علیرضا سبط احمدی در گفتگو با هنرنیوز:

سه دوره مدیریتی در سازمان با نظارت رهبری طی شده است

20 خرداد 1393 ساعت 13:01

علیرضا سبط احمدی گفت: قطعاً سازمان صدا و سیما جزو معدود سازمان‌هایی است که با تغییر مدیریتی در کشورمان روند کاری‌اش از مسیری که دارد خارج نخواهد شد مدیر بعدی هم که بیاید در تصمیمات کلان که توسط رهبری تعیین شده است باید گام بردارد.


علیرضا سبط احمدی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در ارتباط با این موضوع که آیا شبکه‌های مختلف به درستی در راستای اهدافی که برایشان تعیین شده است گام بر می‌دارند گفت: هر شبکه متولی یکی از موضوعات اجتماعی است به طور مثال شبکه ۳، شبکه جوانان و تفریح و ورزش است و شبکه دو بیشتر به مباحث خانوادگی و کودکان می‌پردازد. هر کدام از شبکه‌های تلویزیونی در راستای اهدافی که برایشان تعریف شده است باید گام بردارد. یقیناً هر کدام از شبکه‌های ما که سریالی می‌سازند اهدافی را دنبال می‌کنند که باید در آن سریال‌ها دنبال شود. این اهداف کلان را صدا و سیما و معاونت سازمان برای شبکه‌های سیما تعریف می‌کند. در برخی موارد سازمان سیاست خاصی را به شبکه ای تفهیم می‌کند و آن شبکه باید در آن راستا برنامه سازی کند.

وی در ادامه افزود: چند وقت پیش در خبرها خواندیم که قرار است که نحوه دستگیری ریگی که تروریست بزرگی هم بود تبدیل به یک سریال شود تا جامعه با نحوه کار و قدرت نیروهای ملی ما آشنا شوند. شاید در نگاه اول باید در این رابطه تصمیم گیری شود که همچین سریالی باید در کدام از شبکه‌ها ساخته و پخش شود نوع مخاطب و جنس و فرم کار بسیار اهمیت دارد تا بتوانیم شبکه ای را برای اهداف مورد نظرمان انتخاب کنیم.

تهیه کننده مجموعه «خوب، بد و زشت» در ادامه افزود: صدا سیما در کنار اهداف بلند مدتش اهدافی را دنبال می‌کند که مربوط به مسائل روز جامعه است. به نظرم صدا و سیما مهم‌ترین و تأثیر گذارترین ارگان فرهنگی کشور است که تا حد توان و تلاشی که انجام داده است توانسته رسالتش را انجام دهد. اما متاسفانه در چند سال اخیر سازمان با مسائل مختلفی دست به گریبان بوده است مسائلی مانند کمبود بودجه و تهاجم فرهنگی گسترده و زیادی که باید با آن مقابله کند.

وی با اشاره به این که یکی از عمده‌ترین اشکالات ما در کشورمان این است که برنامه ریزی کلان نداریم گفت: ما اشکال عمده ای در کل کشور داریم و آن هم این است که برنامه ریزی مدون و کلان حساب شده که منطقی و روشن هم باشد نداریم و اگر هم داریم قوت لازم را ندارد و دارای ضعف‌های بسیار زیادی نیز است. این ایراد در جامعه ما وجود دارد. دولتی کاری را بنا می‌کند و دولت بعد آمدنش آن کار را از بین می‌برد و می‌گوید الزامی برای بودن و وجود فلان کار نیست این گونه فقط ما دور باطلی را می‌زنیم. این چگونه سیاست کلانی است که با تغییر مدیریتی تغییر می‌کند. اگر مدیر قبلی کار اشتباهی را بنا کرده است و مدیر فعلی متوجه شده است چرا نفرات قبل را توبیخ نمی‌کنند؟! اگر هم که اشتباهی در کار نیست چرا آن کار را پایمال می‌کنید؟! این رویه تنها پول و هزینه بیت المال را از بین می‌برد. به واسطه این سلیقه نگری های شخصی کشور ، مردم و نظام باید متحمل خسارت‌هایی شوند. گویا این یک اپیدمی شده است که اگر در هر جایی مدیری جدید می‌آید باید با خودش قانون‌های جدیدی را هم بیاورد.

سبط احمدی این گونه ادامه داد: آمریکا که در امر فرهنگ سازی که در نظر خودش بوده است بسیار تأثیر گذار اعمل کرده یکی از دلایلش این است که به شدت قانون‌های مدونی در این گونه حوزه‌ها دارند که با تغییرات مدیریتی تغییری نمی‌کند. مدیران اجرا کننده قوانین هستند نه تغیر دهندگان آن. ما به شدت از سمت فرهنگ سازی که از سوی سینمای هالیوود صورت می‌گیرد در حال ضربه خوردن هستیم.

تهیه کننه فیلم سینمایی «زمانی برای دوست داشتن» با اشاره به این که نظارت رهبری باعث شده است تا صدا و سیما خیلی پراکنده عمل نکند گفت: به نظرم چون سازمان صدا و سیما با نظر رهبری در بیشتر موارد جلو می‌رود نسبت به سایر حوزه‌های فرهنگی به صورت یکدست تر حرکت کرده است و تداوم این نظارت از سوی رهبری باعث شده است که تغییرات یک شبه ای صورت نگیرد. بنده فردی هستم که در سازمان صدا سیما سه رئیس را تا به این جا دیده‌ام، محمد هاشمی رفسنجانی، علی رایجانی و عزت الله ضرغامی سه مدیری بودند که در دوران ریاست هر کدام شان اتفاقات خاصی افتاده است و هر کدام شان نسبت به شرایط موجود کارهایی انجام داده‌اند و خوشبختانه به دلیل نگاه رهبری خیلی پراکنده عمل نکرده‌اند.

وی در ادامه افزود: قطعاً سازمان صدا و سیما جزو معدود سازمان‌هایی است که با تغییر مدیریتی در کشورمان روند کاری‌اش از مسیری که دارد خارج نخواهد شد مدیر بعدی هم که بیاید در تصمیمات کلان که توسط رهبری تعیین شده است باید گام بردارد. ما سیری صعودی داشتیم باید این را باور کنیم نباید خودمان را تخریب نماییم. مدیر جدید زمانی که می‌آید نباید اهالی‌اش را با اتوبوس در محل کارش مسقر نماید. مدیر جدید باید بر اساس نیروی توانمندی که وجود دارد کارش را انجام دهد.

گفتگو: علی اکبر دهبان


کد خبر: 72436

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb0abz.rhb5fpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com