مقصر کیست؟ آدم زیادی...

24 مرداد 1390 ساعت 10:33


هرتسن در کتاب «مقصر کیست؟» به تشریح نابرابری‌های اجتماعی در جامعه روسیه زمان خود و نمایش انحطاط اخلاقی و اجتماعی طبقه اشراف این سرزمین می‌پردازد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از خبرآنلاین، کتاب «مقصر کیست؟» نوشته آلکساندر هرتسن (Alexander Herzen) با ترجمه آبتین گلکار در 322 صفحه با قیمت 5800 تومان از سوی انتشارات هرمس روانه بازار نشر شد. قهرمان اثر، ولادیمیر بلتوف، از نمونه‌های برجسته تیپ ادبی خاصی است که در ادبیات روسیه به «آدم زیادی» شهرت یافته بود و غیر از هرتسن، نویسندگانی مانند پوشکین، لرمانتوف، تورگنیف و داستایفسکی نیز در آثار خود به توصیف آن پرداخته بودند.
آدم زیادی نماینده افرادی است که با وجود دارا بودن آرمانهای زیبا و والا، به علتهای مختلف توان و اراده محقق ساختن این آرمانها را ندارند و همه هدفهای متعالی آنان در مرحله حرف و شعار باقی می‌ماند و هیچ حاصلی به بار نمی‌آورد.»
در پشت جلد کتاب آمده است: «مقصر کیست؟ مشهورترین اثر ادبی آلکساندر هرتسن، نویسنده و فیلسوف بزرگ روس به شمار می‌رود. هرتسن که از برجسته‌ترین اندیشمندان دموکرات انقلابی روسیه در سده نوزدهم میلادی بود، در این اثر با زبانی شیوا و طنزی گزنده به تشریح نابرابری‌های اجتماعی در جامعه روسیه زمان خود و نمایش انحطاط اخلاقی و اجتماعی طبقه اشراف این سرزمین می‌پردازد.
الکساندر ایوانویچ هرتسن (متولد ۶ آوریل ۱۸۱۲ - درگذشت ۲۱ ژانویه ۱۸۷۰) نویسنده‌‌ای انقلابی و متفکری برجسته در قرن نوزده بود. او به عنوان مبارزی اجتماعی که استعداد غریبش ملغمه‌ای از مخیله‌ی آتشین، توانایی مشاهده‌ دقیق، شور اخلاقی و سرزندگی فکری به اضافه قریحه‌ نویسندگی بود، همسنگی نداشت. او نویسنده‌ و متفکری غرب‌گرا بود و به عنوان «پدر سوسیالیسم روسی» و به عنوان یکی از پدران پوپولسم کشاورزی شناخته می‌شود.آرمان هرتسن، آزادی فردی بود و همه‌ زندگی‌اش را وقف شورش بر ضد همه‌ اشکال ستم - اجتماعی، سیاسی، عمومی و خصوصی - کرد. او معتقد بود آزادی افراد در زمان و مکان معین، یک ارزش مطلق است؛ وجود حداقل فضای آزادی عمل برای همه‌ مردمان ضرورت اخلاقی است و نباید زیرپا گذاشته شود، حتی به نام مفاهیم انتزاعی و اصول کلی، مثل رستگاری ابدی، یا تاریخ، یا بشریت، یا پیشرفت و مخصوصا دولت و کلیسا. هرتسن معتقد بود که این‌ها نام‌های کلی هستند که برای ارتکاب جور و ستم به آن‌ها استناد می‌کنند، یا افسون‌هایی که برای خفه کردن احساس و وجدان بشری ساخته و پرداخته شده‌اند.


کد خبر: 30982

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb59bf.rhbgwpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com