نادر طالب‌زاده مطرح کرد؛

«افق نو»؛ پاتوقی برای همه فعالان ضدآمریکایی و ضدجنگ دنیا

خبرگزاری تسنیم , 7 آبان 1392 ساعت 11:08

توقف در برگزاری همایش «هالیوودیسم» و «افق نو»، دو اتفاق ناخوشایند ابتدای دولت یازدهم به زعم نادر طالب‌زاده است. طالب‌زاده امروز گفت که طرفیت بزرگ ایران برای تبدیل شدن به یک پاتوق برای همه فعالان ضدآمریکایی و ضدجنگ دنیا نباید فراموش شود.


نادر طالب‌زاده در مورد لغو همایش هالیوودیسم و تعویق در برگزاری دومین دوره جشنواره افق نو گفت: این دو کنفرانس از یک جهت کار کاملا جدیدی بود و سرمایه‌گذاری کرده بود روی یک ایده واحد. بعد از حادثه یازده سپتامبر در آمریکا بیداری و اتفاقاتی افتاده بود که کسانی که متوجه شبهه و حقه یازده سپتامبر شدند اعتراض علنی را شروع کردند و عده‌ای در این میان به جمع‌آوری اطلاعات جدید در این زمینه پرداختند. این اتفاق بسیار مهم بود؛ چون براساس این حادثه جنگ جهانی علیه تروریسم آغاز شده بود و تاسیس پایگاه‌های آمریکا در منطقه شروع شد.
وی در ادامه افزود: حادثه بزرگ بیداری در آمریکا پس از یازده سپتامبر در بین اقشار مختلف آمریکا شروع شده بود. ما در ایران سعی کردیم ظرفیتی ایجاد کنیم تا افرادی که می‌خواهند در مورد این حادثه صحبت کنند در ایران جمع شوند تا به دو هدف برسیم.اول اینکه واقعا نشان دهیم که حقیقت این ماجرا در جهان چیست دوم بحث رسانه‌ای این بحث بود.اینکه نشان دهیم رسانه‌ها در دنیای امروز چه نقشی در خاموش کردن مردم دارند. لذا «افق نو» و «هالیوودیسم» بهره‌بردن از یک ظرفیت جدید برای ایران بود. در حالی که ارگان‌های دیگر در این مورد ساکت بودند و مهمان‌هایی که دعوت می‌کردند کارایی کمی داشتند. وزارت ارشاد وقت هم از این همایش‌ها استقبال کرد تا اینکه با تغییر وزارت امروز با یک نگاهی متوجه شده‌ایم که این فرصت عالی را با دیواری که در مقابل آن کشیده‌اند متوقف کرده‌اند و متوجه نیستند که ظرفیتی که در جمع شدن جمعی از نخبگان ضدجنگ و بیدار آمریکایی و اروپایی در ایران صورت به وجود آمده‌است چه ظرفیت بزرگی است.
وی در ادامه گفت: متولی این امر لزوما نباید وزارت ارشاد باشد و از چند جا برای رایزنی در حد برگزاری این دو کنفرانس نیز تماس صورت گرفته است. یک زمانی این کنفرانس در ارشاد به دلیل اینکه وزارت ارشاد و وزیر ارشاد و معاونت سینمایی این آمادگی و ظرفیت را داشتند شکل گرفت و از حضور افراد تاثیرگذار در این کنفرانس‌ها استفاده شد.اما امروز ظاهرا این اتفاق به مشکل برخورده است.
طالب‌زاده در ادامه افزود: ما می‌خواستیم از ظرفیت زمان درست استفاده کنیم خیلی از کسانی که ما دعوت کردیم، معمولا در پرس تی‌وی دعوت می‌شوند، اما صحبت‌های آنها را کسی در ایران نشنیده بود. این‌ها تا به حال هم به ایران نیامده بودند و همدیگر را در ایران پیدا کردند. خیلی از اساتید دانشگاهی که ما آورده بودیم در آمریکا تحریم شده بودند و از دانشگاه‌ها اخراج شده بودند. ما در این کنفرانس آدم‌های عادی را نیاورده بودیم که حالا عده‌ای از گرد راه نرسیده بیایند این کنفرانس را متوقف کنند. متوقف کردن این کنفرانس واقعا بی‌جهت بود و رایزنی‌هایی هم که شده است فعلا به جایی نرسیده است.
در ادامه در میان صحبت‌های نادر طالب‌زاده، قشقاوی به صورت رصدی و شبکه‌های ماهواره‌ای و خبرگزاری‌های خارجی بازخورد این دو همایش و جشنواره افق نو را مرور کرد.
در ادامه نادر طالب‌زاده با اشاره به مارک گراور سناتور آمریکایی که کاندیدای ریاست جمهوری بود به عنوان نمونه‌ای از مهمان‌های این همایش، گفت: حرف‌هایی که او در آمریکا علیه تحریم ایران زده بود، نمونه جالبی بود.
وی در ادامه افزود: شما چقدر می‌خواهید کنفرانس بی‌خودی در ایران برگزار کنید که در آخر فایده‌ای نداشته باشد و آخر همه این کنفرانس‌ها بخور و بخواب باشد. در صورتی که حضور یک یک کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا که الان هم سناتور است اینگونه موثر خواهد بود. این کنفرانس ها با وجود اینکه سانسور کامل می‌شد اما برخی رسانه‌های آمریکایی و دنیا باز هم آن را انعکاس می‌دهند. این کنفرانس ظرفیتی بود که در ایران وجود داشت، ما آن را اختراع نکرده بودیم و فقط از این ظرفیت استفاده کردیم. در این همایش تخلفی که در اعمال تحریم‌ها وجود داشت را نشان دادیم. ما چرا باید در مورد تحریم‌هایی که صورت گرفته عذرخواهی کنیم تا تحریم‌ها را بیایند بردارند. خود این تحریم‌ها غیرقانونی است.
طالب‌زاده همچنین از خوشحالی رسانه‌های اسرائیلی و تل‌آویو از انتشار خبر متوقف شدن همایش افق نو خبر داد و گفت تلاش داشتند تا این همایش را به هولوکاست مرتبط کنند و بگویند که «افق‌نو» ادامه همان کنفرانس ۲۰۰۵ ضدهولوکاستی است در حالی که امروز ما از هولوکاست عبور کرده‌ایم و وارد محدوده دیگری شده‌ایم، علاوه بر اینکه که حتی فرانکشتاین یکی از دعوت‌شدگان به همایش فرزند یک یهودی زندانی در زندان‌های هیتلر است و البته کتاب «صنعت هولوکاست» را همین فرد نوشته است.
بخش دیگری از سخنرانی طالب‌زاده به انتقاد تند او از رئیس سازمان سینمایی در ارائه لقب «وکیل مدافع شیطان» به وکیل فرانسوی‌ای که قرار بود از طرف ایران از آرگو و فیلم‌های ضدایران شکایت کند اختصاص داشت. طالب‌زاده گفت: این لقب در اروپا به وکلایی که علیه رژیم صهیونسیتی فعالیت‌ می‌کنند داده می‌شود، ما شخص مهمی را انتخاب کرده‌ بودیم که با قوانین کاملا آشنا بود و قرار بود از همه فیلم‌های ضدایرانی هالیوود شکایت قضایی طرح کند که متاسفانه به این مساله خورد.ما نباید از یادمان برود که شکایت علیه فیلم‌هایی که ایران را یک تهدید هسته‌ای اعلام می‌کنند حق مسلم ایران است.
طالب‌زاده خبر ویژه دیگری از جشنواره امسال « افق نو» هم داشت: ۶۸ نفر از مهمترین اساتید و فعالان رسانه‌ای ضدآمریکایی که قرار بود مهمان ایران در این جشنوراه باشند قرار بود به درخواست خودشان دیداری با رهبر انقلاب داشته باشند.
انتقادات تند طالب‌زاده از ارشاد به دلیل توقف در برگزاری این همایش به شفاف نبودن اعلام دلایل این اتفاق از سوی مسئولین ارشاد گذاشت. طالب‌زاده معتقد بود که تا به حال دلیل واضحی از تعویق این کنفرانس نشنیده است و دلیل این کار را چیزی جز بی‌منطقی نمی‌داند: یکبار گفتند مخالفتی با برگزاری این همایش ندارند و حتی کمک هم خواهند کرد و بار دیگر گفته اند که اصلا باید لزوم برگزاری این دو همایش را بررسی کنند؛ اما مطبوعات خارجی خیلی سریعتر از مدیران دولتی ما لزوم برگزاری این دو همایش را فهمیدند و در رسانه‌هایشان واکنش نشان دادند.


کد خبر: 65272

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb55b0.rhbszpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com