گزارش هنرنیوز از مراسم رونمایی از مستند «میراث آلبرتا»؛

شمقدری: هدف من نشان دادن مهاجرت دانشجویان بود

13 ارديبهشت 1391 ساعت 13:23

حسین شمقدری کارگردان مستند «میراث آلبرتا» گفت: نخبگان در کشور ما شرایط خوبی ندارند و با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، ما خواستیم این مشکلات را در این مستند نمایش دهیم.



به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز، مراسم اکران و نقد و بررسی مستند «میراث آلبرتا» عصر دیروز با حضور «حسین شمقدری»کارگردان ، «محمدحسن مددی» تهیه‌کننده ،«محسن اخوان» تصویربردار این مستند، «نادر طالب زاده» منتقد سینما ، دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های مختلف در سالن تربیت بدنی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این مراسم که تمام ظرفیت سالن تربیت بدنی دانشگاه شریف پرشده بود و دانشجویان تمام صندلی‌ها و سکو‌ها را پر کرده بودند و عده‌ای نیز سرپا و عده‌ای دیگر نیز به شکل ایستاده به تماشای این مستند بودند. بعد از نمایش مستند «میراث آلبرتا» «نادر طالب‌زاده» در خصوص این فیلم اظهارداشست: مستند «میراث آلبرتا» یک جدل فرهنگی است، جدلی که در همه جا وجود دارد اما این بچه‌ها توانستند این جدل فرهنگی را با حرف‌های به روز به درستی به ما نشان دهند و من از یک سال و نیم گذشته در جریان کار مستند‌سازی این دوستان بودم و کار‌ها و اثرات قبلی این گروه را نیز دیده‌ام و بسیار ار کار‌های آنان راضی هستم.
وی افزود: این دوستان ایده‌ پردازی‌های خوبی دارند و در این مستند هم فرار مغز‌ها را که یک مسئله جهانی است به خوبی به تصویر کشیدند و هرکس بتواند این مسئله را به خوبی و بهتر نشان دهد توفیقات بیشتری خواهد داشت و دراینجا هم من از مستند «میراث آلبرتا» انرژی گرفتم و این انرژی را ملموس یافتم.
طالب زاده ادامه داد: در زمان جنگ شهید آوینی حضور داشت که مسائل روز را نمایش دهد، اما این جنگ هنوز ادامه دارد و ما باید مانند ایشان مسائل روز خود را به نمایش بگذاریم.
درادامه نشست پرسش وپاسخ عوامل این فیلم با حضور گسترده دانشجویان برگزار شد و عوامل این مستند به سوالات مختلف دانشجویان پاسخ دادند.
«حسین شمقدری» کارگردان این مستند طی سخنانی اظهارداشت: هدف من از ساخت این مستند نشان دادن مهاجرت دانشجویان بود و در واقع خط اصلی داستان «میراث آلبرتا»، تصمیم گرفتن درباره مهاجرت نخبگان دانشگاهی است.
وی تصریح کرد: اینکه یک دانشجوی نخبه تصمیم بگیرد برود یا بماند و در اغلب موارد در این خصوص عجولانه تصمیم گیری می کند ما در این زمینه سعی کردیم شرایط ماندن و رفتن را مقایسه کنیم. می‌خواستیم نشان دهیم که عموما دانشجویان وقتی رفتن و ادامه تحصیل در خارج از کشور را انتخاب می‌کنند. چرا که برخی از دانشجویان فقط به رفتن وبه دنبال زندگی وکار ایده آل رفتن هستند.
شمقدری ادامه داد:ما سعی کردیم تفاوت بین رفتن یا ماندن وشرایط زندگی در دو طرف را نشان دهیم و دانشگاه آلبرتا هم به همین دلیل نشان داده شد . درواقع این دانشگاه باعث شده که خیلی از بچه‌های دانشگاه شریف در آرزوی رفتن به این دانشگاه باشند به همین دلیل نام این مستند را «میراث آلبرتا» انتخاب ومی خواستیم شرایط آنجا را هم نشان دهیم.
این مستند ساز خاطرنشان کرد: نخبگان در کشور ما شرایط خوبی ندارند و با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، ما خواستیم این مشکلات را در این مستند نمایش دهیم و بگوییم که همه چیز در این کشور برای این نخبگان رفتن به خارج از کشور شده و چاره ای هم ندارند چون به دنبال کار ، رفاه وآینده هستند.
شمقدری در پایان گفت: همچنین می خواستیم در این فیلم بگوییم که بچه‌های دانشجو در این مسیر سخت، بدون تفکر فقط به رفتن فکر می‌کنند و در اغلب موارد هم راه را اشتباه می روند و درواقع ما می خواستیم که خود دانشجویان قضاوت‌کننده باشند.
درادامه این نشست «محمدحسن مددی» تهیه کننده این مستند هم اظهارداشت: تلاش کردیم در این مستند، اوج آن موانعی که باعث رفتن و مهاجرت برای ادامه تحصیل می‌شود را نمایش دهیم وبگوییم که کسی که قصد مهاجرت دارد باید هم مشکلات آن طرف وهم این طرف را ببیند وبعد در خصوص آینده خود تصمیم بگیرد.
وی افزود: ازسویی موانع ومشکلاتی که باعث خودکشی دانشجویان می‌شود را هم بگوییم هرجند دراینرراه خیلی چیزها را نمی توان گفت ونشان داد . با تمام این تفاصیل باز هم از مخاطب‌مان‌ بپرسیم که حالا آیا باید رفت یا ماند.
درادامه ،«محسن اخوان» تصویربردار این مستند هم گفت: این درست است که برخی ها به خاطر مسائلی به غیر از تحصیل وکار به خارج از کشور مهاجرت می کنند اما نمی توان کتمان کرد که خیلی ها برای تحصیل به خارج از کشور می روند وکارهای حاشیه ای را دوست ندارد.


کد خبر: 40189

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb98ba.rhbgwpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com