج کشور برگزار می شود.
وی افزود: امیدوارم این تحول مبارکی باشد. این عرصه موجب تبادل تجربیاتی است. برای تولید آثار در بحث مقاومت از تیرماه سال گذشته فراخوان را منتشر کردیم. حدود ۱۸۷ اثر به دبیرخانه رسید. هیئت داوران آثار که از داوران بومی بودند ۹۵ اثر را در مرحله داخلی برگزیدند.
سپهر تصریح کرد: ۳۳ اثر برای اجرا انتخاب شدند که درنهایت هیئت داوران (نادر برهانی‌مرند، عبدالحی شماسی و محمد امریاراحمدی) ۱۳ اثر را برای حضور در جشنواره انتخاب کردند. تمام مسائل مربوط به بخش بین‌الملل بر عهده مرکز هنرهای نمایشی است که در نهایت دو اثر از تاجیکستان و افغانستان انتخاب شدند.
دبیر جشنواره تئاتر مقاومت- فتح خرمشهر ادامه داد: همواره نقد جدی بر عدالت تقسیم بودجه مرکز هنرهای نمایشی در استان‌های کشور داشته‌ایم. بیش از ۸۰ درصد هزینه این جشنواره را استان متقبل شده است و مابقی آن توسط اداره کل هنرهای نمایشی تامین می‌شود.
وی استفاده از تئاتر، سینما و ادبیات را موجب ماندگاری ارزش‌های مقاومت دانست و گفت: جشنواره مقاومت شرایط خاص خود را دارد. در سیاست‌گذاری اولیه ما این بوده است که متونی را انتخاب کنیم که صرفا به بحث مقاومت بپردازد. در این دوره مشکل مالی نداشتیم و اگر مشکلی داشتیم مختص به متون بوده است.
سپهر شرط حضور در جشنواره مقاومت را اجرای عمومی خواند و بیان داشت:‌ به دنبال این هستیم تا فضای تئاتر مقاومت در کشور را نهادینه کنیم. مشکل فضا برای اجرای آثار در تهران مطلوب است و مشکلی در پایتخت وجود ندارد و ما هم در استان در تمام شهرها تالار داریم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از ۳ سال پیش بخش نمایشنامه‌نویسی را به دلیل مشکل متن در عرصه مقاومت، به جشنواره اضافه کردیم که به دنبال ایجاد انگیزه نگارش آثار مناسب حوزه مقاومت بودیم. اگر آقای آشنا موافقت کنند، یک جشنواره نمایشنامه‌نویسی در این عرصه ایجاد کنیم. در بحث کمک هزینه‌ها برای گروه‌های دیگر استان‌ها تا سقف ۴۰ میلیون ریال و گروه‌هایی که از خود استان انتخاب شده‌اند،‌ کمی کمتر پرداخت می‌شود.


کد خبر: 41106

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb08ba.rhb8gpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com