حجت‌‌الله ایوبی: انجمن سینمای جوان را امید سینمای ایران می‌دانم

27 آبان 1394 ساعت 10:00

رئیس سازمان سینمایی در مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه گفت: امیدوارم که سینمای جوانان راه را برای سینمای ایران باز کند و امید موجود در سینما را بیشتر کند/ سال گذشته سهم سينمای ايران ٢٣٤ جايزه جهانی بوده است


به گزارش هنرنیوز؛ مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه با اجرای محمد سلوکی و با حضور فرید فرخنده کیش دبیر جشنواره، "حجت الله ایوبی" رییس سازمان سینمایی، "مجید غلامی جلسه" مدیرعامل خانه کتاب، علیرضا تابش، بهرام عظیمی، فرهاد تولیدی، علم الهدی برگزار شد.



فرید فرخنده کیش دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در ابتدای این مراسم در سخنانی، گفت: به واقع امروزه شاهد هستیم که سینمای کوتاه سینمای آینده است. بر این اساس امیدوار هستم در آینده جز ۱۰ جشنواره برتر دنیا قرار بگیریم. البته در این میان به دنبال اصلاحاتی هستیم تا به استانداردهای جهان نیز هرچه بیشتر نزدیک شویم.



وی افزود: رئیس سازمان سینمایی وظیفه مهمی را برای تولید حرفه ای سینمای کوتاه به انجمن سینمای جهان محول کرده و ما هم بر این اساس امیدواریم شور و نشاط را در این سینما به وجود بیاوریم. در حقت باید عرض کنم که ما به دنبال همیاری و مشارکت هستیم.



دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران ادامه داد: مقام معظم رهبری امسال را سال همدلی و همزبانی نامیده اند و بر این اساس می توانیم امید داشته باشیم تا دولت و ملت به همراه مجموعه هنرمندان بتوانند قدرت را در سینمای ایران حاکم کنند.



فرخنده کیش خاطرنشان کرد: پیرامون تعداد فیلم های شرکت کرده و پذیرفته شده در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کوتاه تهران باید به این نکته اشاره کنم که تعداد هزار و ۷۰۱ اثر به بخش ملی راه یافته که از میان آنها ١٣٥ اثر کوتاه پذیرفته شده است. بر این اساس اگر به صورت تفکیک بخواهیم بیان کنیم باید بگویم که ٥٥ فیلم داستانی، ٢٤ فیلم مستند، ٤٠ فیلم پویانمایی و ١٦ اثر تجربی ۱۳۵ اثر برگزیده را تشکیل داده اند.



وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: در جشنواره سی و دوم فیلم کوتاه تهران ۳ هزار و ۶۰۱ فیلم از ١٠٨ کشور جهان داوطلب شرکت در جشنواره بودند که در نهایت ١٠٣ فیلم از میان انها انتخاب و برگزیده شدند. نکته جالب اینکه در این میان بیشترین تعداد فیلم ها متعلق به کشور آلمان بود.



در این بخش از برنامه مراسم تقدیر از کاوه بهرامی مقدم مستند ساز برگزار شد. به همین مناسبت کلیپی پیرامون این مستند ساز نمایش داده شد و سپس از او تقدیر و تجلیل صورت گرفت.



کاوه بهرامی مقدم مستند ساز پس از اینکه مورد تقدیر قرار گرفت در سخنانی، گفت: من در این مراسم و در این لحظه می خواهم از یک مستند ساز صحبت کنم. مخاطب صحبت من خانم "سودابه باباگر" است. او کارگردان مستند کشتی نوح است.



وی افزود: او ۱۴ سال قبل مستندی را در سینمای کشور ساخته که بیشترین جوایز ملی و بین المللی را برای سینمای کشور به همراه داشته است. توقع من از مسئولین این است که به او کمک کنند تا کار خود را ادامه بدهد و دومین مستند خود را جلوی دوربین ببرد.



پس از سخنان کوتاه کاوه بهرامی رهبر قنبری به روی صحنه رفت و در سخنانی، گفت: تا بزرگواری در انسان نباشد قدر و منزلت مخاطب مقابل را نمی شناسد. پس شما بزرگ هستید. زیرا به ما بزرگوارانه نگاه کردید. بزرگوارتر از همه اینها فرهنگ میهن ما است که در درون خود تمامی عناصر ویژه فرهنگی را دارد. بر این اساس بزرگی در فرهنگ ما است. بزرگواری در نهاد و تربیت و هویت خانوادگی شما است.



وی افزود: به رسم گلایه یک اعتراضی باید عرض کنم. کاش یک مقدار مدیریت کارگردانی سینمای ما مثل آقای کی روش عمل می‌کرد. این مربی بزرگ می‌رود از سراسر جهان بهترین ها را می‌آورد تا فوتبال ملی ما را سامان بدهد. ولی عجیب است که برخی از کارگردانان ما راه افتادند با پول میهن ما می روند و مارادونای سینمای هالیوود را جمع می کنند و می آورند که در نهایت ایمان های نرم و نازک ما، هویت ملی و تاریخ ما را در واقع به تاراج هالیوود بسپارند.



قنبری تصریح کرد: این موضوع بسیار جای تاسف دارد. زیرا در این میان صحبت از ارقامی چون ۵۰ و یا ۱۲۰ میلیارد تومان به میان می آید. اما همین فیلم هایی را که در جشنواره من می دیدم هویت ایرانی است که در آنها می درخشد. آن بودجه ها اگر صرفی درستی دارد بسیاری از کارگردانان جوان ما که فیلم های آنها را در جشنواره امسال دیدم به آینده امیدوار می شدند. تا مثل ۲۰ یا ۲۵ سال پیش در سراسر جهان بدرخشند.



سعید نجاتی که جایزه‌ی بهترین فیلم کشورهای اسلامی را برای فیلم "صراحی" خود گرفت در سخنانی، گفت: به عنوان یک فیلم ساز بسیار خوشحال هستم که انجمن سینمای جوان وجود دارد. زیرا به دلیل وجود دفاتر مختلف در گوشه و کنار کشور عدالت نیز در این عرصه از سینما وجود دارد.



وی تصریح کرد: من برای ساخت فیلم "صراحی" سختی های فراوانی را کشیدم. در حقیقت چیزی در حدود ۲سال طول کشید تا استفتاء ساخت فیلم را بگیرم.



مسعود حاتمی که جایزه‌ ویژه هیئت داوران در بخش ضد خشونت و افراطی‌گری را برای فیلم "تنازع" گرفت در سخنان کوتاهی، گفت: اگر امروز حال بچه های فیلم کوتاه خوب نباشد فردا حال سینمای ایران خوب نخواهد بود. به عبارتی بهتر درخواست می کنم تا بیشتر به فکر فیلمسازان جوان کشور باشید.



سپس حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در بخش دیگر برنامه به روی سن آمد و در سخنانی، گفت: بسیار خوشحال هستم که برنامه به موقع شروع شد و امیدوار هم هستم که به موقع هم تمام شود. واقعا علاقه داشتم که هر روز به پردیس سینمایی چارسو بروم و این شور و نشاط و انرژی شما فیلم سازان جوان را ببینم و حس کنم. زیرا من بیشتر از هر کس دیگری نیاز دارم تا از شماها انرژی بگیرم.



وی افزود: از اینکه آقای فرخنده کیش و در کل مدیران ما را خوش اخلاق خطاب کنید بسیار خوشحال می شوم. حداقل چیزی که ما می توانیم به شما هدیه کنیم اخلاق است. همانگونه که عرض کردم انجمن سینمای جوان را امید سینمای ایران می دانم. معتقد هستم سینمای ایران مدیون انجمن سینمای جوان است. اگر این سینما با قدرت و پویایی ادامه دارد و این ایده ها و اندیشه ها به آن تزریق می شوند به دلیل انجمن سینمای جوانان است.



رییس سازمان سینمایی ادامه داد: می بینیم که در شهرستان ها و شهرهای مختلف سفره سینمای ایران گسترده است. اما در هیچ جای دنیا و در سطح جهان سراغ ندارم که چنین نهادی در دنیا وجود داشته باشد. اینکه در شهرستان های مختلف جوانان را جمع کنند و به آنها آموزش دهند و پله پله بیایند به بزرگان سینمای ایران بشوند. حالا هم که المپیاد جوانان هم برگزار شد که واقعا کار درخشان و ارزشمندی است.



ایوبی تصریح کرد: ما جزء کشورهایی نیستیم که فیلم زیاد تولید کنیم. اما سال گذشته برای سینمای ایران بسیار پر رونق بود و فیلم های بسیاری ساخته شد. بر این اساس ۹۷ فیلم بلند سینمایی در سال ۹۳ ساخته شد. نکته دیگر اینکه سینمای ایران ۲۳۴ جایزه جایزه جهانی را از آن خود کرده است. گفتنی است که سال گذشتته پر جایزه ترین سال سینمای ایران بود. بر این اساس این افتخار را به همه شما فیلم سازان و دستندرکاران تبریک عرض می کنم.



نسیم نوشت:وی در پایان گفت: ملت ایران ۳۲ سال است که با زبان هنر که زبان تصویر است با جهانیان سخن می گویند. آن هم در دنیایی که پر از خشونت و پر از زبان اسلحه است. اما ما با زبان شعر و ادب و هنر صحبت می کنیم که این موضوع فرهنگ و بزرگی ملت ایران را نشان می دهد. امیدوارم که سینمای جوانان راه را برای سینمای ایران باز کند و امید موجود در سینما را بیشتر کند.


کد خبر: 85081

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb8gbw.rhbswpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com