حبیب کاوش در گفتگو با هنرنیوز:
برخی از سینمادارها دیکتاتوری میکنند
15 آذر 1393 ساعت 10:40
سخنگوی سابق شورای صنفی نمایش گفت: متاسفانه برخی از سینمادارها با میل خودشان بعضی از فیلمها را یا نمایش نمیدهند یا سئانسهای فیلم را تغییر میدهند و با این کارشان حقوق تهیه کنندگان را پایمال میکنند و کسی هم نیست که مقابل این بیقانونیها به ایستد در حالی که ما در شورای اکران، مقابل این بیقانونیها میایستادیم.
حبیب کاوش کارگردان پیشکسوت سینما و سخنگوی سابق شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد وضعیت اکران سینمای ایران بعد از تغییر دولت و روی کار آمدن تیم جید در شورای صنفی نمایش افزود: از اینکه هم اکنون برخی از فیلمهای در حال نمایش از فروش خوبی برخوردارند باید خدا را شاکر باشیم. حال فیلم میخواهد متعلق به هر کسی و هر جناحی باشد فرق نمیکند. همین که فیلمی میفروشد همه باید خوشحال باشیم که سینما در حال رونق گرفتن است.
وی با بیان اینکه ما باید همه دعا کنیم تا فیلمهای روی پرده، همیشه پُر فروش باشند. ادامه داد: اما امسال متاسفانه از نظر بحث اکران و از نظر کنترل سینماها، جنس اکران و نظمی که باید بر اکران حکم فرما باشد خیلی بد بود.
کارگردان فیلم سینمایی «داد شاه» با اشاره به بعضی از سینماها که تن به قانون شورای صنفی نمایش نمیدهند تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر برخی از سینماهای کشور دیکتاتوری میکنند و هر کاری که دلشان بخواهد نسبت به فیلمهای روی پرده انجام میدهند. مثلا بعضی از فیلمها را بیشتر از یک یا دو سئانس بیشتر نمایش میدهند. در حالی که اینگونه رفتارها نسبت به یک فیلمی که مجوز اکران دارد به منزله فیلم سوزی خواهد بود. بنابراین حاکم شدن چنین فضایی به این معنا خواهد بود که شما فیلم خودتان را با هزار زحمت اکران میکنید اما نمیدانید که این فیلم هم اکنون قرار است در چند سینمای کشور نمایش داده شود؟. چون برخی سینماها ممکن است یک یا دو سئانس بیشتر فیلم شما را نمایش ندهند!
سخنگوی سابق شورای صنفی نمایش یاد آور شد: بعضی از سینماها با میل خودشان فیلم شما را نمایش نمیدهند و در عوض به جای آن، فیلم دیگری را اکران میکنند!! و با این رفتارهایشان، حقوق تهیه کنندگان را به لحاظ اکران پایمال میکنند و متاسفانه کسی هم نیست که مقابل این بیقانونیها به ایستد. در حالی که وقتی ما در شورای اکران حضور داشتیم به شدت در مقابل این بیقانونیها میایستادیم و در برابر کسانی که میخواستند روند اکران را به دلخواه خودشان بهم بزنند تا سر حد جنگ میایستادیم. اگر به یاد داشته باشید چند سال قبل، فیلمی میخواست توقیف بشود - در حالی که سازنده این فیلم در جبهه مقابل ما قرار داشت - اما ما به مقابل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفتیم و نسبت به این رفتار اعتراض کردیم و اجازه ندادیم این فیلم توقیف بشود. آن نهادی که حالا من نمیخواهم نامش را ببرم آمده بود که جلوی تعدادی از فیلمها را بگیرد ولی ما در مقابل آن نهاد ایستادیم و اجازه ندادیم کار خودش را انجام دهد. چرا که معتقدیم هنگامی که وزارت ارشاد به فیلمی پروانه نمایش میدهد هیچ ارگانی حق ندارد جلوی اکران آن را بگیرد.
این کارگردان پیشکسوت سینمای ایران با بیان اینکه الان هم ما برای برخی از فیلمها با وجود داشتن پروانه نمایش اجازه اکران ندارند ناراحت هستیم اظهار داشت: ما بر این باوریم فیلمی که پروانه نمایش دریافت کرده است به منزله حکم حکومت است و باید اکران شود.
حبیب کاوش گفت: اگر کسی مسالهای با فیلمی دارد باید قبل از دریافت پروانه نمایش، مشکلاتشان را حل کند. اگر گروههایی در مورد تاکتیک، روش و نوع نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلی دارند باید مشکل خودشان را با ارشاد حل کنند نه اینکه با فیلمهای آماده اکران تسویه حساب کنند. وقتی فیلمی ساخته شده و پروانه نمایش دریافت کرده باید اکران شود مثل بچهای میماند که متولد شده و حق زندگی دارد و ما نباید جان او را بگیریم.
وی افزود: احترام به قانون کار خوبی است اما فیلمسازان ما هم باید در تولید فیلمهایشان دقت لازم را اعمال کنند تا فیلمی ساخته نشود که به هنگام اکران، حاشیههایی در جامعه ایجاد کند. ما باید بدانیم که در کدام کشور زندگی میکنیم و فیلمی نسازیم که فقط خوشایند برخیها باشد و اکرانش سبب واکنشهایی در جامعه شود. معتقدم. یکی از راههای احترام به قانون، احترام به خطوط قرمز و حساسیتهای جامعه است.
کد خبر: 77161
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb88bz.rhbz0piuur.html