«دست بافته‌های مادریم» فرم جشنواره پر کرد

خبرگزاری مهر , 11 آذر 1391 ساعت 9:41

علی فتح لایق زاده کارگردان فیلم مستند «دست بافته‌های مادریم» خبر از پر کردن فرم شرکت در جشنواره فیلم فجر و ارسال تیزر سه دقیقه ای این فیلم به دبیر خانه جشنواره را داد.


علی فتح لایق‌زاده کارگردان فیلم مستند «دست بافته‌های مادریم» با اعلام این خبر درباره انجام مراحل فنی فیلم گفت: این فیلم مستند به مرحله تدوین رسیده و محمد سلیمی‌راد تدوین را به نیمه رسانده است و به زودی تمام مراحل فنی این فیلم به پایان خواهد رسید.
وی در ادامه با اشاره به موضوع این فیلم گفت: این مستند روایتی از شادی، عشق و غم زنان عشایری در تار و پود گلیم، گبه و جاجیم است؛ میراثی که رو به فراموشی است.
کارگردان فیلم تحسین‌شده "گاودانه" در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به دلایل ساخت این مستند گفت: این مستند درباره زندگی عشایر و میراث فرهنگی و معنوی آنها در کل کشور است؛ میراثی که متاسفانه رو به نابودی است. بخشی از این میراث معنوی گلیم، گبه و جاجیم است که از گذشته دور تنها به عنوان صنایع دستی و یا وسیله‌ای تزئینی در بین عشایر به شمار نمی‌آمده بلکه ذره ذره زندگی مردمان عشایر در تار و پود این دست بافته‌ها است.
لایق‌زاده در ادامه متذکر شد: اگر به مناطق ییلاق و قشلاق عشایر مراجعه کنیم، می‌بینیم که تا چهار سال پیش در یک منطقه عشایرنشین صد سیاه‌چادر بوده ولی متاسفانه هم اکنون تعداد انگشت‌شماری از این سیاه چادرها و مردمان عشایری را می‌بینیم که به دلیل مشکلات اقتصادی و تصمیمات ناآگاهانه برخی مسئولان مرتبط عشایر دچار فقر و تنگ‌دستی شده‌اند و نمی‌توانند احتیاج‌های زندگی خود و حتی علوفه برای دام‌هایشان را فراهم کنند.
این مستندساز در ادامه افزود: نتیجه تحقیقات پیش از ساخت این مستند نشان داد که به دلیل فقر بسیار، عشایر ناخواسته دام و زندگی خود را می‌فروشند و در نهایت وارد جامعه شهرنشینی می‌شوند. از همین رو با نگاه تاریخی به میراث معنوی در زندگی عشایری ساخت این مستند را آغاز کرده‌ام. لایق‌زاده در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به ساختار این مستند گفت: در این فیلم مستند پیرمرد عشایری را می‌بینیم که بعد از آمدن به شهر دچار افسردگی شده و به یاد دوران خوش زندگی در سیاه چادرش، هرشب جلوی آپارتمان خود که با وام و پول فروش گوسفندان‌اش خریده است آتش روشن می کند و با اشک آواز سوزناک محلی می خواند.
وی در ادامه افزود: علاوه بر این صحنه‌، به سیاه‌چادری در منطقه عشایر رفته و پیرمرد و پیرزنی را می‌بینیم که تنها مانده واشک می‌ریزند. علاوه بر تنهایی این افراد، تمام تنهایی، نابودی عشق، هم دلی و همنشینی مردمان عشایر را نیز تصویربرداری کرده‌ایم. این فیلم مستند هفتاد دقیقه است و بنا دارم آن را به جشنواره فیلم فجر ارائه دهم.
این کارگردان جوان در ادامه با اشاره به حضور بازیگران در این مستند گفت: با توجه به موضوع انسانی فیلم که در رابطه با نابودی یک فرهنگ و تاریخ عشایری در ایران است ، بازیگران بسیاری چون افسانه بایگان ، داود رشیدی، احترام سادات برومند، مهران رجبی، لیلی رشیدی، رابعه اسکویی، زهره حمیدی، یلدا قشقایی، فریبا ترکاشوند، رزیتا غفاری، لیلا برخورداری، چکامه چمن ماه و بهنوش بختیاری در این فیلم مستند حضور داشتند.
وی در پایان افزود: همچنین استاد عزت الله انتظامی در منزل خود درباره خاطرات اش در فیلم "در مسیر تند باد" سخن گفت که صحبت های وی به دیده شدن این فیلم کمک می‌کند.


کد خبر: 50179

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb98bs.rhbgzpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com