گزارش هنرنیوز از نشست خبری جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی؛
احمدیان: فقدان پژوهش و تحقیق به شدت در سینمای ما احساس می شود
3 ارديبهشت 1391 ساعت 13:55
مسعود احمدیان دبیر اولین جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی گفت: متاسفانه فقدان پژوهش و تحقیق به شدت در سینمای ما احساس می شود وبارها سینما از این موضوع رنج برده است و امیدوارم برگزاری جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی باعث یادآوری این نکته مهم برای سینمای ایران شود .
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست خبری اولین جشنواره بزرگ فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی صبح امروز با حضور «مسعود احمدیان» دبیر اولین جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی ،«جعفرگودرزی» مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی و« پژمان لشکری پور» معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی وخبرنگاران حوزه سینما درسالن اجتماعات بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
در این نشست خبری احمدیان اظهارداشت: من به شخصه ضعف فیلمنامه نویسی در سینمای ایران را قبول ندارم واما به طور کلی قبول دارم که ما در این خصوص ضعف هایی داریم. جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی نخستین جشنواره ای است که در این خصوص وبا محوریت انقلاب اسلامی برگزار می شود و امیدواریم که ساختارسینمای ایران به این موضوع پر اهمیت در آینده بیشتر بپردازد.
وی افزود: همین طور که ۸ سال دفاع مقدس ما به طول انجامید ودر این خصوص فیلمهای بیشماری ساخته شد وسینمای ایران به این موضوع پرداخت و آثار فاخری در این خصوص تولید شد امیدوارم برگزاری نخستین جشنواره بزرگ فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی هم باعث تولیدات فاخری در این خصوص شود.
احمدیان تصریح کرد: متاسفانه فقدان پژوهش وتحقیق به شدت در سینمای ما احساس می شود وبارها سینما از این موضوع رنج برده است و امیدوارم برگزاری جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی باعث یادآوری این نکته مهم برای سینمای ایران شود . چون در این سالها فیلمهایی بسیاری بدون تحقیق و پژوهش ساخته شده که حاصل کار چندان برای مخاطبین خوشایند نبوده است و خوشبختانه استقلال این جشنواره در این است که در کنار فیلمنامه ها فیلمی نمی بینید واین جشنواره می تواند آینده منبع تغذیه ای خوبی برای سینما وجشنواره ها ی مختلف باشد.
وی ادامه داد:موضوع فیلمنامه در این جشنواره باید مربوط به فاصله زمانی ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ باشد وفیلمنامه هایی که شرایط زمانی آنها غیر از این تاریخ باشد در حیطه این جشنواره نمی گنجند و انشاءلله در سال های آینده بتواینم این گونه آثار را هم در جشنواره شرکت دهیم.
دبیر اولین جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی در خصوص شرکت نداشتن فیلمنامه نویسان حرفه ای سینما در این جشنواره هم خاطرنشان کرد: تولید فیلمنامه برای یک فیلم سینمایی باید از طرف فیلمنامه نویس یک نیاز و دغدغه باشد.ازطرفی فیلمنامه نویس باید دل به کار دهد و ذهن اش با موضوعی که برای نوشتن انتخاب می کند درگیر شود. چون بسیاری موضوعات بوده که در طی سالها ذهن ودغدغه یک نویسنده بوده اسن ووقتی با فیلمنامه نویسان صحبت می شود پاسخ آنها شنیدنی است می گویند سالها برای نوشتن یک موضوع وداستان درگیری داشتند وتا موقعه ای که آن را ننوشته اند آرام نگرفته اند.
وی خاطرنشان کرد: نکته ای که در طول این سالها به آن پرداخته خوبی در سینما نشده است این است که انقلابی در کشورمان رخ داده و باید نمود آن را بیش از این ها در فیلمها و سینما شاهد باشیم که این اتفاق نیافتاده است . هر چند در سال گذشته و در جشنواره فیلم فجر برخی ازفیلمها با موضوع انقلاب اسلامی ساخته شده بودند که یک نوع آزمون وخطا در این خصوص بود. اما به هرحال قدمهای اولیه در این مورد برداشته شده است . ازطرفی نمی توان کتمان کرد که تهران سال ۵۷ یا ۳ سال قبل را نمی توان اکنون در هیچ کجای تهران معاصر پیدا کرد و این موضوع برای ساخت فیلمهای انقلاب اسلامی اهمیت فراوانی دارد . به عنوان مثال آقای ابوالقاسم طالبی برای فیلمبرداری صحنه های سال ۸۸ در فیلم قلاده های طلا مجبور شد که این حوادث را در میدان انقلاب وهفت تیر بازسازی کند.
احمدیان یادآورشد: به هرحال بخش دولتی و خصوصی برای ساخت فیلمهایی در خصوص انقلاب اسلامی باید وارد کار شوند و شاید یکی از دلایلی که ما را مجبور کرد که برای این جشنواره طرح قبول کنیم همین کمبود امکاناتی بود که در این حوزه وجود دارد چون بعد از قبول طرح می تواند امیدواربود که یک فیلمنامه نویس با توجه به امکانات وجود فیلمنامه خود را تغییردهد و قابل اجرا باشد. به همین دلیل می توان گفت که با برگزاری این جشنواره فیلمنامه نویسان حرفه ای و جوانان می توانند در کنار یکدیگر به یک نقطه مشترکی برسند تا بتوانند آثار فاخری را تولید کنند و هرچند نباید در این خصوص پژوهش و تحقیق را از یاد برد.
وی گفت: پژمان لشکریپور اولین بار بحث شکلگیری یک جشنواره مستقل فیلمنامهنویسی را مطرح کرد دغدغه های او باعث شد که کار به صورت جدی تر پیگیری شود تا با تکمیل این کار نیاز اساسی سینمای ایران که فیلمنامه است توجه بیشتری شود و امیدوارم دغدغهمندی این افراد را مدیران و مسئولان رصد کنند تا نیازهای سینمای ایران کاملاً بررسی شود چرا که به نطرمن شکلگیری چنین جشنوارهای یک ضرورت است ..
احمدیان اضافه کرد: خردادماه سال گذشته ستاد این جشنواره که هسته مرکزی آن در بنیاد سینمایی فارابی بود شکل گرفت و نکته اصلی این کار این بود که هدفگیری این جشنواره خود فیلمنامه بود وامروز ۱۹۸ طرح به دست ما رسید و سایت این جشنواره هم طراحی شده و از ابتدا قرار شد روی طرح کار کنیم و از میان طرحهای رسیده به دبیرخانه جشنواره توسط داوران حرفهای در نهایت ۳۳ طرح انتخاب شده تا به مناسب سی و سومین سال انقلاب جوایزی به آنها اهدا شود.
وی در خصوص آئین پایانی این جشنواره هم ابرازداشت: همزمان با شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (۱۱ اردیبهشتماه) در سینما فرهنگ آئین پایانی این جشنواره برگزار میشود و از نویسندگان برتر تجلیل به عمل خواهد آمد وبه نفر اول تا سوم به ترتیب ۸ ، ۶ و ۵ میلیون تومان به همراه تندیس جشنواره و سفر حج اهدا می شود.
احمدیان یادآورشد: رسول صدرعاملی، مینو فرشچی، مجید رضا بالا، جابر قاسمعلی و وحید ترابی به عنوان اعضای هیئت انتخاب جشنواره بوده اند وآقای ابراهیم حاتمیکیا، محمدعلی باشهآهنگر، مهدی فرجی، احمد شاکری، حبیب احمدزاده، سید مهدی شجاعی و جلیل عرفانمنش از اسفندماه سال گذشته مشغول بررسی ۳۳ اثر راه یافته به جشنواره هستند وبررسی آثار هنوز هم ادامه دارد.
در ادامه این نشست جعفر گودرزی مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی هم اظهارداشت: برگزاری نخستین جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی شاید بتواند ما را به فکر ایجاد شهرک سینمایی انقلاب اسلامی بیاندازد واگر این اتفاق بیافتد توانسته ایم نخستین گام را در جهت برگزار هر چه بهتراین جشنواره برداریم.
وی ادامه داد: از میان فیلمنامه نویسانی که در جشنواره شرکت دارند بخش عظم آنها را نویسندگان شهرستانی تشکیال می دهند و حضور فیلمنامه نویسان حرفه ای در این رویداد کم رنگ است آنها در واقع دست بیعت به بنیاد سینمایی فارابی ندادند و من از این فرصت برای گله گذاری استفاده می کنم.
گودرزی در پایان گفت: به دبیرخانه جشنواره ۱۹۷ طرح رسیده است که از این تعداد ۴۱ نفر زن و ۱۵۵ نفر مرد هستند. همچنین جوانترین شرکت کننده در جشنواره ۲۲ سال و مسن ترین هم ۶۹ سال سن دارند واولین طرح ثبتی در تاریخ ۱۷ /۳ /۹۰ وآخرین آن هم در تاریخ ۳۰ /۹/۹۰ بوده است.
کد خبر: 39749
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb9zbf.rhb9apiuur.html