همه چیز درباره «صرفا جهت اطلاع» و پخش آن از سیما
27 شهريور 1389 ساعت 10:37
من نسبت به این برنامه این حس را ندارم که مانند یک سوپاپ اطمینان است و می خواهد فشار نگاههای خاص به صدا و سیما و برچسب خوردنها را کم کند چون به این برنامه به عنوان یک برنامه رسانهای و اطلاع رسانی نگاه میکنم.
به گزارش هنر نیوز به نقل از خبرآنلاین، محمد دلاوری، مجری و تهیه کننده برنامه خبری «صرفا جهت اطلاع» در گفتگویی با هفتهنامه سروش شماره 1454 درباره ایده شکلگیری این بسته خبری توضیحاتی ارائه داده که بخشهایی از این گفتگو بدین شرح است:
- ایده اصلی این برنامه از واحد مرکزی خبر شروع شد. مدیریت واحد مرکزی خبر مدت ها بود که در جلسات به ما می گفت که باید فضاهای تازه را تجربه کنیم ولی خودمان هم فکر نمیکردیم که مهم شروع کردن است. وقتی آقای بوالی به من پیشنهاد چنین برنامهای را داد، استقبال کردم. می دانستم کار سختی است اما تجربه خوبی برایم بود.
- من نسبت به این برنامه این حس را ندارم که مانند یک سوپاپ اطمینان است و می خواهد فشار نگاههای خاص به صدا و سیما و برچسب خوردنها را کم کند چون به این برنامه به عنوان یک برنامه رسانهای و اطلاع رسانی نگاه میکنم.
- این که اصلا دلیل ساخت این برنامه چه بوده و چرا سازمان میخواسته روی آنتن برود حتما با سیاست گذاری های کلی سازمان متناسب بوده که من نمیتواتم در این باره صحبت کنم و باید از خود مدیران پرسید. اما فکر نمیکنم در فضای رسانهای باز و ارتباطات گسترده بتوان جلوی این نوع اطلاع رسانیها را گرفت. به خاطر همین است که واحد مرکزی خبر هم مشکلی با اطلاع رسانی شفاف و دقیق نداشته است.
- «صرفا جهت اطلاع» چند مزیت دارد که حداقل دوتایش را میتوانم بگویم؛ یکی اینکه به رسانه یاد میدهد که چقدر میتواند از ظرفیت طنز استفاده کند. طنز نیرو و موهبت بزرگی است که اگر به آن توجه شود بسیاری از مشکلات در اطلاع رسانی و نوع خبررسانی حل می شود.
- این که من به عنوان خبرنگار دستم باز باشد تا به زبان ملیح و با تبسم یک سری اخبار که آن هم جدی و واقعی است بگویم یعنی مخاطب را پای تلویزیون نشاندهام چون مخاطب دوست دارد از لابه لای هر خبری به پشت پرده آن هم سرک بکشد و اصولا ما به مسائل جزئی و جذاب بیشتر اهمیت میدهیم و نکته دوم اینکه واقعا فضای خبر به خصوص اخبار سیاسی آنقدر جدی و زمخت است که مخاطب گاهی از ما گله میکند که شما چقدر رسمی و جدی هستید؛ چرا اصلا یک لبخند نمیزنید؟
- ما میخواستیم این فضا را بشکنیم. مثلا خبر افتتاح یک نیروگاه یا بازدید یک مقام مسئول خیلی خبرهای جدی و خشکی هستند اما وقتی از لابه لای حرفهای رییس جمهور یا مقام مسئول نکات طنزآمیزی را بیرون میآوریم مخاطب هم نکته طنز را میگیرد و هم خود خبر را فراموش نمیکند.
- احساس میکنم این برنامه ها روی اطمینان و اعتماد مردم به رسانه ملی تاثیر زیادی دارد. یک نکته و درس مهمی که هم من و هم دست اندرکاران رسانه از این برنامه گرفتیم این بود که دریافتیم چقدر قدرت نقدپذیری و شوخی در کشور ما بالا است. آنهایی که با ابهام و شک به این برنامه نگاه میکردند حالا ما را باور کردند و میگویند اصلا انتظار نداشته اند که سیاستمداران و مدیران ارشد از شوخی کردن با آنها ناراحت نشوند و اتفاقا استقبال هم کنند.
- دیگر اینکه برای افزایش ظرفیت نقدپذیری این گام کوچک ما با گام های بزرگ دیگران تکمیل خواهد شد. ما همه باید یاد بگیریم که نقدپذیری یک فضیلت بزرگ است که هر کس صاحب آن است باید به خود ببالد. رسانه و سیاستمدار هر دو باید بپذیرند که مقدس نیستند و نقد آنها یک حق طبیعی از سوی مخاطبانشان است.
کد خبر: 16816
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb0wb8.rhb08piuur.html