دولت یازدهم و حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
9 تير 1392 ساعت 12:04
این روزها اخبار ضد و نقیض حضور متفاوت ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت و پیگیری کم و کیف این حضور در رسانهها محور اخبار حوزه فرهنگ است.
به گزارش هنرنیوز، در آستانه دولت یازدهم پرسشهای زیادی برای حوزه فرهنگ وجود دارد که از مهمترین آن بحث انتخاب وزیر ارشاد و گزینه های آن است و سپس نمایشگاه هایی که باید برای هرکدام مسئولانی تعیین گردد.
نمایشگاه کتاب فرانکفورت و نمایشگاه کتاب تهران در الویت های تصمیم گیری و جلسات بررسی گروه های مسئول است؛ کما اینکه تعیین سمت ها و پست های ویژه در دولت دهم برای هر دو نمایشگاه صورت گرفته و حال باید انتظار کشید تا وزیر فرهنگ و ارشاد دولت جدید انتخاب شود و تصمیم گیری های تازه ای در این باب با معاونین خود داشته باشد؛ چه بسا سیاست گذاری های تازه ای در این میان ایجاد شود که شکل متفاوتی به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و نیز کیفیتی متمایز از حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت را به ارمغان بیاورد.
از مهمترین مباحثی که در سالیان گذشته همواره مطرح شده لیکن به آن رسیدگی نشده و یا در دستور کار بررسی قرار نگرفته است بحث تصویب قانون «کپی رایت» است که بحثی زیربنایی در حوزه فرهنگ مکتوب است اما متاسفانه تسامح فراوانی که نسبت بدان شده است اسباب زحمت ناشران در عرصه بین المللی را فراهم کرده و موجبات نادیده گرفتن حقوق قانونی نشر ایران در فضای بین المللی است.
این مهم که تصویب آن بیش از هر چیز به جلسات فوریتی در مجلس شورای اسلامی نیازمند است و البته در صف طولانی طرح ها و لوایح قانونی تصویب نشده و زیربنایی کشور قرار دارد قادر است تا هویت نشر ایران را در بازارهای جهانی احیا کند و بدان روحی تازه دمد؛ نیز گویای حرکت های مفید و زنده ناشران در عرصه عمومی نشر باشد و تصویب این قانون می تواند مدافع حقوق قانونی آنان در اقصی نقاط دنیا باالاخص کشورهای منطقه باشد.
این روزها با مطرح شدن بحث گزینه پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رسانه ها نخستین سوالی که به ذهن متبادر می شود این است که آیا چیدمان تازه کابینه رئیس جمهور منتخب تا چه اندازه بر روند سازو کار هنری و فرهنگی کشور تاثیر گذار خواهد بود و آیا برنامه ریزی از پیش تعیین شده سرپرست معاونت فرهنگی وزیر ارشاد در دولت دهم برای تقسیم پست ها و سیاست گذاری ها پابرجا خواهد ماند؟! علاوه بر این این ساختار در دولت دهم تا چه اندازه پاسخگوی نیاز ما در عرصه فرهنگ مکتوب در جهان بوده است و چه میزان به تحولات اساسی در نگرش و سازو کار نیازمند است؟!
شاید تصویب قانون کپی رایت در دولت یازدهم بیش از هر امر مهم دیگری، رویدادی قابل توجه باشد که می تواند سنگ های زیادی را از پیش پای فرهنگ مکتوب بردارد و هم تخطی گران داخلی و هم سرقت گران خارجی را محکوم کند و به نشر مکتوب جلوه ای دیگر ببخشد و روح تازه ای در آن بدمد.
چه بسا کتاب های زیادی که پس از انتشار در داخل کشور به سهولت در کشورهای منطقه به زبان های عربی و هندی ترجمه شده و بدون رعایت این قانون در این کشورها فروخته می شوند حال آنکه هر کتاب حاصل دسترنج سالهای متمادی تفکر و سختی اندیشه و دشواری های نشر برای ناشر با مشقاتی چون بحث کاغذ و مجوز و سایر موارد است؛ لذا تصویب این قانون احیای دوباره نشر و تنفسی نو به جایگاه آن در عرصه بین المللی است.
دولت دهم نیز باید در آستانه جابه جایی شیوه هایی نو را برای دولت بعدی پی ریزی کند تا دستاوردهای نویی را برای آن داشته باشد و دولت یازدهم با انتخاب بهترین گزینه برای وزیری فرهنگ و ارشاد و سپس انتخاب گزینه اصلح برای پست معاونت فرهنگی به حضور ایران در نمایشگاه های مهمی چون نمایشگاه کتاب فرانکفورت وجه قانونی ببخشد و جایگاه ایران را در نشر مکتوب برای همیشه تثبیت کند.
مریم خاکیان
کد خبر: 60259
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb95b0.rhbgspiuur.html