معاون اول رئیس جمهور :
فرهنگ استفاده از صنایع دستی ایجاد شود
18 خرداد 1392 ساعت 19:11
معاون اول رییس جمهور گفت: عدم تکمیل پوشش بیمهای هنرمندان صنایع دستی ، بسته بندی و معرفی مناسب از موانع پیشرف و توسعه صنایع دستی است.
به گزارش هنرنیوز، محمدرضا رحیمی عصر امروز(شنبه) در مراسم تجلیل از هنرمندان برگزیده جشنواره و نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران که در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، صنایع دستی را بیانگر صنعت و هنر نیاکان و نمایشگر ذوق و هنر مردم هر کشور است دانست و افزود: صنایع دستی در ایران، با توجه به تمدن غنی و چندین هزار ساله این سرزمین دارای جایگاه خاص و استثنایی است.
او اظهار کرد: وسعت، تنوع و تعدد رشته های صنایع دستی در سرزمین ما، ریشه در تاریخ و تمدن کهن ایران دارد و بازتاب دهنده هنر و فرهنگ اصیل ملت ایران است.
وی با بیان این که صنایع دستی از گذشته دورشهرتی عالم گیر داشته است، عنوان کرد: این شهرت نه تنها در دوران ایران باستان، بلکه در دوران ایران اسلامی هم تداوم داشته و باعث پیدایش و شکوفایی رشته هایی چون معماری و کاشیکاری در این سرزمین شده است.
رحیمی تأکید کرد: حوزه صنایع دستی، تنها بازار عرضه تعدادی کالای معمولی نیست، بلکه خصوصیات هنر، فرهنگ و ویژگی های اقوام از طریق صنایع دستی مبادله و ماندگار می شود.
وی با اشاره به این که در گذشته صنایع دستی در کشور ما از نوعی غربت و بی توجهی رنج می برد، اظهار کرد: باید با تلاش و همت مضاعف برای احیاء و گسترش رشته های بومی و اصیل صنایع دستی در ایران برنامه ریزی کرد.
معاون اول رییس جمهور درباره فواید سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی گفت: حدود ۲ میلیون نفر در صنایع دستی در کشور اشتغال دارند. که با برنامه ریزی مناسب جهت افزایش عرضه و صادرات این محصولات، می توان ضمن افزایش صددرصدی اشتغال زایی این صنایع، جلوی مهاجرت روستاییان به شهرها را گرفت.
او اعلام کرد: در سال ۹۱ ، میزان صادرات صنایع دستی بیش از ۷۳۰ میلیون دلار بوده و با برنامه ریزیهای انجام شده پیش بینی می شود امسال به یک میلیارد دلار برسد.
رحیمی با اشاره به این که امروز ایران در کنار هند و چین یکی از سه قطب مهم صنایع دستی آسیا و جهان است، افزود: اما از نظر تنوع رشتهها، شاید ما در صدر تمام کشورها قرار داشته باشیم.
وی اضافه کرد: بر اساس برخی آمارها از حدود ۳۶۰ رشته و زیررشته صنایع دستی که در کشور فعالند، ۱۱۶ اثر صنایع دستی توانسته اند مهر اصالت یونسکو را دریافت کنند.
رحیمی همچنین بر معرفی مناسب این صنایع در رسانه های گروهی تأکید کرد و گفت: باید فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی صنایع دستی در کشور ایجاد شود. اگر هر خانواده ایرانی در سال تنها یکی از آثار صنایع دستی را خریداری کند، ۲۰ میلیون اثر به فروش می رسد و بازار این صنایع رونق اساسی پیدا می کند.
او در پایان برپایی نمایشگاه ملی صنایع دستی به منظور حمایت، معرفی و عرضه صنایع دستی را ضروری دانست.
کد خبر: 59332
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb5fbs.rhb9fpiuur.html