کارشناس مسایل گردشگری :

گردشگران خارجی روی کیفیت غذا و نحوه پذیرایی حساس ترند

6 اسفند 1390 ساعت 15:39

یک کارشناس مسایل گردشگری گفت: استفاده نکردن بهینه از جاذبه های گردشگری در شرایطی که درآمد‌های نفتی ما دایما در خطرچالش‌های سیاسی و محدودیت‌های بین المللی قراردارد، هیچ گونه توجیه منطقی نمی تواند داشته باشد.


به گزارش هنرنیوز، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به تازگی اعلام کرده است که این سازمان جذب ۷ میلیون گردشگر در آینده را برای خود یک تکلیف تعیین کرده است. از دیدگاه نظری تحقق جذب سالانه ۷ میلیون گردشگر برای کشوری باستانی مانند ایران که در رتبه بندی های سازمان های جهانی جزو ۱۰ کشور برتر دارای جاذبه های گردشگری شناخته شده، کار چندان غیر ممکنی به نظر نمی رسد. در همین همسایگی ما کشورهایی چون ترکیه یا کشور امارات در جنوب خلیج فارس که در مقایسه با ایران از جاذبه های گردشگری کمتری برخوردارند، سالانه حدود ۲۰ میلیون گردشگر را به خود جذب می کنند و بنابر برخی آمارها تنها درآمد کشور ترکیه از محل صنعت گردشگری به حدود ۳۰ میلیارد دلار می شود. درآمد کشور بسیار کوچک امارات نیز که ذره ای جاذبه تاریخی و طبیعی ندارد و همه جاذبه های گردشگری آن مانند " دیسنی لندها " تصنعی و ساخته دست بشر است، به بیش از ۱۰ میلیارد دلار بالغ می شود. 

اما از نقطه نظر علمی- عملی باید دید در شرایط کنونی کشور ما برای پذیرایی از ۷ میلیون گردشگر هدف‌گذاری شده از سوی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تا چه میزان آمادگی دارد. در بررسی این مساله نباید جابه جایی سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر گردشگر داخلی در محدوده قطب های گردشگری کشور را که آنها نیز به امکانات رفاهی، اقامتی و پذیرایی در مقاصد گردشگری خود نیاز دارند، فراموش کنیم.
 
یکی از اصلی ترین این نیازها رستوران‌ها و غذا خوری های شهری و بین راهی هستند که درصد بالایی از گردشگران خارجی و داخلی برای صرف غذا و استراحت به آنها نیاز دارند. در واقع چنین مراکزی به نوبه خود جزو جاذبه های مهم گردشگری برای هرکشور محسوب می شود و کشورهایی بیشتر در جذب گردشگران موفق بوده اند که سرمایه گذاری‌های بیشتری برای ایجاد امکانات پذیرایی از گردشگران صورت گرفته و این امکانات پیوسته متناسب با استانداردهای جهانی در حال توسعه و ارتقاء بوده است. 

در این ارتباط «ندا فرامرزیان» کارشناس مسایل حقوقی و گردشگری که در زمینه انواع جاذبه‌های تاثیرگذار در توسعه صنعت گردشگری کشور مطالعات زیادی انجام داده در گفت وگویی در این باره اظهار کرد: توسعه کمی وکیفی صنعت گردشگری برای کشور ما که از بیشترین جاذبه های تاریخی، طبیعی برخوردار است و از نقطه نظر اقلیمی یک کشور شبه قاره ای محسوب می شود، یک انتخاب نیست بلکه یک امر واجب است. زیرا استفاده نکردن بهینه از این جاذبه ها در شرایطی که درآمد‌های نفتی ما دایما در خطرچالش‌های سیاسی و محدودیت‌های بین المللی قراردارد، هیچ گونه توجیه منطقی نمی تواند داشته باشد. 

موفقیت بدون سوخت و انرژی
وی افزود: درآمد‌های متزلزل نفتی درطول سالیان دراز اجازه نداده است که ما به فکر جایگزین‌های بهتر و پایدارتری برای کسب درآمدهای ارزی برای کشور باشیم. ضمن آنکه صنعت گردشگری، صنعتی بسیار اشتغال زاست و می تواند تحول چشمگیری در توسعه دیگر صنایع و بخش خدمات ایجاد و معضل بیکاری کشور را تا حدود زیادی برطرف کند. 

رئیس شورای سیاستگذاری نخستین همایش رستوران داری و توسعه گردشگری تاکید کرد: تاثیرات مثبت توسعه صنعت گردشگری امروز در بسیاری از کشورهایی دور و نزدیک که فاقد منابع نفت و گاز هستند را می توانیم مشاهده کنیم. علاوه برآن توسعه صنعت گردشگری یکی از موثرترین راه ها برای معرفی ارزش های اسلامی و تاریخ و فرهنگ ایران زمین به مردم دنیاست. 

به گفته این کارشناس مسایل گردشگری، توسعه صنعت گردشگری پیش نیازهایی دارد که یکی از مهمترین آنها ایجاد شبکه های کارآمد حمل ونقل زمینی، ریلی و هوایی و دیگری توسعه کمی و کیفی واحدهای اقامتی و پذیرایی یعنی رستوران ها و غذا خوری هایی است که گردشگران بتواند در این مدت اقامت خود درقطب های گردشگری ایران بتوانند بدون احساس نگرانی برای سلامت و بهداشت خود در آنها به صرف غذا و استراحت بپردازند. چون کیفیت و تنوع غذا و استانداردهای پذیرایی از گردشگران خارجی به اندازه جاذبه های تاریخی و طبیعی در کشاندن پای گردشگران به یک کشور تاثیر بسزایی دارد و به نظر می رسد که ما در توسعه و ارتقاء این بخش از جاذبه صنعت گردشگری خود تا حدود زیادی غفلت کرده ایم. 

حساسیت خارجی ها بیشتر است

رئیس شورای سیاستگذاری نخستین همایش رستوران داری و توسعه گردشگری تاکید کرد: کیفیت غذا و نحوه پذیرایی و مدیریت رستوران ها و واحد‌های پذیرایی برای گردشگران داخلی هم از اهمیت زیادی برخوردار است. اما گردشگران خارجی به دلیل آشنایی بیشتری که با استانداردهای جهانی واحدهای پذیرایی و غذاخوری دارند، روی این مساله حساسیت بیشتری به خرج می دهند. 

وی با بیان آنکه ارتقاء سطح کیفی رستورانها وغذا خوری ها نیاز به آموزش و دادن آگاهی های لازم به دست اندرکاران این بخش خدماتی دارد افزود: باید ازطریق برگزاری دوره های پیشرفته آموزشی و سمپوزیوم ها و سمینارهای علمی و تخصصی زمینه آموزش به فعلان این عرصه را فراهم کنیم تا حدی که رستوران ها و آشپزخانه ایرانی و کیفیت پذیرایی در آنها شهرت جهانی پیدا کرده و به یکی از دیگر عوامل جذب گردشگران خارجی به ایران تبدیل شود. 

سازمانها پای کار بیایند
فرامرزیان در پاسخ این سوال که چه سازمان ها‌یی مسئولیت تحقق چنین هدفی را برعهده دارند گفت: همه سازمان های فعال در امر گردشگری و در راس آنها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مراکز آموزش فنی، حرفه ای دولتی و بخش خصوصی اتحادیه های صنفی مرتبط باید دست به دست هم در این راه تلاش کنند تا هدف جذب سالی ۷ میلیون گردشگر و حتی بیشتر از آن محقق شود. 

وی ادامه داد: در این ارتباط تا کنون همایش‌هایی که بیشتر ویژگی سمپوزیوم های تک موضوعی داشته از سوی برخی نهادها و اتحادیه های صنفی برگزارشده اما یکی ازجامع ترین این هما‌یش ها قرار است در اردیبهشت ماه سا‌ل آینده تحت عنوان نقش صنعت رستوران‌داری در توسعه صنعت گردشگری در تهران برگزارشود که در این همایش کلیه مسایل مهم و تاثیرگذارمرتبط با رستوران‌ها و مراکز پذیرایی از گردشگران از جمله مسایل مدیریتی آموزش و تربیت نیروی انسانی، استاندارد سازی، بهداشت و ایمن مواد‌غذایی، بهداشت محیط و راه های تبدیل رستوران‌های ایرانی به برند‌های جهانی توسط جمعی ازاساتید و کارشناسان صاحب نظردر این حوزه ها مورد بررسی قرارخواهد گرفت. 

این کارشناسان گردشگری در توضیح پیرامون دلیل انتخاب عنوان صنعت رستوران داری برای این همایش اظهار کرد: امروزه اعتقاد بر این است که رستوران داری وآشپزخانه مدرن امروزی ما نمونه هایی از انواع صنایع گرمایشی وسرما‌یشی و وسایل پیشرفته پخت و پز را مشاهده می کنیم که بدون آنها هنرمند ترین آشپزها و شف ها قادر به تهیه طیف وسیعی از غذاها برای پذیرایی از صدها مشتری در هر روز نیستند. 

وی تصریح کرد: صنایع ساخت تجهیزات آشپزخانه ای هم نقش بسیار موثری در رستوران داری مدرن امروزی دارند و به همین علت است که تا کنون این همایش با استقبال خوبی از سوی صنایع مرتبط با رستوران‌داری و پذیرایی قرار گرفته و اتحادیه سراسری رستوران داران کشور هم برای همکاری با آن اعلام آمادگی کرده اند. اما موفقیت چنین همایش در گروه همکاری کلیه سازمانها، نهادها و بنگاه های مرتبط با صنعت گردشگری است.


کد خبر: 37769

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb9zbf.rhbz0piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com