اخبار بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛

نقش کتابخانه های دیجیتال مساجد در کتابخوانی بررسی می شود

17 ارديبهشت 1392 ساعت 15:18

نشست «کتابخانه های دیجیتال مساجد و نقش آن در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی» فردا چهارشنبه، ۱۸ اردیبهشت، در نمایشگاه کتاب برپا خواهد شد.


به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، دکتر حمیدرضا رادفر، ابوالفضل هاشمی، مسلم فیضی و علی یارمحمدی در این نشست حضور خواهند داشت. این برنامه از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۴۰ در سرای اهل قلم کارنامه نشر برگزار می شود.
بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت ماه در مصلای امام‌خمینی (ره) برپاست.


«دختران باغ های قالی» به سرای کودک و نوجوان نمایشگاه رسیدند

سرای اهل قلم کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران، صبح امروز سه شنبه ۱۷ اردیبهشت، میزبان هنگامه مفید بود.
به گزارش ستادخبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، این نویسنده، بازیگر و کارگردان در این نشست درباره نمایشنامه عروسکی «دختران باغ های قالی» به سوالات بچه ها در مورد این اثر پاسخ داد.
مفیدی در مورد این اثر که ریشه در فرهنگ و سنت قالی بافی ایران دارد، گفت: داستان و افسانه با خود تخیل را به همراه دارد. من هم در این نمایشنامه از بین همه نقش هایی که در قالی ایرانی بافته می شود، سه نقش ترمه، ترنج و گل افشان را بیرون کشیدم تا به دخترک قصه ما برای پیدا کردن نقش قالی کمک کنند.
وی در ادامه گفت: من در این کار از لحن های متفاوت استفاده کردم و سعی داشتم نمایشنامه حالتی ریتمیک و آهنگین داشته باشد.
این نویسنده افزود: من از بچگی به نقش و نگارهای قالی فکر می‌کردم و همیشه دوست داشتم در موردش چیزی بنویسم؛ چراکه قالی میراث فرهنگی و هنری ما بوده است.
مفید در ادامه اظهار کرد: طرح این موضوع را اولین بار در سال ۸۸ برای یک مجموعه عروسکی تلویزیونی نوشتم و بعد از مدتی این کار را برای تئاتر عروسکی که افسانه زمانی کارگردانی آن را به عهده داشت، بازنویسی کردم.


برگزاری نشست «سازمان فرهنگ و ارتباطات»

نشست «سازمان فرهنگ و ارتباطات» فردا چهارشنبه ، هجدهم اردیبهشت، در نمایشگاه کتاب برگزار می شود.
به گزارش ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، این نشست با میزبانی روابط عمومی نمایشگاه از ساعت ۱۸:۱۵ تا ۱۹:۳ در سرای اهل قلم برپا خواهد شد.
بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت ماه در مصلای امام‌خمینی (ره) برپاست.

«مشترکات فرهنگی ایران و هند» در نمایشگاه کتاب بررسی می شود

نشست «بررسی مشترکات فرهنگی دو کشور ایران و هند» فردا چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت، در نمایشگاه کتاب برگزار خواهد شد.
به گزارش ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در این نشست دکتر سریواستاوا (سفیر هند)، دکتر عبدالسمیع، دکتر کریم نجفی، دکتر محمدرضا مدرسی چهاردهی، دکتر بیژن رضاوالا و دکتر عباسعلی وفایی حضور خواهند داشت.
سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۴۵ میزبان علاقه مندان این نشست خواهد بود.
بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت ماه درمصلای امام‌خمینی (ره) برپاست.

بودجه کتاب ونشر کشور، افزایش یابد
رییس سازمان بسیج مستضعفین، در حاشیه بازدید از سالن یاس بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: وضعیت نشر کشور نیاز به حمایت و اهتمام بیشتری دارد و بودجه حوزه کتاب نیز نیاز به افزایش دارد.
سردار محمد رضا نقدی در گفت و گو با ستاد خبری بیست وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: باید تلاش بیشتری در زمینه کاهش قیمت کاغذ صورت گیرد چرا که این مساله در کاهش شمارگان کتاب ها تاثیر دارد.
وی ادامه داد: می توان با تلاش مضاعف، توجه را از سخت افزارها به مسایل محتوایی کرد و با پرورش نیروی انسانی کارآمد زمینه را برای افزایش سواد خانواده ها در جامعه فراهم ساخت.
رییس سازمان بسیج مستضعفین، با انتقاد از کم توجهی رسانه ها به حوزه کتاب، تصریح کرد: باید کارهای بیشتری را برای معرفی آثار ادبی کشورمان انجان دهیم و رسانه ها بتوانند پیوند کتاب و جامعه را با آگاهی رسانی درست انجام دهند.
نقدی افزود:متاسفانه کتاب های ارزشمند به خوبی به جامعه معرفی نمی شوند و این مساله باید توسط رسانه ها به جامعه القا شود.
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی سکتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت در مصلای امام خمینی(ره)برپاست. 

امکان تعامل ادبیات مقاومت ایران و جهان با ایجاد نهادی بین‌المللی


سخنرانان نشست بررسی راه‌های تعامل ادبیات مقاومت ایران و جهان در سرای بین‌الملل اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران، برگزیدن نگاه کلان، ایجاد سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی ویژه ادب مقاومت و راه‌اندازی سامانه مشترک نشر را به عنوان راهکار‌های افزایش سطح تعاملی ادبیات مقاومت بین ایران و جهان دانستند.

به گزارش ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بررسی راه‌های تعامل ادبیات مقاومت ایران و جهان، عنوان نشست عصر ۱۶ اردیبهشت‌ در سرای بین‌الملل اهل قلم بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود.

در این همایش که به صورت زنده از شبکه بین‌المللی سحر پخش می‌شد، امیرشهریار امینیان به عنوان دبیر علمی و عباس سلیمی نمین و بهروز اثباتی به عنوان کارشناس حضور داشتند.

در ابتدا، امینیان از سلیمی نمین خواست تا تعریفی از ادبیات مقاومت ارایه دهد و سلیمی نمین گفت: دو دیدگاه متفاوت درباره ادبیات مقاومت وجود دارد که دیدگاه نخست فقط به ادبیات مقاومت در محدوده جغرافیایی خاص توجه می‌کند و دیدگاه دیگر، نگاه فراملی و فرابشری به موضوع مقاومت دارد. این نگاه کلان به ادبیات مقاومت است.

وی افزود: نگاه کشورمان به موضع مقاومت از زاویه فراملی است. این دیدگاه هر چند ممکن است در ابتدا مورد اعتراض واقع شود اما باید دانست که ملت‌ها هیچگاه نخواهند توانست بدون در نظر داشتن نگاه کلان، به اهدافشان برسند. در چارچوب منافع کلان می‌توان تجمیع قوا کرد تا بر قوایی که توانسته‌اند خود را علیه ملت‌های دیگر فربه کنند، قیام کرد.

سپس امینیان این سوال را مطرح کرد که این نوع ادبیات چگونه شکل می‌گیرد و امکان بروز و ظهور می‌یابد؟ سلیمی نمین از دو شاخصه «الگو» و «مبانی نظری» به‌ عنوان گام‌های با اهمیت در این راستا یاد کرد و افزود: الگوی ما در این زمینه امام حسین(ع) است که با بیان جمله «اگر دین ندارید، آزاده باشید» آزادگی را مفهومی دانستند که می‌توان نگاه کلانی به آن داشت.

این استاد دانشگاه در ادامه، شاخصه‌های قرآنی را مهم‌ترین شاخصه مفهوم ادبیات پایداری از منظر انقلاب اسلامی دانست و گفت: قرآن مفهوم ستیز علیه طغیانگران را مطرح می‌کند و این ستیز را امری جاری در طول زمان می‌داند. پس از انقلاب از نظر عملی و عینی، الگوی عاشورا را داشتیم که امام خمینی(ره) این مفهوم را عینیت بخشیدند.

وی با بیان این‌که «کشورمان نوعی نگاه تحسین برانگیز به ادبیات مقاومت کشور‌ها دارد» اظهار کرد: اما گاه به جای آن‌که مفهوم اسلامی مقاومت را گسترش دهیم آن را در حیطه تشیُع محدود کرده‌ایم. این امر سبب شد تا کشور‌های اسلامی گمان کنند که در پی سوق دادن مسلمانان به فرهنگ تشیع هستیم. زمانی ادبیات تولید شده مقاومت در ایران می‌تواند الگو باشد که صداقت خود را به دنیا اثبات کند.

بهروز اثباتی به عنوان دیگر کارشناس این نشست در پاسخ به این سوال دبیر علمی نشست که «آیا در یک سیر تحولی و تطوری آیا ادبیات مقاومت توانسته است خود رامطرح کند؟» گفت: انقلاب اسلامی بزرگترین زمینه برای همگرایی است. پیش از انقلاب تعریف‌های کمونیستی و ناسیونالیستی از مفهوم مقاومت داشتیم اما انقلاب اسلامی یک نقطه آغاز ایدئولوژیکی بود که مقاومت را در قالب جهاد تعریف می‌کرد.

دبیر جایزه ادبی شهید آوینی در پاسخ به این سوال که «چگونه می‌توان ادبیات مقاومت را با ادبیات مقاومت جهان تطبیق داد؟» از اشتراک معنا، تشکیل یک سازمان یا نهاد بین‌المللی که ادیبان مقاومت در دنیا خود را عضو آن بدانند و ایجاد سامانه مشترک به عنوان برخی راهکار‌ها نام برد و افزود: باید در این زمینه سامانه مشترک نشر راه‌اندازی شود. همچنین باید رویکرد نفی و اثباتی را با یکدیگر به کار گرفت، به این معنا که در عین شیعه بودن به ادبیات مقاومت هم مسلمانان هم افتخار کنیم.

در پایان همایش نشست بررسی راه‌های تعامل ادبیات مقاومت ایران و جهان از کتاب‌هایی مانند «حماس»، «صهیونیسم در مسیر سلطه»، «موسی هس، پیامبر کمونیسم و صهیونیسم» و «شکست اشغالگران در غزه» رونمایی شد.

بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت در مصلی امام خمینی(ره) برپاست.


کد خبر: 57776

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb0zbs.rhbzzpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com