این هفته مسجدجامعی و تهرانگردان:

چه کسی کارتهای صدآفرین را طراحی کرد؟

29 شهريور 1393 ساعت 12:27

احمد مسجد جامعی به دیدار صادق صندوقی و ایران درودی رفت.


به گزارش هنرنیوز، مسجدجامعی و تهرانگردان، جمعه  در بخشی از برنامه هفتگی خود به دیدار صادق صندوقی، تصویرگر کتابهای درسی رفتند تا دوباره خاطرات دوران سالهای شیرین تحصیل در مدرسه را مرور کنند. 

چه کسی کارتهای صدآفرین را طراحی کرد؟

نام صادق صندوقی برای دانش آموزان دیروز و مردان و زنان امروز تداعی کننده خاطرات دوران تحصیل و کتابهای درسی آن سالهاست. استاد صندوقی به گرمی از تهرانگردان پذیرایی کرد و درباره نحوه ورود خود به حوزه تصویرگری کتاب توضیحاتی داد. وی با ذکر خاطره‌ای گفت: وقتی کلاس اول ابتدایی بودم در همدان به مدرسه می‌رفتم. روزی کلاس نقاشی داشتیم و من تصویر یک خرگوش کشیدم. همه بچه‌های کلاس گفتند نقاشی تو قشنگ است و باید برای ما‌‌ همان نقاشی را بکشی و من کشیدم. وقتی معلم آمد و دید همه نقاشی‌ها شبیه هم است پرسید این کار کیست و بچه‌ها مرا نشان دادند و من هم ترسیدم و در انتظار تنبیه بودم. اما این معلم عزیز گفت: برایش دست بزنید و من از آن موقع تشویق شدم که نقاشی را ادامه بدهم و اگر آن معلم مرا تنبیه می‌کرد قطعا دیگر نقاشی نمی‌کشیدم. و این بیانگر تأثیر نقش معلم فهیم در پیشرفت بچه هاست.

 
صندوقی سپس با نشان دادن تصاویری از کتاب‌های درسی سال‌های دور و کارت‌های صد آفرین و هزار آفرین، یاد گذشته را برای تهرانگردان زنده کرد. او گفت هر چند حقوق من بسیار کم است اما کارم را دوست دارم و همچنان ادامه می‌دهم. 

مسجدجامعی درباره این هنرمند خاطر نشان کرد: صادق صندوقی بنیانگذار نقاشی مذهبی مدرن در ایران است که از سال ۱۳۶۶ و به همت دکتر حداد عادل، وارد تصویرگری کتابهای درسی شده است.

بنیاد ایران درودی تاسیس می‌شود 

تهرانگردان پس از دیدار با صادق صندوقی، از محدوده خیابان کریمخان و یوسف آباد خارج شدند و به سمت خیابان توانیر رفتند تا به دیدار یکی از مشهور‌ترین نقاشان معاسر ایران بروند؛ هنرمندی که برخی از آثارش جنبه بین المللی دارد. 

ایران درودی میزبان تهرانگردان بود. هنرمندی که علی رغم کهنسالی همچنان با روحیه‌ای پرنشاط نقاشی می‌کشد و با همین روحیه از تهرانگردان استقبال کرد. 

درودی با توضیح سبک سورآلیستی کار‌هایش گفت: یکی از مهم‌ترین آثار من سال‌ها پیش با موضوع نفت بود که مورد توجه قرار گرفت و کارهایی با موضوعات مشابه را ادامه دادم.
 
وی ادامه داد: تمام اقدامات برای راه اندازی بنیاد درودی از جمله انتخاب هیئت موسس و تنظیم اساسنامه انجام و هزینه ساختمان نیز فراهم و بیش از ۲۰۰ تابلو نقاشی نیز برای موزه در نظر گرفته شده است اما هنوز زمین برای ساخت بنیاد در اختیار ما نیست.

 

در ادامه مسجدجامعی با اشاره به شخصیت هنری درودی تصریح کرد: ایران درودی شخصیتی ملی و چهره‌ای جهانی دارد و در میان هنرمندان بسیار محبوب است. 

وی گفت: در جشن هنرمندان پیشکسوت، پیشنهاد تاسیس موزه و بنیاد ایران درودی به محمدباقر نوبخت، معاون محترم رئیس جمهور داده شد و مورد استقبال هم قرار گرفت و قرار شد این مساله هر چه سریع‌تر پیگیری شود. 

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه تهرانگردی به مناسبت سالروز بازگشایی مدارس، به مدارس تاریخی و قدیمی تهران رفت و از مدارسی چون مدرسه ناشنوایان باغچه‌بان، مدرسه دخترانه نوشیروان و دبیرستان البرز بازدید کرد.


کد خبر: 74812

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb5wbz.rhba8piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com