«شناختنامه آنا آخماتووا» منتشر شد

22 تير 1389 ساعت 12:00


كتاب «شناختنامه آنا آخماتووا» به كوشش علي دهباشي، توسط انتشارات كتاب نشر نيك منتشر شد.
به گزارش هنر نيوز به نقل از شهر، پس از انتشار ويژه‌نامه بخارا درباره زندگي شاعر نامدار روس اوسيپ ماندلشتام ( شماره 49، بهار 1385) و برگزاري شبي به ياد او در ارديبهشت 1385، و همچنين ويژه‌نامه آنا آخماتووا شاعر بزرگ روس ( شماره 61) و برگزاري شبي براي او در سالروز تولدش، اينک انتشارات كتاب نشر نيك، شناختنامه آنا آخماتووا را با افزودن مطالب جديدي به آن منتشر كرده است.
اين كتاب شامل بخش‌هاي سالشمار و زندگينامه آنا آخماتووا، خاطراتي از شاعر، ديدار با آنا آخماتووا، سروده‌هايي از او، درباره شاعر، نامه‌ها و نوشته‌ها، درباره آثارش، آنا آخماتووا و تئاتر، سرانجام شاعر و شبي با آخماتووا است.
اين شناختنامه مجموعه‌اي است از مقالات و گفت‌وگوهايي كه درباره آخماتووا در ايران نوشته و يا ترجمه شده‌اند. از مترجمان و نويسندگان اين مقالات مي‌توان احمد پوري، هاشم بناءپور، رامين مستقيم، هستي نقره‌چي، رضا رضايي و سعيد فيروزآبادي را نام برد.
در مقدمه كتاب، دهباشي درباره آنا آخماتووا آورده است: «آنا آندرييونا گارنيکو (Anna Andreevna Gorenko) که با نام شاعري آنا آخماتووا مي‌شناسيم، بدون ترديد در کنار ماندلشتام، پاسترناک، ماياکوفسکي و تسوتايوا از شاعران بزرگ روس و جهان به‌شمار مي‌آيد.»
آخماتووا در يازدهم ژوئن 1889 در شهر اودسا در خانواده يک مهندس نيروي دريايي متولد مي‌شود. نخستين شعر خود را دوران دبستان مي‌سرايد و نخستين شعري که از او چاپ مي‌شود پس از دوران دبيرستان است. در سال 1920 با گوميلف شاعر ازدواج مي‌کند و به پاريس سفر مي‌کنند.»
اشعار آخماتووا بيش از سي سال در اتحاد شوروي ممنوع بود. تا نيمه دهه 1950 بسياري از مردم داخل و خارج کشور حتي نمي‌دانستند که او هنوز زنده است. هيچ سردبيري جرات نداشت آثار او را براي چاپ و نشر بپذيرد. او همانند بسياري ديگر از نويسندگان آن دوره به نوشتن ادامه مي‌داد.
آخماتووا با همکاري شش شاعر ديگر که عبارت بودند از همسرش گوميلف، سرگي گوردوتسکي، اوسيپ ماندلشتام و دو شاعر ديگر گروه « آکمه‌ايسم» را به وجود آوردند. اين گروه اثر عميقي بر شعر روسيه گذاشت. اين گروه مورد حمله قرار گرفت و دولت از آن به عنوان «ادبيات اشراف و زمينداران» ياد کرد؛ ولي ماندلشتام با شهامتي که جانش را بر سر آن گذاشت در سال 1937 اعلام داشت که آکمه‌ايسم «حسرت فرهنگ جهاني» است.
«شناختنامه آنا آخماتووا» به کوشش علي دهباشي، توسط انتشارات كتاب نشر نيك در 742 صفحه در قطع رقعي در شمارگان 1100 نسخه و با قيمت 16500 تومان عرضه شده است.


کد خبر: 12964

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcba9b8.rhb50piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com