محمدرضا اسلاملو در گفتگو با هنر نیوز:

نباید دست خالی از جشنواره ها برگردیم

22 مهر 1391 ساعت 12:32

داور بخش فیلمهای بین المل جشنواره فیلمهای کوتاه تهران گفت: در حالی که بیشتر فیلمهای خارجی به مضامین همچون خودکشی و بن بست ها می پرداختند اما در فیلمهای ایرانی خبری از این مضامین نبود و نگاهها امیدوار کننده بود.



محمد رضا اسلاملو داور سه بخش فیلمهای بین الملل، جهان اسلام و سینمای آسیا در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد برگزاری بیست و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران افزود: کشور ایران از فرهنگ و تمدن بسیار بزرگ و گرانبهایی برخوردار است که با بسیاری از تمدنهای دنیا متفاوت است و در حالی که فیلمسازان شرق و غرب تشنه دیدن و شنیدن این تمدن و بویژه ادبیات کهن ایران هستند اما فیلمسازان جوان ما از ارائه این مضامین در فیلمهای خود غافلند. 

وی اضافه کرد: ما باید لا به لای فریم ها و مضامین فیلمهای کوتاهی که جوانان کشورمان می سازند شاهد این تمدن و پیام های دینی باشیم اما ما آنها را به ندرت در فیلمها می بینیم که باید در این زمینه توجه بیشتری بشود.
این کارگردان پیشکسوت فیلمهای مستند با بیان اینکه ما نباید ازمهندسی فرهنگی در فیلمهایمان غافل شویم ادامه داد: اگر چه ما همواره شاهد زرق و برق توام با تکنیک جذاب در فیلمهایی که از سوی فیلمسازان غربی ساخته می شوند هستیم اما آنها به لحاظ مضمونی و محتوایی خوراک چندانی برای ارائه ندهند حتی معتقدم جلوه های فرهنگی در فیلمهای آنها نسبت به گذشته که برجسته تر بوده اینک - از حدود ۴۰ سال قبل به این طرف - کم رنگ تر شده و الان به مساله چه کنم چه کنم و به پوچ گرایی رسیده اند و بیشتر به دنبال چراها هستند که راهی هم برای آن ارائه نمی دهند. 

کارگردان فیلم سینمایی « جعبه سیاه » تصریح کرد: اگر چه هیات انتخاب جشنواره فیلم کوتاه با وسواس و دقت نظر، فیلمهای خارجی را انتخاب کردند که هر فیلمی وارد بخش مسابقه جشنواره نشود اما با این وجود فیلمهایی که من به عنوان داور دیدم فقط حدود ۵ تای آنها در مورد خودکشی بود و آنها به دنبال چراها بودند و از بن بست ها و پوچ گرایی حرف می زدند این در حالی بود که شما چنین موضوعاتی را در فیلمهای ایرانی نمی دیدید چرا که در فیلمهای ایرانی همه راهها باز هستند و شما شاهد بن بستی نخواهید بود - هر چند ممکن است از تکنیک ضعیفی برخوردار باشد - اما پیام ها زیبا هستند. 

اسلاملو اظهار داشت: جشنواره ها می توانند فرصت طلایی در اختیار فیلمسازان ایرانی قرار دهند تا آنها بتوانند آن حرفهای نابی که برای ما ودیعه گذاشته شده است را به جهانیان عرضه کنند. 

وی با بیان اینکه ۷ داور در بخش فیلمهای بین المللی حضور داشتند که دو نفر ایرانی ( بنده و آقای احمد نجفی ) و بقیه ازهند ، مصر، فرانسه ، ایتالیا و پرتغال فیلمها را قضاوت می کردند گفت: سوال بسیاری از این داوران از ما این بود که چرا در فیلمهای شما خبری از ادبیات کهن و حافظ نیست و چرا از ارثیه درخشان فرهنگی که ما تشنه شنیدن و دیدن آنها هستیم در فیلمهایتان خبری نیست؟ یکی از آنها می گفت چرا هیچ کدام از فیلمسازان شما در این جشنواره در مورد حافظ حرف نزده ، حافظی که وقتی در دنیای غرب سخنی از او به میان می آید ما از عظمتش زانوهایمان به لرزه می افتد یا داور دیگری می گفت پس کجاست آن سینمای دینی شما که دنیا را به تسخیر خودش در آورده بود؟ لذا معتقدم مدیرانی که سیاست گذاری جشنواره را برعهده دارند باید به این موارد ؛ توجه بیشتری داشته باشند و به دنبال ارائه جلوه های درخشان ادبیات کشور و جلوه های دینی در فیلمهای جوانان باشند.

این کارگردان سنیمای کشورمان با تاکید بر اینکه ما باید از جشنواره ها بهره ببریم و اگر جشنواره ای نسبت به سال قبل تفاوتی نداشته باشد سودی نخواهد داشت افزود: خوشبختانه سال به سال فیلمهای ایرانی از کیفیت بهتری برخوردار می شوند اما هنوز یکدست نشده است و تفاوت در فیلمهای ایرانی زیاد است با وجودی که برخی از فیلمها بسیار خوبند اما ما هنوز شاهد فیلمهای متوسط و ضعیف هم هستیم. 

اسلاملو یاد آور شد: نباید مدیران برگزار کننده جشنواره فیلم کوتاه به همین موضوع که توانسته اند جلوی ساخت فیلمهای سیاه نمایی را بگیرند و بهره ای از تکنیک در فیلمهای ایرانی دیده می شود بسنده کنند چرا که این موارد جزو قدم های اولیه است ما باید به دنبال ارائه جلوه های فرهنگی ، انسانی و جلوه های نورانی ایدئولوژی خودمان به دنیا باشیم همان مضامینی که فیلمسازان غربی تشنه آن هستند. اگر فیلمساز فیلم کوتاه را به ادبیات و دین آشنا کردید به گونه ای که توانست دراین زمینه فیلم خوبی بسازد آنگاه مدیران جشنواره می توانند ادعا کنند که مدیران موفقی بودند وگرنه با نگاه سرجوخه ای نمی توان به اهداف جشنواره ها دست پیدا کرد. 

این داور بخش بین الملل جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت : نباید جشنواره ها زنگ تفریح ما تلقی شوند و ما از فرصت علمی در این جشنواره ها غافل شویم اگر چه ایرانی ها جشنواره های خوبی برگزار می کنند و در مهمان نوازی معروفند - و خارجی ها نیز تشنه این مهمان نوازی هستند چرا که در هیچ جشنواره ای اینگونه پذیرایی نمی شوند - اما نباید مهمانان و حاضرین دست خالی از جشنواره برگردند.


کد خبر: 47759

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb9zba.rhbzspiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com