داوران بخش «جلوهگاه شرق» جشنواره جهانی فجر معرفی شدند
23 فروردين 1395 ساعت 14:54
گلاب آدینه به همراه چهار سینماگر خارجی آثار بخش «جلوهگاه شرق» جشنواره جهانی فیلم فجر را داوری میکنند.
به گزارش هنرنیوز؛گلاب آدینه، صحرا کریمی، جاوید جعفری، ماریا ترسا کاوینا و اسماعیل فروخی ۵ داور بخش «جلوهگاه شرق» سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر هستند.
گلاب آدینه
گلاب آدینه متولد سال ۱۳۳۲ در تهران است. او فارغالتحصیل رشته اقتصاد است و بازیگری را از سال ۱۳۵۴ و در گروه تئاتر «پیاده» آغاز کرد. آدینه برای بازی در فیلمهای سینمایی «من دیگو مارادونا هستم»، «مهمان مامان»، «وقتی همه خواب بودند»، «فصل پنجم» و «بانوی اردیبهشت» نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر بوده است.
صحرا کریمی
صحرا کریمی در سال ۱۹۸۴ در کابل به دنیا آمد و در تهران بزرگ شد. او در ۱۷ سالگی به جمهوری اسلواکی مهاجرت کرد و تا سن ۲۸ سالگی در آنجا زندگی کرد. کریمی سال ۲۰۱۲ به کابل بازگشت.
کریمی مدرک دکترای سینما را (کارگردانی و فیلمنامهنویسی سینمای داستانی) از دانشکده سینما و تلویزیون آکادمی موسیقی و هنرهای نمایشی، در براتیسلاوای اسلواکی گرفته است. او اولین و تنها زن افغان دارای مدرک دکترا در رشته سینما است. علاوه بر این او تنها فیلمساز افغانی است که در آکادمی فیلم و تلویزیون اسلواکی فعالیت مستمر دارد.
جاوید جعفری
جاوید جعفری در سال ۱۹۶۲ در بمبئی زاده شد. او بازیگر، تهیهکننده، کارگردان، گوینده، مدیر تشریفات، صداپیشه، خواننده و ترانهسرای هندی و شیعه است. او بیش از ۳۰ سال در صنعت سرگرمی بوده و به دلیل طنزپردازیهایش مطرح بوده است.
اسماعیل فروخی
اسماعیل فروخی، نویسنده و کارگردان در سال ۱۹۶۹ در قنیطره (مراکش) متولد شد. او اولین فیلم کوتاه داستانی خود را به نام «اکسپوز» در سال ۱۹۹۳ ساخت و به همراه فیلم نخست خود راهی جشنوارههای جهانی از جمله کن و کلرمون فران شد که نتیجه این حضورها دریافت جایزه بهترین فیلم کوتاه از کن و جایزه ویژه هیئت داوران از جشنواره کلرمون فران بود.
ماریا ترسا کاوینا
ماریا ترسا کاوینا، متولد، ۱۹۵۸ در مونزا، برنامهریز جشنوارههای سینمایی و متخصص ارزیابی و بازنویسی فیلمنامه است. او فعالیت خود را به عنوان برنامهریز جشنوارهها در سال ۱۹۸۹ با جشنواره فیلم ونیز آغاز کرد و تا سال ۱۹۹۷ هم در آنجا مشغول به کار بود. در سال ۱۹۹۸ به جشنواره فیلم لوکارنو رفت و از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ ریاست اداره این جشنواره را به صورت مشترک بر عهده داشت.
در سال ۲۰۰۶ او به جشنواره فیلم رم پیوست و تا سال ۲۰۰۸ مدیریت هنری جشنواره را به عهده داشت. از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ مدیر هنری فیپا، اولین جشنواره برنامههای تلویزیونی و مستند هم بوده است. او از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ برنامهریزی جشنواره فیلم ابوظبی را بر عهده گرفت و در کنار فعالیتهای جشنوارهای بیش از هر چیز این روزها مشغول کار در موسسات و صندوقهای حمایتی از جمله SANAD، AFAC، HAF و در ارتباط مستقیم با فیلمسازان و تهیهکنندگان جوان است.
سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با دبیری رضا میرکریمی از اول تا ششم اردیبهشتماه امسال در پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود.
کد خبر: 90661
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb80b9.rhbg0piuur.html