در خصوص مسائل و راهكارهاي تشكيل صنوف قانوني سينمايي؛

ديدار رؤسا و شوراي مركزي هشت صنف سينمايي با رئیس سازمان سینمایی

18 تير 1391 ساعت 12:02

نمايندگان هشت صنف سينمايي در جلسه اي صميمي با رئيس سازمان سينمايي كشور در خصوص مسائل و مشكلات خود و راهكارهاي تشكيل صنوف قانوني سينمايي بحث و گفتگو كردند .



به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي سازمان سينمايي در ابتداي اين جلسه كه با حضور نمايندگان صنوف جلوه هاي ويژه ، فيلمنامه نويسان،آموزشگاههاي سينمايي، مديران تداركات،مديران توليد،بازيگران و بدلكاران،كاركنان لابراتوار و چهره پردازان تشكيل شد حسين زندباف مسئول ستاد ساماندهي صنوف سينمايي ضمن تشكر از مسئولين سينمايي كشور و خصوصأ جواد شمقدري گفت : درمدت اخير با دعوت از صنوف مختلف سينمايي نشستهايي با آنان داشتيم براي آشنايي بيشتر و طرح مسائل و مشكلات، تشكر مي كنم از همه دوستاني كه در نهايت بزرگواري تلاش مي كنند تا صنوف شكل قانوني به خود بگيرد و انشاءالله قدم خيري باشد براي سينما.
در ادامه پرويز شيخ طادي با طرح مسائل و مشكلاتي كه اعضاي خانواده سينما با آن درگيرند گفت در اين مدت كه درگير كارهاي صنوف شدم خبر از كارهايي كه خانه سينما مي توانست براي سينما انجام دهد نداشتم و من هميشه در جلسات آن شركت مي كردم تا همدلي صنوف حفظ شود اما بنده هنوز بيمه ندارم و بايد بگويم چيزي به عنوان صنف وجود ندارد و يك سينما گر نمي تواند حق خود را بگيرد ارشاد هم نمي تواند فشار بياورد چون صنوف قانوني نيست و به همين دليل سينماگر دستش جلوي همه براي كمك گرفتن دراز است.
خانه سينما هيچ كاري براي بيمه و راحتي صنوف انجام نداده بود و سيستم آن سيستم صدقه اي بود. ما در صورتي كه قانوني شويم مي توانيم حافظ منافع خود شويم. همه قوانين پشت صنوف قانوني است
به عنوان مثال اخيرأ با ايجاد هماهنگي ميان دو وزير بهداشت و ارشاد بحث بيمارستان سينما گران حل شد و يا بحث بيمه بيكاري حل شد ،براي مسكن با يك نامه ما ۲۰۰۰ مسكن مهر گرفتيم
در گذشته از سيستم غير قانوني و صدقه اي خانه سينما كمك مي كرد اما بايد كمك به صنوف طبق قانون باشد.
بنا بر اين گزارش در ادامه جلسه جواد شمقدري رئيس سازمان سينمايي ضمن تبريك اعياد شعبانيه و تشكر از حضور گرم و
دغدغه مند حاضرين ابراز داشت :آقاي شيخ طادي بحث هاي خوبي كردند كه صحبتهاي من هم بود.
من از جايگاه مديريتي و به عنوان رئيس سازمان سينمايي به نظرم مي رسد هر مسئولي كه در اين جايگاه قرار مي گيرد بايد كار انجام دهد عليرغم كارشكني بعضي ها در اين سه سال توليد سينماي ايران بالا رفته قبل از من توليد ساليانه حدود ۶۵ فيلم بود اما دوره ما توليد سينماي ايران بالاي ۹۰ فيلم رفته است . در جشنواره فجر سال ۸۹ ،۹۴فيلم ديده شد سال گذشته ۹۰ فيلم توليد شده و عيلرغم اين كه صنوف وضعيت مشخصي نداشته اند وضعيت اكران خوب بوده، در سال ۹۰ حدود ۷۲ فيلم اكران شده است و پروانه مالكيت هم بالا رفته حجم تيراژ در شبكه نمايش خانگي هم بالا رفته وافزايش آمار فيلمهايي كه در شبكه نمايش خانگي توزيع شده نيز شاخص ديگري از رشد است.
ما به عنوان مسئول سينماي ايران نگاه كلان در اين حوزه داريم و اين آمارها حقيقي است.
در گذشته بسياري از اين مأموريت ها روي زمين بودايجاد تسهيلات مسكن ايجاد بيمه تأمين اجتماعي و... تحقق اين كارها حجم فعاليت ها را افزايش مي دهد سيستم بايد درگير باشد ،كارمندان بايد درگير باشند اگر مثل قبل باشد و مطالبات روي زمين باشد سيستم راحت است در زمان مديران قبلي با ۶ساعت كار هم امورات معاونت مي گذشت اما الان ما با ۱۵ ساعت كار وقت كم مي آوريم.
سيستم مديريتي ما با نبود صنوف هم كار مي كند و گواه ان هم برگزاري جشنواره فيلم فجر و انجام همه وظايف مديريت سينماي در سال گذشته است اما صنوف بايد باشند. امروز كه قرار است صنوف شكل بگيرد به عهده خودشان است .
والا بيلان كار ارشاد وسازمان بسيار خوب است اگر گفته مي شود صنوف راه اندازي شود نياز سينماگران است و نياز صنعت سينماي ايران است.
صنعت سينماي ايران نياز دارد صنوف قانونمند در آن كار كنند و مأموريتهاي سينما را به عهده بگيرند و در اين فضا بسياري از تصدي گري هاي دولت به عهده صنوف مي افتد.
صنوف قانوني ميتوانند بحث بيكاري را نيز مهار كنند و امنيت شغل اين جا معنا پيدا مي كند كه ورودافراد متفرقه به حوزه سينما را مديريت كنندو البته راه ورود راه هم به صورت كارآمد تعريف مي كنيم
نكته دوم ، من تا ۲ سه ماه ديگر مي توانم در اين حوزه وقت بگذارم شروع جشنواره ها و تدوين آيين نامه هاي سازمان سينمايي وقت مرا خواهد گرفت ، اميدوارم هيئت ساماندهي صنوف همة كارها را انجام دهند و من امضاء كنم. اگر تا ۲ سه ماه ديگر بحث صنوف به انجام نرسد اولويت ها جا به جا مي شوند.و ما وقت زيادي نمي توانيم بگذاريم و اميدوارم كه انشاءا... بعد از اين جلسه اين صنوفي كه اينجا حضور دارند كارشان را شروع كنند.
در شوراي عالي سينما هم به يك نتيجه قطعي رسيديم كه كار صنف كار مستقلي است و نبايد آلوده به هيچ چيز ديگر شود.
اگر صنوف قانوني خواستند كار مشترك انجام دهند اسمش مي تواند هر چيز باشد. به نظر من خانه سينما با ماهيت قبلي نمي تواند باشد اين مجموعه اگر بخواهد بروند كار سياسي كنند با مجوز وزارت كشور مي توانند اما نبايد كار صنفي را گروگان بگيرند. در اينجا بايد بگويم چون شاكله قبلي غلط بود اگر من هم رئيس خانه سينما مي شدم در آن ساختار شايد همين اتفاقات مي افتاد.
بنا بر اين گزارش رئيس سازمان سينمايي در پاسخ به اظهارات اسكندري نماينده صنف چهره پردازان مبني بر برگزاري جلسه مجمع عمومي صنوف و درميان گذاشتن آيين نامه ها با آنان و كسب تأييد مجمع عمومي گفت :
همه براي مجمع عمومي قرار بگذاريد جلسه بگذاريد تا همه اعضاء صنوف آگاه شوند و زواياي حقوقي مسئله براي اعضاء روشن شود.
البته من بعد از ۲سه ماه ديگر فرصت كمتري دارم بخواهم در همه جلسات باشم البته مجموعه سازمان آمادگي دارد تا در جلسه با اعضاي صنوف مشاركت داشته باشد اما يك قاعده كلي دارد و اين كه اساسنامه بايد در چارچوب نظام باشد قواعد كلي اساسنامه ها روشن است و تغيير ناپذير است اما شرايط صنف شرايط مأموريت ها و.. مي تواند به بحث گذاشته شود و بر اساس آن بندهايي از اساسنامه تغييركند.
شمقدري در ادامه در خصوص سياستهاي سازمان در رفع موانع و مشكلات ايجاد شده گفت : در صحنه تقابل گروه مخالف هر كاري مي خواهد انجام مي دهد اما ما دنبال اينكه در خانه سينما چه اتفاقي افتاد دنبال پرونده سازي نيستيم وقتي بحث جمع شدن خانه سينما شد من به دوستان خانه سينما قول دادم كه پرونده سازي نخواهد بود و آنها را خاطر جمع كردم اما شايد سازمان هاي نظارتي بعداً در اين بحث ورود كنند.
اجماع نگاه نظام اين است كه خانه سينما با اين ماهيت منحل است و اولين جايي كه خانه سينما را غير قانوني اعلام كرد شوراي فرهنگ عمومي بود كه اتفاقاً معاون سينمايي عضو آن نيست.
در كشور تنها صنوفي كه قانونمند نشده اند صنوف سينمايي هستند و البته بايد انجام شود .
با ثبت قانوني مطالبات قانوني شما دستخوش تغيير نمي شود.
ما الان داريم آئين نامه اي مي گذاريم كه هيچ فيلمي را براي پروانه نمايش قبول نمي كنيم مگر اينكه با همه عوامل تسويه كرده باشد و اعلان رضايت آنها را بياورد.
اما وقتي صنف نباشد نمي توانم اين قانون را اجرا كنم صنف مي تواند ساز و كار اخذ رضايت نامه همه عوامل را تسهيل كند و در اين ميان مانع زياده خواهي بعضي عوامل هم بشود.
در سازمان سينمايي بدون اخذ برآورد ديگر پروانه ساخت نمي دهيم اين حجم كار از ما انرژي مي گيرد اما بدون صنف نمي توانيم اين كارها را به خوبي انجام دهيم.
در ادامه اين نشست نمايندگان صنوف به طرح مسائل و مشكلات موجود پرداختند و پس از ۳ ساعت فضاي همدلي و گفتگوي صميمي جلسه پايان يافت.


کد خبر: 43104

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcba8ba.rhbfgpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com