مجوز پلاک «۶۱۵» را مدیران قبلی دادند/بنا ارزشمند بود
1 دی 1394 ساعت 18:50
۲۱ بهمن ماه ۹۱ از سوی میراث فرهنگی ملک پلاک ثبتی «۶۱۵» واجد ارزش اعلام شد، همان زمان مالک به این حکم اعتراض کرد و ۱۱ روز بعد یعنی دوم اسفند ۹۱ برخی مسئولان سابق میراث فرهنگی مجوز تخریب این بنا را صادر کردند.
به گزارش هنرنیوز؛ بیش از سه سال پیش مجوز تخریباش را مدیر سابق اداره کل میراث فرهنگی استان تهران صادر کرد، مجوزی از سلسله مجوزهای تخریبی در نقاط مختلف تهران!
و پلاک ثبتی «۶۱۵» کوچه صوفیانی، در خیابان پامنار با عمری حدود ۲۰۰ سال هم دچار صدور همین مجوزهای تخریب شد و حدود سه سال پیش ۹۵ درصد آن از بین رفت، البته مالک خانه در زمان تخریب یادش رفت که همین ۵ درصد را هم که بخش شمالی خانه و دارای تزئینات گچبری بود را تخریب کند تا کسی با دیدن آن فکر اعتراض به سرش نزند.
سپیده سیروسنیا، معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران که به گفته خودش نخستین بازدیدکننده از میان مسئولان میراث فرهنگی از این بنای تاریخی در سال ۹۱ و قبل از تخریب بوده است، در این زمینه توضیح داد: پیرو همین بازدید نامهای مبنی بر عدم تخریب و بازسازی این بنای قاجاری به شهرداری نوشتم که این بنا واجد ارزش است و نباید تخریب شود.
او با تاکید بر این که این بنا در زمان بازدید وی به صورت متروک رها شده و بخشهایی از آن تغییر ماهیت داده بودند، حتی ضلع غربی بنا به آشپزخانه تبدیل شده بود، درباره شرایط بخش های دیگر بنا اظهار کرد: وارد حیاط مرکزی بنا که میشدیم عملا فضا ساختار بناهای قاجاری را داشت، بخش جنوبی یا اندرونیش چیزی شبیه سرایداری بود و بخش شمالی حالت بیرونی و یک تا دو گوشوار داشت.
مجوز را مدیران قبلی دادند/بنا ارزشمند بود
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با بیان این که حدود یک ماه پس از این بازدید مالک بنا نامهای اعتراضی به میراث فرهنگی استان ارائه کرد و پس از آن مجوز تخریب و نوسازی گرفت، بیان کرد: ۲۱ بهمن ماه ۹۱ از سوی میراث فرهنگی ملک واجد ارزش اعلام شد، همان زمان مالک به این حکم اعتراض کرد و ۱۱ روز بعد یعنی دوم اسفند ۹۱ برخی مسئولان سابق میراث فرهنگی مجوز تخریب این بنا را صادر کردند.
وی درباره مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی مبنی بر عین به عین ساختن بناهای واجد ارزش تخریب شده متعلق به قبل از سال ۱۳۴۰ و واجد این شرایط بودن پلاک ثبتی «۶۱۵» نیز اظهار کرد: با توجه به صدور مجوز متاسفانه از سوی مسئولان سابق و تخریب ملک توسط مالک، یک نوع حقوق مکتبسه برای مالک ایجاد شد، چون آن تمام عوارض را به شهرداری پرداخت و بنا را کاملا تخریب کرد.
«سیروس نیا» با تاکید بر اینکه با تخریب ناگهانی بنا، میراث فرهنگی به جز تصاویر، هیچ مستندات دیگری نداشت که بخواهد مالک را وادار کند تا بنا را عین به عین مانند گذسته بسازد، گفت: مکاتبات زیادی از این نمونه ها داریم که اگر بنائی قابل نگهداری بود، آن را حفظ کنیم. بنای پلاک «۶۱۵» بنائی قابل نگهداری و واجد ارزش بود که قبل از سال ۱۳۴۰ ساخته شد، اما متاسفانه برای این ملک شرایط ایجاد شده اجازه نداد تا مالک را وادار به ساخت دوباره بنا کنیم.
وی درباره امکان نگهداری بخش های باقی مانده بنای قاجاری تخریب شده در خیابان پامنار اظهار کرد: با تخریب انجام شده کل ساختار بنا بهم خورد و فقط بخش کوچکی که شامل تزئینات بود، باقی ماند، اما با توجه به شرایط ایجاد شده، به نظر می رسد با پایان کار ساخت بنای جدید مالک آن بخش های باقی مانده را نیز تخریب می کند.
سردر خیابان فرهنگ باید منتقل شود
کد خبر: 86611
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb80bw.rhb08piuur.html