محسن علی اکبری در گفتگو با هنرنیوز:

تنها 30 درصد از مضامین فیلم ها در بازار کن «انسانی» است

6 خرداد 1391 ساعت 10:27

یک تهیه کننده حاضر در جشنواره فیلم کن ، بزرگنمایی حضور مدیران سینمایی ایران در این جشنواره را بی انصافی رسانه ها عنوان کرد و از اعزام سه بازیگر تحسین شده در جشنواره فجر با هزینه های دولتی به کن را ستود و ابراز امیدواری نمود این روند هر ساله تکرار شود.



محسن علی اکبری، تهیه کننده پیشکسوت سینمای ایران بعد از بازگشت از جشنوار کن در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد حال و فضای این جشنواره گفت: معتقدم جشنواره کن قبل از اینکه یک جشنواره باشد بیشتر یک بازار برای عرصه فیلم های کل دنیا است و سهم سینمای ایران در این بازار به عنوان یک کشور صاحب صنعت سینما همواره محفوظ است.

وی افزود: متاسفانه پیش از ۷۰ درصد از فیلمهایی که در بازار کن وجود دارند با محوریت خشونت و پورنوگرافی ساخته شده و ۳۰ درصد بقیه که بیشتر متعلق به کشورهای آسیایی هستند از موضوعات انسانی برخوردار است. البته در بین شرکتهای فرانسوی هم، چند فیلم با موضوعات انسانی وجود داشت لذا از این جهت، حضور پررنگ سینمای ایران با پرداخت به موضوعات انسانی و عاری از خشونت و مسائل جنسی کاملا قابل توجه است بنابراین ما هر چقدر غرفه بیشتری در کن داشته باشیم به همان میزان در ارائه آثارمان به کشورهای مختلف موفق تر خواهیم بود بویژه اینکه تقریبا تمامی فیلمهای ما به دلیل نداشتن صحنه های مبتذل برای همه سنین در تمامی دنیا مناسب است.

تهیه کننده فیلم سینمایی «کتاب قانون» ادامه داد: جشنواره کن محل خوبی برای عرصه و پخش آثار سینمایی است این در حالی است که بخش جشنواره آن نسبت به بازار فیلم، بسیار کم رنگ تر است لذا این جشنواره نسبت به سایر جشنواره های مهم دنیا حتی برای سینماگران فرانسوی هم جذابیتهای لازم را ندارد اگر چه این جشنواره مملو از جمعیت است اما این ملاکی برای موفق بودن یک جشنواره نخواهد بود.

علی اکبری تصریح کرد: جشنواره کن علی رغم اینکه از اعتبار بالایی برخوردار است اما از سوی دیگر از رده پایین تری از اعتبار نسبت به جشنواره برلین و ونیز برخوردار است و بیشتر بخش بازاریابی کن برای حاضرین اهمیت دارد و به همین خاطر است که بیشتر شرکت کنندگان در این جشنواره نیز بیشتر در بازار یابی و خرید فیلمها مشارکت دارند.

وی از بازار فیلم کن، مدیریت ثابت این جشنواره، جذابیت غرفه ها، نظم و قانونمندی جشنواره، احترام به سینماگران دعوت شده و همکاری بیش از حد پلیس و شهرمندان کن با سینماگران به عنوان مسائل قابل توجه این جشنواره یاد کرد.

این تهیه کننده سینمای ایران با اشاره به مضامین خشونت و مسائل جنسی در بیشتر فیلمهای حاضر در جشنواره کن اظهار داشت: ایران نمی تواند در جشنواره کن برای جشنواره های خود فیلمهای مناسبی پیدا کند اما در ارتباط با ارائه آثار محصولات ایرانی می تواند امیدوار باشد. من در این چند روز، شاهد عقد قرار داد بین مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با یک شرکت فرانسوی برای ساخت یک فیلم مشترک انیمیشن بودم این در حالی بود که غرفه های بنیاد سینمایی فارابی و رسانه های تصویری و همچنین سایر غرقه های ایرانی در فروش آثار خود بسیار فعال بودند.

تهیه کننده فیلم سینمایی «استرداد» خاطر نشان کرد: نه تنها غرفه های دولتی بلکه غرفه های بخش خصوصی که دارای ۵ غرفه بودند نیز بسیار فعال بودند بنابراین بازار کن می تواند محل مناسبی برای فروش آثار ایرانی به شمار آید لذا حضور مدیران دولتی در جشنواره کن لازم و ضروری است و بزرگنمایی برخی از رسانه ها مبنی بر سفر کاروانی مدیران به جشنواره کن بی انصافی است این در حالی است که تا کنون ما برای فروش آثار سینمایی خودمان، ضعیف عمل کردیم و اگر مدیران دولتی در چنین جشنواره هایی حضور پررنگی نداشته باشند دیگر شاهد فروش حداقلی آثارمان هم نخواهیم بود.

وی جشنواره کن را برای سینماگرانی که از تخصص ویژه ای برخوردارند بسیار مناسب دانست.

علی اکبری گفت: پیشنهاد می کنم هر ساله، جمعی از سینماگران متخصص برای تجربه اندوزی؛ چند روزی از سوی دولت به جشنواره اعزام شوند و حتی می توان در طول برگزاری دو هفته ای جشنواره کن، چندین گروه از سینماگران را به این جشنواره اعزام کرد.

وی در مورد استقبال از فیلم عباس کیارستمی در جشنواره کن افزود: من در هنگام پخش فیلم آقای عباس کیا رستمی ، عازم ایران بودم و فیلم را ندیدم اما آن طوری که از بازتاب رسانه ای این فیلم بر می آید ظاهرا از استقبال خوبی برخوردار نبوده است.

تهیه کننده سریال «نردبان آسمان » با اشاره به اعزام سه تن از بازیگران سینمای ایران به جشنواره کن با هزینه دولتی یاد آور شد: حرکتی بسیار خوبی که از سوی آقای شمقدری و عباسیان مدیر رسانه های تصویری مبنی بر اعزام آقای فرهاد اصلانی، خانم هنگامه قاضیانی و یکتا ناصر که در جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ شدند به جشنواره کن انجام گرفته است قابل تقدیر است و این حرکت می تواند در روند کیفی بازیگران سینمای ایران تاثیر گذار باشد و امیدوارم این روند هرساله تکرار شود و هنرمندانی که به نوعی در جشنواره فجر تقدیر می شوند در جشنواره های بین المللی نیز حضور داشته باشند.

وی از علی معلم، غلامرضا موسوی، همایون اسعدیان، محمد آفریده؛ فاطمه معتمد آریا و دیگر هنرمندان به عنوان سینماگرانی یاد کرد که با هزینه شخصی در جشنواره کن حضور داشتند.


کد خبر: 41322

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb5fba.rhb85piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com