اصغر هاشمی در گفتگو با هنرنیوز:

حوزه هنری باعث شده ما با ترس فیلم بسازیم

19 خرداد 1393 ساعت 12:33

اصغر هاشمی گفت: با توجه به این که بیشتر سینماها در اختیار حوزه هنری است و با توجه به رفتارهای سلیقه ای که در انتخاب اکران فیلم‌ها نشان داده شده است باعث شده ما با ترس فیلم بسازیم.


اصغر هاشمی در گفتگو با خبر نگار سینمایی هنرنیوز در باره علت‌های کم کاری‌اش در سال‌های اخیر در سینما گفت: دلیل واقعی آن این است که سینما و تلویزیون تعطیل است. بنده مدت زیادی است که فیلم سینمایی نساخته‌ام و از آخرین ساخته‌ام فیلم سینمایی «مجردها» ده سال گذشته است. روحیه بنده با ادارات و خواسته‌های افرادی که در آن جا کار می‌کنند و نگاه سلیقه‌ای دارند هم خوانی ندارد اما امیدوارم در این سال‌ها بتوانم دوباره در سینما کاری را بسازم.

وی در ادامه گفت: بنده اخلاق بدی دارم  از زمانی که پا به این عرصه گذاشتم همیشه این موضوع را رعایت کرده‌ام و آن هم این است که نسبت به بودجه ای که دوستان سرمایه گذار هزینه فیلم می‌کنند حساسیت زیادی دارم و باید از بازگشت سرمایه و هزینه ای که آن‌ها می‌کنند خیالم راحت باشد من خودم را متعهد به بازگشت سرمایه می‌دانم هیچ وقت به دنبال کسی نگشته‌ام که با هر قیمتی برای ساخت فیلمم سرمایه گذاری کند. به همین دلایل بسیار با احتیاط در عرصه سینما گام بر می‌دارم.

هاشمی با اشاره به این که حوزه هنری باعث شده است ما با ترس فیلم بسازیم گفت: در سال‌های قبل بازی‌هایی را حوزه هنری در آورد و گفت که ما فیلم‌هایی را که دوست نداشته باشیم اکران نمی‌کنیم به طور طبیعی ما هم ترسیدیم و نگران شدیم چرا که اگر قرار باشد فیلم بسازیم باید هزینه کنیم و اگر نمایش داده نشود سرمایه مان را ازدست می دهیم. این موضوع باعث شد دست به عصا تر راه برویم. شما فکر کنید که عوامل سازنده بر اثر اعمال نظر شخصی از جایی مانند حوزه هنری چه احساسی پیدا می‌کنند. ضریب اطمینان برای برگشت سرمایه در این سینما پایین است. بنده اگر می‌توانستم به عنوان تهیه کننده سرمایه گذار کارم باشم حتماً به میدان می‌آمدم. در زمان فعلی سینما، گِران شده است بنده که بسیاری از کارهایم را تهیه کنندگی کرده‌ام دیگر در این سال‌ها نمی‌توانم این کار را انجام دهم.

کارگردان فیلم سینمایی «دو همسفر» گفت: بنده در سینما بر خلاف تلویزیون نمی‌توانم حرف دولت را برای ساختن فیلم قبول کنم در صورتی که در تلویزیون این اتفاق بر عکس است. برای دولت کار نکردم چرا که سلیقه آن‌ها را دوست ندارم. اما در تلویزیون شرایط متفاوت است در طی این سال‌ها سریال و تله فیلم‌های زیادی برای تلویزیون ساخته‌ام که طبق برنامه ریزی آن‌ها جلو رفته است. تقاضای تلویزیون و نوع مخاطبانش از قبل تعیین شده است و شما می دانید با چه قشری طرف هستید و مدیران از تو چه می‌خواهند، اما در سینما خواسته‌ها متفاوت است، نوع مخاطب متفاوت است و سلیقه‌های متفاوت هم در کنار این‌ها باعث می‌شود شما به گونه ای کار کنید تا تمام مخاطبان را در نظر بگیرید تا شکست اقتصادی نخورید.

وی با انتقاد از این موضوع که در شرایط کنونی شخص کارگردان برای این که فیلم بسازد باید خودش به دنبال تهیه کننده و اسپانسر بگردد گفت: متاسفانه شرایط به گونه ای شده است که خود کارگردان برای این که فیلم بسازد باید به دنبال اسپانسر برود و یا تهیه کننده برای کارش پیدا کند اگر می‌خواهید برای تلویزیون کارکنید باید نعل به نعل با سلیقه آن‌ها و خواسته آن‌ها پیش بروید و در نهایت فیلمی تبلیغی بسازید. اگرهم پا فشاری کنید و کارخودتان را انجام دهید قطعاً نسبت به اثرتان بی مهری قرار می کنند. من همواره تلاش کرده‌ام که تمام موارد را رعایت کنم و ازطرفی فیلمم هم تا آن جا که امکان دارد تبلیغی و شعاری نباشد. این یک واقعیت است که بیشتر فیلم‌هایی که ما می‌بینیم بیشتر از اینکه شبیه فیلم و سریال باشند یک آگهی تمام عیار هستند.

هاشمی درباره فعالیت‌های اخیرش گفت: در واقع آخرین کارهایم با تلویزیون تله فیلم‌هایی بود که ساختم با عنوان «خان هشتم» و «آوازهای مادرانه». در حال حاضر هم پیشنهادهایی برای کار داریم که یکی از آن پیشنهادها یک مجموعه است بامحوریت انقلاب که از طرف سیما فیلم مطرح شده است اسمش را عنوان نمی‌کنم چرا که هنوز به توافق نرسیده‌ایم و دیگری یک سریال تلویزیونی است که به توافق رسیده‌ایم ولی همچنان درگیر پیدا کردن اسپانسر هستیم.


کد خبر: 72382

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb5fbz.rhb5wpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com