در کنفرانس سمیوتیک فرانسه و بلژیک؛

دکتر شعیری تحول معنایی در گفتمان ادبی را بررسی کرد

1 تير 1392 ساعت 15:47


دکتر شعیری،‌ عضو محترم هیئت مدیرة انجمن نقد ادبی، خرداد ۱۳۹۲ به کشورهای فنلاند و بلژیک سفر کردند.

۱.سفر علمي فنلاند
۲۵th International Summer School for Semiotic and Structural Studies
Imatra, Finland, June ۸-۱۱, ۲۰۱۳-۰۶-۱۹: Semiotics of Cultural heritage and Semiotics for Education
الف) بيست و پنجمين مدرسة بين‌المللي تابستاني سميوتيك ۲۰۱۳ فنلاند از ۱۸ تا ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ در شهر ايماترا در فنلاند برگزار شد. اين سمپوزيوم وابسته به فعاليت‌هاي انجمن جهاني سميوتيك است كه اييرو تاراستي رياست ان را بر عهده دارد.

ايران يكي از كشورهاي عضو در انجمن جهاني سميوتيك است. در مجمع عمومي اين انجمن كه در سال ۲۰۱۲ در چين و دردانشگاه نانجين برگزار شد با عضويت ايران به نمايندگي حميد رضا شعيري موافقت شد.

سمپوزيوم سميوتيك ايماترا ۲۰۱۳ داراي دو محور اصلي بود. محور اول آن سموتيك ميراث فرهنگي نام داشت و تحت نظارت و مديريت علمي پرفسور اييرو تاراستي برگزار شد. و محور دوم آن سميوتيك تعليم و تربيت نام داشت كه مدير علمي آن پرفسور آندريو استابليز بود.

نمايندگاني از كشورهاي مختلف ايران، كانادا، بلغارستان، هند، كرة جنوبي، تركيه، فرانسه، روسيه، يونان، برزيل، سنگاپور، آذربايجان، بلژيك، آلمان، استوني و ... در اين سمپوريوم ها مقاله ارايه نمودند.

از ايران حميد رضا شعيري مقاله‌اي در حوزة نشانه-معناشناسي و تحليل گفتمان ارايه نمود. اين پژوهش‌گر شيوه‌هاي استعلاي عرفاني كنش‌گر و راه‌هاي تعالي سوژه و گذر او از خلسه به عرفان را بررسي نمود. همچنين ايشان با اشاره به مينياتورهاي ايراني نشان داد كه چگونه در اين تصاوير فرآيند حركت از شرايط مادي به شرايط خلسه‌اي و سپس شرايط استعلاي عرفاني تبيين شده است.

ب)كنگرة بين‌المللي سميوتيك ۲۰۱۳ انجمن بين‌المللي سميوتيك فرانسه.

Congrès de l'Association française de Sémiotique, Université de Liège, Belgique, ۱۲ au ۱۴ juin ۲۰۱۳ : Sémiotique et Diachronie
اينبار در كشور بلژيك و در دانشگاه اولگ شهر لي‌يژ برگزار شد. گروه مو، دانشگاه لي‌يژ، انجمن بين‌المللي سموتيك فرانسه از برگزار كنندگان اصلي اين كنگره بودند. موضوع اصلي اين كنگره سميوتيك و دياكروني بود. در واقع بحث اصلي اين بود كه چگونه معنا در درون گفتمان‌ها يا در ارتباط با فرهنگ‌ها و دنياي بيرون سبب توليد فرآيندي دياكرونيك و تغيير و تحول مي‌شود. شرايط اين تحول چيست ؟ ويژگي‌هاي فرهنگي و اجتماعي و جغرافيايي اين تحول كدامند؟ آيا اين تحول منجر به پيشرفت نيز مي‌شود ؟ آيا اين تحول با پس‌رفت هم در ارتباط است ؟

شركت كنندگان زيادي از كشورهاي فرانسوي زبان در اين حوزه به ارايه مقاله پرداختند.

از كشور ايران دو شركت كننده در اين كنگره حضور داشتند.

حميد رضا شعيري به ارايه مقاله در مورد چگونگي استحالة جسمانة غايب به حضوري دياكرونيك و تحول معنايي در گفتمان ادبي پرداخت. در اين ارتباط الگوي استحالة معنايي دياكرونيك با توجه به سه تحول توتاليتر، مشاركتي، و هم‌مشاركتي در درون گفتمان از طرف شعيري ارايه شد كه مورد استقبال حضار قرار گرفت.

خانم شيما شيرخدايي مقيم فرانسه به ارايه نقش سينماي فرهادي در ايجاد شرايط معنايي دياكرونيك پرداخت كه با توجه به گسترة فرهنگي سينماي ايران مورد توجه حضار و بحث و گفتگو قرار گرفت.

يكي از دست‌آوردهاي مهم اين كنگره عضويت علمي گروه نشانه‌شناسي ايران در آن بود. در واقع، در اين كنگره، در روز ۱۳ ژوئن ۲۰۱۳ مجمع عمومي انجمن علمي سموتيك فرانسه تشكيل جلسه داد و انجمن نشانه‌شناسي ايران به عنوان يكي از كشورهاي عضو در اين مجمع انتخاب شد. در همين انتخابات خانم شيرخدايي به عنوان معاونت شاخه جوانان انجمن بين‌المللي نشانه‌شناسي فرانسه انتخاب شد. حميد رضا شعيري نيز به عنوان يكي از اعضاي هيات رئيسه اين انجمن انتخاب شد تا نمايندة علمي نشانه‌شناسي ايران را عهده دار باشد.


کد خبر: 59909

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb99bs.rhb9gpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com