گزارش هنرنیوز ازنشست خبری سومین جشنواره فیلم عمار/۲/؛
جلیلی: جشنواره عمار بخش جدی گرفته نشده سینما را به مردم نشان می دهد
7 آذر 1391 ساعت 15:18
وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری سومین دوره جشنواره مردمی فیلم عمارگفت: جشنواره مردمی عمار امیدوار است که فضای خوبی برای دیده شدن فیلم ایجاد کند و فیلمسازی انقلاب را از زیر آوار فضای خنثی و غرب زده بیرون بیاورد.
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست خبری سومین جشنواره فیلم مردمی عمار با حضور «نادر طالبزاده» دبیراین جشنواره ، «وحید جلیلی» رئیس شورای سیاستگذاری این جشنواره، «حامد بامروتنژاد» دبیر اجرایی سومین جشنواره فیلم مردمی عمار و خبرنگاران حوزه سینما در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این نشست «وحید جلیلی» رئیس شورای سیاستگذاری سومین جشنواره مردمی عماراظهارداشت: نخستین دوره سومین جشنواره مردمی فیلم عمار در سالگرد قیام ۹ دی مانند دوره دوم در ۵ محور«نقد درون گفتمانی»، «فتنه ۸۸»، «جنگ نرم»، «تاریخ انقلاب اسلامی» و «بیداری اسلامی» برگزار می شود و خوشبختانه در دو دوره گذشته شاهد حضور جوانان فیلمساز انقلاب اسلامی و همچنین حمایت پیشکسوتان این عرصه بودیم و امیدوارم امسال هم این حضور استمرار داشته باشد.
وی افزود: امیدواریم رسانه ملی امسال برخورد خوبی با جشنواره عمار داشته باشد. چراکه در سال گذشته تا الان سعی کردیم فیلمهای برگزیده جشنواره عمار را در رسانه ملی و به ویژه در شبکه تخصصی مستند نمایش دهیم که تلاشهای ما تاکنون جواب نداده و ما حتی نامهنگاریهایی هم با دکترپورحسین مدیر شبکه مستند در مرداد ماه سال انجام دادیم ، که بی پاسخ ماند و شاید دوستان سرشان شلوغ است و درگیر پخش برنامههای بهتر و مستندهای بهتری هستند و به هرحال امیدواریم رسانه ملی به نسل جدید سینماگران جوان کشور توجه بیشتری کند و جشنواره عمار را نه یک تهدید بلکه فرصتی در این عرصه برای سینماگران جوان ما بداند.
جلیلی ادامه داد: با توجه به بی تفاومتی صدا وسیما در پخش آثار این جشنواره مال راههای دیگری را نیز برای عرضه فیلمهای جشنواره عمار پدر نظر گرفتیم که یکی از آنها اکران مردمی فیلم ها است و که در این راستا ما هزینهای عملا انجام ندادیم اما فیلمهای جشنواره عمار در شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاهایی که اصلا اینگونه اکرانها را تجربه نکرده بودند اکران شد و امیدواریم امسال شبکه سراسری اکران مردمی عمار گسترش یابد.
وی تاکید کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار، برای این به وجود آمده که فضای سینمایی و رسانهای کشور دارای عدالت واقعی نبود و بخشی از آنچه در فتنه ۸۸ رخ داد، به همین امر برمیگشت. بنابراین برخی طبقات آنچنان سینما و رسانه خود را داشتند که این توهم ایجاد شده بود که همه چیز همین است و وقتی رسانهای به نام صندوق رای آمد این دو جریان با هم به تعارض درآمدند و شاید بتوان به معترضان حق داد چراکه وقتی صداوسیما را میدیدند چیزی بین میدان ولیعصر و میدان ونک را میدیدند و عمار برای این آمده که بخش کتمان شده، تحقیر و مغفول مانده و جدی گرفته نشده در سینما و رسانه کشور را به مردم نشان دهد.
رئیس شورای سیاستگذاری سومین دوره جشنواره مردمی فیلم عمارتصریح کرد: جشنواره مردمی عمار امیدوار است که این فضا را ایجاد کند و فیلمسازی انقلاب را از زیر آوار فضای خنثی و غرب زده بیرون بیاورد اما اینکه درباره انتخابات آتی فیلم ساخته شود مربوط به فیلمسازان است. ازطرفی متاسفانه در ۲۰ سال گذشته یک فیلم درباره تاریخ انقلاب اسلامی تولید نشده و در جشنواره فجر که در تاریخ پیروزی انقلاب اسلامی نیز برگزار میشود ۲۰ سال است این اتفاق نیافتاده است.
وی در مورد اکران بینالمللی فیلمهای جشنواره عمار هم خاطرنشان کرد: فیلمهای جشنواره عمار قابلیت اکران بینالمللی هم دارد و ما اقداماتی در قالب امکانات محدود خود انجام دادیم که در صورت به نتیجه رسیدن اطلاع رسانی میکنیم . ازطرفی چندی پیش گروهی از سینماگران مصری از جشنواره عمار بازدید کردند و آنها وقتی با جشنواره آشنا شدند گفتند ما بعد از انقلاب مصر گروههای جوان، چابک و فیلمسازی داریم و این الگو برای آنها جالب بود که بتوانند چنین الگویی را در مصر پیاده کنند که فکر میکنیم عمار بتواند چنین الگویی از برگزاری از جشنواره را جهانی کند.
درادامه این نشست «حامد بامروت نژاد» مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره مردمی فیلم عمار و دبیر اجرایی سومین دوره این جشنواره هم ابرازداشت: فراخوان دوره سوم در مهر ماه سال جاری منتشر شد و تا ۱۵ آبان ماه هم مهلت ارسال آثار تمدید شد.
وی عنوان داشت: آثار به ثبت رسیده در دبیرخانه این جشنواره ۵۱۶ اثر است که در فیلمنامه ۸۶ اثر، در نقدهای سینمایی ۴۷ اثر و آثار نمایشی ۳۸۳ اثر هستند که از این تعداد ۲۰ اثر از کشورهایی چون: افغانستان، فلسطین و مشخصا غزه، مصر، تونس و یمن به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
بامروتنژاد افزود: از پایان دوره دوم جشنواره تاکنون ۱۵۰ اکران مردمی فیلمهای برگزیده عمار صورت گرفته که این اکرانها با امکانات مردمی در مساجد، حسینیهها، دانشگاهها و دیگر اماکن برپا شده و تا ۲۰ آذر ماه سال جاری نیز برای اکرانهای مردمی سومین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار مهلت ثبت نام وجود دارد و تاکنون تقاضاهایی از گرمسار، قم، تهران، یزد، نکا و دیگر مناطق کشور و تقاضاهایی از خارج کشور و مشخصا از غزه و بلژیک برای ما ارسال شده است و که در حال بررسی آنها هستیم.
کد خبر: 50089
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb9gbs.rhbgwpiuur.html