مانی حقیقی ؛

مراودات بین سینماگران ایرانی و خارجی مفید است

25 دی 1390 ساعت 15:55

مانی حقیقی بازیگر و کارگردان سینما گفت: تکرار و تداوم این رفت و آمدها و مراودات بین سینماگرهای ایرانی و خارجی برای سینمای ایران فواید زیادی به همراه دارد.



به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر؛ «مانی حقیقی» کارگردان، نویسنده و بازیگر اولین فیلم بلند سینمایی خود را در سال ۸۱ به نام «آبادان» ساخته که نویسندگی آن هم بر عهده خودش بود. وی در سی‌امین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با «یک پذیرایی ساده» در بخش مسابقه سینمای ایران حضور دارد و مستند «مهرجویی کارنامه چهل ساله» به کارگردانی او به عنوان یکی از بیست مستند بلند جشنواره فیلم فجر معرفی شده است.
مانی حقیقی که برای «کارگران مشغول کارند» جایزه بهترین فیلم آسیایی را از جشنواره فیلم‌های آسیایی دریافت کرده است، جذابیت و رونق بخش بین‌الملل هر جشنواره‌ای را در حضور شخصیت‌های شناخته شده و مطرحی می‌داند که در آن شرکت می‌کنند.
این کارگردان گفت: اگر بتوانیم فضایی مهیا کنیم که بازیگران، کارگردان‌‌های فیلم‌هایی که در بخش بین‌الملل جشنواره نمایش داده می‌شوند میهمان ما باشند و ما نیز میزبان خوبی برای آن‌ها باشیم. در این صورت هم جشنواره بهتری خواهیم داشت و هم مخاطب از این موضوع لذت بیشتری می‌برد. مثلا وقتی «شان پن» به عنوان یکی از شخصیت‌های مطرح سینمای جهان به ایران می‌آید از حضورش استقبال می‌شود و این از نظر خبری، هیجانی و... اتفاق خوبی برای سینمای ایران محسوب می‌شود.
حیقیقی ادامه داد: از سویی دیگر تکرار و تداوم این رفت و آمدها و مراودات بین سینماگرهای ایرانی و خارجی بیشتر می‌شود و این برای سینمای ایران فواید زیادی به همراه دارد.
کارگردان «کنعان» با اشاره به اتفاق خوب وقتی برای سینمای ایران و بخش بین‌الملل جشنواره فجر و دیگر جشنواره‌ها می‌افتد که ایران بتواند میزبان خوبی برای میهمان‌ها باشد و آن‌ها از فضای دولتی و جشنواره‌ای از پیش تعیین شده‌ دور شوند و در هتل‌هایی مناسب با سرویس‌هایی عالی اسکان داده شوند.
وی در توضیح داد: بهتر است میهمان‌های خارجی از فضای دور از دسترس خارج شوند و امکان مراوده آزاد بین آن‌ها، سینماگران و مخاطب فراهم شود. امکاناتی نظیر جلسات پرسش و پاسخ‌ آزاد، برگزاری کارگاه‌های آموزشی بین میهمان‌ها، کارگردان‌های جوان و مستعد محیا شود.
حقیقی گفت: تا آنجایی که شنیده‌ام کارهایی نظیر این در جشنواره‌های تئاتر خیلی خوب انجام می‌شود. حضور میهمان‌ها باید معنی‌دار باشد و صرفاً آمدن به ایران و عکس یادگاری گرفتن کمکی به بهتر برگزار شدن جشنواره نمی‌کند. اما باید در نظر داشته باشیم که همه چیز درست و با سلیقه باشد طوری که به آن‌ها هم خوش بگذرد.
مانی حقیقی که تا به حال از بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه برای «کارگران مشغول کارند» و دیپلم افتخار فیلم محبوب تماشاگران در بخش سینمای بین‌الملل برای «کنعان» را دریافت کرده، بیان داشت: هر اتفاق و بهانه‌ای که باعث بشود ایران از نظر فرهنگی بیشتر در چشم باشد و بخش گفت‌وگوی آزادانه بین و همکاران‌مان در کشورهای دیگر رخ بدهد از هر جهت خوب است. هم فرهنگ ما بالاتر می‌رود و هم چیزهای بیشتری یاد می‌گیریم و می‌توانیم امیدوار باشیم که سوءتفاهم‌هایی که آن‌ها در مورد ایران دارند برطرف ‌شود. اصولاً از زمان انقلاب تا به حال اکثر اوقات سینما بوده که توانسته بیشتر از سایر عرصه‌ها نام ایران را مطرح کند و این پتانسیل را دارد که بیشتر از پیش از آن در راستای بهبود روابط استفاده شود.
مانی حقیقی برخی محدودیت‌هایی که در نمایش فیلم‌های خارجی وجود دارد را باعث دور شدن بخش بین‌الملل جشنواره از ایده‌آل‌های مورد نظر می‌داند که برای رفع این مشکل یا باید نظارت روی فیلم‌ها را حذف شود که عملا شدنی نیست، یا فیلم‌هایی برای نمایش انتخاب شوند که نیازی به بازبینی و احیانا حذف و اضافه نداشه باشند که این ملاک نادرستی برای انتخاب است و فیلم‌ها باید بر اساس کیفیت‌شان از یکدیگر متمایز شوند.
به گفته «مانی حقیقی» به نظر می‌رسد تمرکز جشنواره فیلم فجر بیشتر روی سینمای ایران است و بخش بین‌الملل در نگاه مسئولان و تماشاگران به حاشیه‌ رفته و شاید دلیل‌اش جایگاه‌ نسبتا نامشخص این بخش است و همچنین مشکلاتی که در نحوه اجرای این بخش وجود دارد.




کد خبر: 35842

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb5wbf.rhbsapiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com