سرهنگ هدایت الله سجادی در گفتگو با هنرنیوز:
نویسندگان قبل از نگارش صحنه های پلیسی با ما مشورت کنند / تعامل مردم با پلیس بیشتر شده / پیشنهاد می کنم ناجا از فیلمسازان هزینه ای دریافت نکند
15 مهر 1394 ساعت 9:33
یک کارشناس پیشکسوت نیروی انتظامی در مجموعه های تلویزیونی و فیلم های سینمایی از نویسندگان فیلمنامه های پلیسی خواست قبل از نوشتن فیلمنامه با کارشناسان نیروی انتظامی در ناجی هنر مشورت کنند تا فیلمنامه هایشان از کمترین ایرادهای پلیسی برخوردار باشد.
خبرنگار حوزه تلویزیون هنرنیوز با توجه به هفته نیروی انتظامی ، گفتگویی جالب و خواندنی با «سرهنگ هدایت الله سجادی» مشاور و کارشناس نیروی انتظامی که تاکنون با سابقه سی ساله در پلیس در بیش از 300 فیلم و سریال به عنوان مشاور و کارشناس نیروی انتظامی حضور داشته؛ انجام داده است که وی در این گفتگو به نقش جدی تر پلیس در همکاری و حمایت از فیلم های پلیسی، بهره گیری بیشتر نویسندگان آثار پلیسی از مشاوران ناجا ، دغدغه بازیگری و به دیگر مسائل اشاره داشته است که هم اینک می خوانید:
در هفته نیروی انتظامی هستیم و سوال من این است که تاکید پلیس چقدر بر ساخت فیلم ها و سریال هاست و آیا تنها در همین هفته این تلاش ها جدی تر می شود یا اینکه این تلاش ها در طول سال هم وجوددارد؟
من ابتدا اجازه می خواهم که هفته نیروی انتظامی را به همه مردم و تمامی همکاران خودم تبریک عرض کنم و اگر انصاف را رعایت کنیم باید بپذیریم که همکاران من به صورت شبانه روز تلاش می کنند تا امنیت برای مردم محقق شود و به غیر از بحث امنیت ، نیروی انتظامی توجه ای هم به بحث فرهنگ سازی با ساخت فیلم ها و سریالهای تلویزیونی داشته است. خوشبختانه فرماندهان نیروی انتظامی که هم اکنون فرماندهی این نیرو را سردار اشتری برعهده دارند و بخصوص سردار منتظر المهدی که در جایگاه معاونت اجتماعی حضور دارند. نگاهشان به سینما و هنر خیلی نزدیک به نگاه سازمان صدا و سیما می باشد و من از این بابت خیلی خوشحالم که فرماندهانی در راس پلیس حضور دارند که نگاهشان به سینما و تلویزیون بسیار مثبت است. لذا نیروی انتظامی با تاسیس موسسه «ناجی هنر» که متولی ساخت آثار پلیسی است حمایت از کلیه فیلم هایی که در صدا و سیما، ارشاد و در بخش خصوصی تهیه می شود را برعهده دارد تا این آثار را به لحاظ تجهیزات انتظامی و دراختیار گذاشتن کارشناس از زمان نگارش فیلمنامه تا تولید ، حمایت کند و همه ساله نیز معاونت اجتماعی تلاش می کند برای اینکه گوشه ای از زحمات نیروی انتظامی را به تصویر بکشد خودش به صورت تهیه کننده و مستقل؛ هر ساله آثاری را برای پخش در هفته ناجا تهیه کند. از سوی دیگر ، معاونت اجتماعی، یک بودجه ای را برای تولید فیلم و سریال های تلویزیونی پلیسی در اختیار دارد تا با ساخت این نوع آثار، هم سطح آگاهی مردم را نسبت به پلیس افزایش دهد و اینکه بتواند وظایف و زحمات پلیس را به تصویر بکشاند. بنابراین نیروی انتظامی باید این بودجه را در طول سال؛ صرف ساخت فیلم ها و سریالهای پلیسی بکند اما چون معمولا ساخت این نوع آثار تا تصویب شوند و به مرحله تولید برسند قدری زمان می برد. معمولا زمان پخش آنان به هفته پلیس می رسد. ضمن اینکه ما هم خیلی دوست داریم که تولیدات نیروی انتظامی؛ بیشتر در هفته نیروی انتظامی پخش شود. البته همکاری ناجا، مختص تولیدات خودش نیست و ما با خیلی از کارهای دیگر پلیسی هم همکاری می کنیم که جزو تولیدات مستقیم نیروی انتظامی نیستند.
با توجه به هفته های نیروی انتظامی و جشنواره فیلم پلیس ؛ چقدر این مناسبت ها توانسته است مردم را با وظایف و توانمندیهای پلیس آشنا کند که نتیجه آن سبب تعامل بیشتر مردم با پلیس شده است؟
من به یاد دارم اوایل انقلاب، حضرت امام(ره) فرمودند هر کاری که می کنید حتما برای آن تبلیغ کنید تا مردم از آن آگاه باشند. مقام معظم رهبری و فرماندهان ما هم همین نظر را دارند. لذا معاونت اجتماعی در همین راستا تلاش می کند که در هفته نیروی انتظامی، جلساتی را با مردم در مساجد ، مدارس و دیگر اماکن داشته باشد تا مردم را نسبت به وظایف و توانمندیهای پلیس آگاه کند و هفته نیروی انتظامی یا جشنواره پلیس، تنها بهانه ای است تا سطح آگاهی مردم از پلیس افزایش یابد.
امسال در هفته نیروی انتظامی شاهد چه آثار تصویری به غیر از سریال «آمین» که هم اکنون در حال پخش است خواهیم بود؟
به زودی پخش سریال «زاویه هفت» به کارگردانی محمود معظم از تلویزیون پخش خواهد شد. کلیپ «مبارز» یکی دیگر از تولیدات نیروی انتظامی است که به کارگردانی آقای رحمانی آماده شده است که بنده در این کار هم مشاور و کارشناس ناجا هستم. از سوی دیگر ، شاهد پخش نسخه سینمایی «ماتادور» در روز جمعه همین هفته خواهیم بود. البته ماتادور یک سریال 13 قسمتی بوده که قبلا از تلویزیون پخش شده بود. اما به دلیل استقبال مردم؛ یک نسخه ای سینمایی از آن استخراج شده که پخش خواهد شد.
شما در سریال «آمین » به عنوان مشاور و کارشناس نیروی انتظامی حضور دارید که بازی هم می کنید. قدری از نقش خودتان در این سریال بگوئید ضمن اینکه در این سریال به عنوان مشاور معمولا چه نکاتی را به کارگردان یاد آوری کردید؟
من در سریال «آمین» علاوه بر اینکه مشاور و کارشناس ناجا هستم نقش یک سرهنگ را نیز بازی می کنم که در نهایت به شهادت می رسد. معتقدم نگاه سریال آمین به بخشی از تلاش های نیروهای پلیس است که جانشان را در ماموریت ها به خطر می اندازند تا امنیت کشور همچنان پایدار بماند. لذا امیدوارم مردم این سریال را دوست داشته باشند. این سریال در 18 قسمت و به تهیه کنندگی آقای جواد نوروز بیگی و کارگردانی آقای بهرنگ توفیقی تولید شده که قصه سرهنگی را روایت می کند که با قاچاقچیان درگیر می شود و چون قاچاقچیان برای رسیدن به مقصد خود ، دختربچه ای را به گروگان می گیرند و بمبی را به او متصل می کنند ، سرهنگ ثمین که نقش آن را من ایفا می کنم خودش را به جای دختر جا می زند و با قاچاقچیان روبروی می شود و ... من در این سریال به عنوان مشاور سعی کردم همواره در کنار نویسنده اثر آقای زامیاد سعدونیان باشم و در حد امکان در صحنه های پلیسی مشاوره بدهم تا ایرادات سکانس های پلیسی به حداقل برسد. معمولا پلیس یکسری موارد قانونی دارد که نویسندگان از آنان بی اطلاع هستند و وظیفه مشاور این است که در کنار نویسنده و کارگردان باشد تا به آنان مشاوره بدهد که مثلا پلیس در اماکن مختلف و شرایط متفاوت چه وظایفی دارد. مثلا ما صحنه ای را در سریال آمین داشتیم که پلیس می خواست بمبی را در یک برج مسکونی خنثی کند و من از کارگردان خواهش کردم قبل از خنثی کردم بمب - چون در فیلمنامه دیالوگی مبنی بر اینکه اول باید مردم را از نزدیکی بمب دور کنید وجود نداشت - ما دیالوگی را از زبان آقای داریوش فرهنگ که نقش سرهنگ را برعهده دارند بشنویم که اول مردم را از مکان حادثه دور کنند و بعد بمب را خنثی کنند یا موارد دیگر.
کد خبر: 83434
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbaabw.rhbffpiuur.html