نگاهی به برنامه «فرصت برابر»؛
فرصت برای ورود به دانشگاه
1 شهريور 1390 ساعت 11:19
شاید کمتر بیننده تلویزیونی بداند عمر شبکهای که نام آموزش را یدک می کشد به 9 رسیده است.
شبکه ای که برنامه های خود را 9 سال قبل به صورت محدود و با پخش چند ساعت در روز آغاز کرده بود حالا پس از گذشت این همه سال به نظر می رسد به یک بلوغ نسبی در برنامه سازی و مهمتر از آن در تفکر مدیرانش رسیده است.
شبکه آموزش 9 سال قبل برنامه های خود را صرفا با برنامه هایی آغاز کرد که اختصاص به آماده کردن کنکوری ها و دانش آموزان مقطع سوم دبیرستان برای قدم نهادن به یکی از بزرگترین آزمون های زندگی هر جوانی ایرانی داشت و امروز علاوه بر حفظ همان نگاه صرفا آموزش محور شاهد پخش برنامه های دیگری هستیم که تغییر روند شبکه آموزش در آنها به خوبی هویدا است.
یکی از برنامههایی که با نگاه اولیه شبکه آموزش همخوانی دارد و تقریبا با همان شکل و شمایل سابق هر روز روی آنتن این شبکه میرود برنامه «فرصت برابر» است.
البته مشابه برنامه «فرصت برابر» هم اکنون از شبکه سه سیما نیز در حال پخش است اما تفاوت «فرصت برابر» با سایر برنامه های مشابه اعتقاد به همان نام برنامه است و سازندگان آن می کوشند تا در بحث مشاوره تحصیلی و ارائه بحث های کارشناسی با دانش آموزان و افراد کنکوری حقیقتا فرصتی برابر ایجاد کنند.
بسياري از افرادي كه خودشان را براي آزمونهاي سراسري دانشگاهها آماده ميكنند، در تلاش هستند روشهاي كاربردي تستزني، مهارتهاي يادگيري در فرصت كوتاه و مديريت زمان را همراه با نكات كليدي و آموزشي ياد بگيرند. به همين جهت رسانه ملي سعي ميكند در شبكههاي مختلف سيما برنامههايي را براي آموزش، توليد و پخش كند از این رو در میان انبوه تبلیغات محیطی و رسانه ای آموزش گاههای مجاز و غیر مجاز که بسیاری از انها جز تبلیغات پوچ عایدی دیگری برای دانش آموزان ندارند، وجود برنامه های کاربردی و مشاوره ای تخصصی در سیما برای داوطلبان ورود به دانشگاه موهبتی بزرگ محسوب می شود، موهبتی که با کمترین هزینه ایجاد می شود و بزرگترین هزینه که داوطلبان صرف می کنند همان وقتشان است که باید با دقت و جدیت پای چنین برنامه ای بنشینند و در آخر برداشتی بزرگ را انجام دهند.
شبكه آموزش به عنوان متولي برنامههاي آموزشي فرصتهاي فراواني را براي داوطلبان ايجاد ميكند تا همه داوطلبان در موقعيتهاي برابر بتوانند آموزشهاي مختلفي را فرا بگيرند.
«فرصت برابر» برنامهاي است كه به ارائه برنامهريزي نوين و نكات كليدي ويژه كنكور، اختصاص دارد و در هر برنامه با حضور كارشناسان آموزشي و نفرات برتر كنكور در سالهاي گذشته به مشاوره، برنامهريزي مناسب درسي، آموزش صحيح تستزني و راهكارهاي جلوگيري از بروز استرس و مشغلههاي فكري در داوطلبان ميپردازد.
در نگاه نخست، شاید اينطور به نظر بیاید كه فقط دانشآموزاني كه خود را براي كنكور آماده ميكنند، مخاطب این برنامه هستند. در صورتي كه واقعا اينگونه نيست، چرا كه بسياري از مباحث قابل طرح در برنامه، ميتواند براي غيركنكوريها هم مورد استفاده باشد، مثل راههاي غلبه بر اضطراب و استرس، شيوههاي بازيابي اعتماد به نفس، موفقيت، نقش اميد در موفقيت، توكل، نقش معنويت در موفقيت و... .
در فرصت برابر تكنيكهاي تست زني، اصول تمركز و يادگيري، راههاي موفقيت، انگيزه تحصيلي، شيوههاي غلبه بر اضطراب و موضوعات ديگري را كه نياز دانشآموزان است در اختيار مخاطبان قرار داده می شود و اين آموزشها شامل همه دروس در همه گروههاي آموزشي (رياضي، تجربي، انساني، هنر و زبان انگليسي) با حضور مدرسان و مولفان شناخته شده كشور ارائه ميشود و همه دانشآموزاني كه قصد ورود به فضاي آموزش عالي كشور را دارند به چنين برنامههاي نياز دارند.
يك مخاطب كنكوري بايد توصيههاي مشاوران، كارشناسان، مدرسان خبره تحصيلي، تكنيكهاي غلبه بر استرس و اضطراب، آموزشهاي تاثيرگذار، شيوههاي يادگيري و تمركز، اصول تستزني و دهها آيتم ديگر را مرتب بشنوند. به همين دليل اين برنامه براي همه مخاطبان ديدني است، ضمن اينكه مخاطبان با كمترين امكانات و در دور افتادهترين نقاط اين مرز و بوم می توانند بخش عمدهاي از موارد لازم را ياد بگيرند كه همه اين موضوعها باعث شده پخش فرصت برابر، در واقع به یک فرصت خوب برای ورود به دانشگاه تبدیل شود که این فرصت از طریق رسانه و شبکه آموزش به داوطلبان داده شده است.
کد خبر: 31251
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb85bf.rhb8spiuur.html