گزارش هنر نیوز از نشست رسانه‌ای هفته فرهنگی «جمهوری اسلامی ایران و هند»؛

هفته فرهنگی ایران و هند در خانه هنرمندان برپا خواهد شد

8 خرداد 1391 ساعت 14:01

نشست رسانه‌ای هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و هند که امروز در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.



در  این نشست که مجید سرسنگی- رئیس خانه هنرمندان- و سفیر کشور هند حضور داشتند؛ سرسنگی ایام ارتحال امام خمینی (ره) را تسلیت گفت و در ادامه این‌گونه بیان کرد که: امسال با همکاری خانه هنرمندان و جشنواره دل‌دیده، این مراسم نسبت به سال‌های گذشته باشکوه‌تر برگزار خواهد گردید. 

وی در ادامه افزود: ارتباط ایران با کشور هند یک ارتباط دیرینه است و در تمامی حوزه‌های فرهنگی، هنری، با کشور هند ارتباطی دوجانبه وجود دارد. هر دو کشور در زمره کشورهای متمدن و باقدرت دنیا به شمار می‌آیند و هنرمندان دو کشور نیز طی سال‌هایی که همکاری طولانی مدت با هم دارند توانستند آثار بسیاری را با استفاده از آثار فرهنگی هر دو کشور تولید نمایند. در حقیقت ارتباط به حدی قوی می‌باشد که هندی‌های مقیم ایران و ایرانی‌های مقیم هند در هیچ‌یک از دو کشور احساس غربت و بیگانگی نمی‌کنند. 

وی همچنین در راستای گسترش برنامه‌های خانه هنرمندان در سال جاری این‌گونه بیان کرد: برنامه‌هایی مانند اجرای برنامه‌های فرهنگی ژاپن، برگزاری جشنواره اتریش و نیز برگزاری هفته فرهنگی ایران و هند یکی دیگر از برنامه‌های بین‌المللی است که در خرداد ماه جاری این برنامه به اجرا درخواهد آمد. 

وی گفت: اعتقاد ما بر این است که یکی از راه‌های مهم برای نشان دادن فرهنگ ایرانی و ویژگی‌ها و شخصیت مردم ایران ارتباط با سایر کشور می‌باشد و از طرف دیگر حضور کشورهای دیگر در ایران موجب بهتر شناخته شدن ایران است. به واقع برنامه‌های مشترک ایران با دیگر کشورها از جمله عوامل ترویج اهداف امام خمینی (ره) و همچنین شناخت بهتر فرهنگ کشورها می‌باشد. 

وی در ادامه بار دیگر از سفیر محترم هند به دلیل همکاری ایشان در برگزاری این هفته فرهنگی تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که هفته فرهنگی مشابهی نیز در کشور هند برگزار شد. 

در ادامه، سفیر هند طی سخنرانی خود این‌گونه بیان کرد: ایران و هند روابط بسیار نزدیکی با هم دارند و این‌گونه روابط از نظر هند در سراسر دنیا بین هیچ دو کشور دیگری وجود ندارد. 

وی به نقل از نخست‌وزیر هند افزود: شک دارم هیچ دو کشوری این‌گونه که ایران و هند با یکدیگر روابط نزدیک برقرار کرده‌اند بتوانند با هم در ارتباط باشند. 

وی در ادامه سخنان خود افزود: در هند، زبان فارسی تقریباً ۷ قرن زبان دولت بوده است. هند از ایران آموخته است و از ایران واژه‌های زیادی برگرفته است و من هنگامی که به ایران آمدم متوجه شدم واژه‌های ما فارسی هستند. به طور مثال جمله «من در ایران زندگی می‌کنم» که من معتقدم، زندگی می‌کنم، که در هند بکار گرفته می‌شود در اصل جمله‌ای فارسی می‌باشد. همچنین واژه‌های سال و پارسال از زبان فارسی گرفته شده است.
آشنایی با زبان فارسی نشانه بافرهنگ بودن برای هند می‌باشد و من این‌گونه تصمیم گرفتم زبان فارسی را تا هنگامی که در ایران هستم بیاموزم. 

وی در ادامه سخنان خود از مسئولین خانه هنرمندان در راستای موقعیت خوبی که برای گروه موسیقی هند فراهم کرده است تشکر کرد و افزود در هند نیز گروه موسیقی‌ای وجود دارد که بسیار به ایران شباهت دارد و نیز گروه صنایع دستی‌ای که از هند خواهد آمد نیز بسیار به فرهنگ و هنر ایران نزدیک است. بیشتر لغات زبانی و لسانی، رابطه معماری بین دو کشور را نیز مطرح می‌کند (مانند مقبره تاج‌محل). کتاب‌های کلاسیک هندی نیز به دلیل اینکه به زبان فارسی نوشته شده است، موجود می‌باشد. 

وی افزود: حتی کتاب‌هایی هستند که در ایران وجود ندارند ولی در کتابخانه‌های هند همچنان محفوظ است. در هند کتابخانه‌هایی همچون کتابخانه خدابخش، کتابخانه رضا، از جمله کتابخانه‌هایی هستند که کتابهای ارزشمند زبان فارسی را دارا می‌باشند. من بعد از ورودم به ایران متوجه شدم روابط زبان فارسی و زبان اردو نزدیک به دو قرن می‌باشد. 

وزیر امور خارجه ایران (جناب آقای صالحی)، نیز در این مورد بیان کرده است که زبان فارسی شباهت بسیار زیادی به زبان سانسکریت دارد. کتاب‌هایی به زبان فارسی وجود دارد که وقتی توضیحات آنها قرار بوده نوشته شود به زبان سانسکریت نوشته می‌شده است که این موضوع به ۲۰۰۰ سال پیش می‌رسد. 

سفیر هند، در ادامه سخنان خود این‌گونه ادامه داد: من یکی از نسخه کتاب‌ها را در کتابخانه دکتر مرعشی در قم دیده بودم. ما در هند شاعران هندی نیز داریم که به زبان فارسی شعر گفته‌اند مانند بیدل دهلوی و دیگر شاعران برجسته، امیدوارم همه در هفته فرهنگی دو کشور حضور به هم رسانند و ما سعی خواهیم کرد موسیقی و صنایع دستی هند را نیز در ایران نمایش دهیم و می‌خواهیم حتی چای هندی را نیز در تمام این یک هفته عرضه کنیم و همین‌طور چندین فیلم مستند نیز در این راستا به نمایش درخواهد آمد. 

زبان اردو مبنا بر زبان فارسی است و حتی جد بزرگ من، وصیت خود را به زبان فارسی نوشته بود. انشاالله من بعد از این فرهنگی خواهم شد و به طوری که نشان داده‌ام در هند آشنایی با زبان فارسی نشانه فاضل شده است و از همه دعوت می‌کنم که حتماً از کشور هند دیدن نمایند. 

در ادامه این نشست جناب سرسنگی، برنامه‌های هفته فرهنگی را این‌گونه تشریح کرد:
ابتدا افتتاحیه روز پنج‌شنبه ۱۸ خرداد در سالن دکتر شهناز خانه هنرمندان ایران ساعت ۵ برگزار خواهد گردید و در این روز میهمان ویژه جناب دکتر حداد عادل می باشند و همچنین سفیر هند در ایران، جناب دکتر سریر و دکتر حسن بلخاری نیز سخنرانی خواهند کرد. روز جمعه ۱۹ خرداد در تالار امیرخانی خانه هنرمندان نشست ادبیات و ادبیات نمایشی برگزار می‌شود و دکتر فرزانه اعظم لطفی، سخنرانی خواهند کرد و دکتر نریمان افشاری درباره تئاتر هند سخنانی را بیان خواهند کرد. در این روز فیلم مستند بسم‌الله‌خان و بنارس، پخش خواهد شد. اجرای موسیقی دکتر پانش و جناب دکتر علی جردی به در برنامه‌های این روز قرار خواهد داشت. 

شنبه ۲۰ خرداد در تالار امیرخانی خانه هنرمندان نشست پیشمایشی خواهیم داشت که دکتر پورجعفر در باب اشتراکات ایران و هند و نیز دکتر حسن بلخاری در زمینه حکمت معماری هند به سخنرانی خواهند پرداخت. فیلم مستند گیتان‌جالی و برنامه موسیقی از هنرمندان ایران و هند به نمایش درخواهد آمد. 

یک‌شنبه ۲۱ خرداد، تالار امیرخانی خانه هنرمندان میزبان نشست پژوهشی فرهنگ‌شناسی هند می‌باشد و سرکار خانم فرزانه اوجالو درباره «مهاتما گاندی» پیام‌آور آزادی و دکتر حبیب درخشان در زمینه کار هنرمندان از عکس جهان به سخنرانی خواهند پرداخت. و فیلم اردوهجیس کانام به اکران درخواهد آمد و در ادامه اجرای موسیقی از هر دو کشور را خواهیم داشت. 

دوشنبه ۲۲ خرداد در تالار امیرخانی خانه هنرمندان نشست پژوهشی ایران و هند، سخنرانی دکتر کامرانی درباره پیشگامان هنر معاصر هند و سخنرانی ناهید عبدی در باب گفتگوی نمادین در تاج‌محل برگزار می‌گردد و در تالار شهناز، فیلم بازگشت به سرزمین گندوآنا اکران خواهد شد و در ادامه اجرای موسیقی برگزار می‌شود. 

۲۳ خرداد، سمینار روابط فرهنگی و تمدن ادبی هند و ایران که در نوع خود برای اولین بار در ایران اتفاق می‌افتد، به ریاست دکتر نامور برگزار خواهد شد و سخنرانان نیز در این روز محمدرضا نصیری- مدیر موزه ایران- دکتر توفیق سبحانی، کامران کاظم‌زاده، صادق مهدوی، هومن بابک، مجید سرسنگی خواهند بود که در باب مقالات علمی به سخنرانی خواهند پرداخت. 

۲۳ خرداد ساعت ۷ بعدازظهر نیز در تالار استاد شهناز مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد و آثار هنرهای تجسمی و صنایع دستی هند با عنوان «تمدن هند» برگزار می‌گردد. 

«سرسنگی» در پایان، از شورای عالی هنرمندان و معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران به دلیل حمایت مالی این برنامه نهایت قدردانی را به عمل آورد.


کد خبر: 41502

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb5sba.rhb8gpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com