خبرهایی از هفتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه
عزتالله انتظامی در جمع هيات داوران
20 مهر 1389 ساعت 15:39
عزتالله انتظامی، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و سینما، به همراه پنج هنرمند دیگر نمایشهای بخش صحنهای هفتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه را داوری میکند.
به گزارش دریافتی هنرنیوزپایگاه خبری حوزه هنری، عزتالله انتظامی به همراه حسین مسافر آستانه، محمدباقر قهرمانی، تاجبخش فنائیان و مریم معترف نمایشهای بخش صحنهای هفتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه را مورد بررسی و داوری قرار میدهند.
پس از انتشار فراخوان هفتمين جشنواره تئاتر ماه، یکهزار و 232 نمايشنامه برای شرکت در این جشنواره ارسال شد كه از آن ميان، 426 نمایشنامه در بخش صحنهای تهران، 413 نمایشنامه در بخش صحنهای شهرستان، 202 طرح خیابانی از استان تهران و 171 طرح خیابانی از شهرستانهای مختلف کشور متقاضی حضور در این جشنواره شدند.
بعد از بررسي نمايشنامههاي ارسالي 28 نمايشنامه مشروط در بخش صحنهاي تهران، 42 نمايشنامه مورد قبول در بخش صحنهاي تهران، 62 نمايشنامه مورد قبول در بخش صحنهاي شهرستان، 38 نمايشنامه مشروط صحنهاي شهرستان، 97 نمايش بخش خياباني تهران و 111 نمايش بخش خياباني شهرستان مورد تاييد قرار گرفت.
اسامی نهایی نمایشهای حاضر در این جشنواره به زودی اعلام خواهد شد.
اعلام اسامی نمایشهای بخش صحنهای
مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اسامی نهایی نمایشهای صحنهای هفتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه را اعلام کرد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از پایگاه خبری حوزه هنری، هفتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه به دبیری دکتر سعید کشنفلاح از 23 مهرماه 1389 در سالنهای حوزه هنری آغاز میشود و در آن 30نمایش صحنهای و 24 نمایش خیابانی از سراسر کشور اجرا خواهند شد.
هفت طبقه (حسن محمدی)، زن پارسا (علی طوبی)، ترانهای برای آیدا (تهران)، خط خطی (امین آبان)، سالهای فاجعه (پژمان جعفری)، ابرهای تاریک (سیدمصطفی میرمنتظمی)، سهشنبه 16 بهمن (سیدعلی موسویان)، فانوسهای کور (محمد بیریا)، مردهای مردم (مهدی حبیبیتبار)، ایستگاه (محمدعلی اکبری)، گرهای در تار و پود یک نقش (مانلی حسینپور)، آقاممنون (کاوه مهدوی)، وقتی صدای سوت مییاد (محمد احمدی)، لال بهنگ (کرامت رودساز)، نمایشهای هنرمندان تهرانی حاضر در این جشنواره هستند.
از گروههای شهرستانی نیز نمایشهای بیهمرهی خضر (پدرام رحمانی، ارومیه)، افسانههای ناتمام (فرژام ملکی، اصفهان)، کهکشان باکره (مهدی امینلاری، شیراز)، آینههای مکدر (سعید خیراللهی، دهلران)، ابرهای تاریک (حامد اخباری، رشت)، مجلسنامه طوبی (احسان ملکی، خرمآباد)، مادرانه (احسان جانمی، اصفهان)، خرگوش سفید با چشمانی قرمز (رحمان هوشیاری، کرمانشاه)، موج ما را خواهد برد (آرش منصوری، اسلامآباد)، پدرانه (امیر بشیری، مشهد)، شناسنامه (سینا دلشادی، اراک)، مرز (رضا جوشعار، بندرعباس)، ماندانا (هادی شیبانی، مشهد)، سرگردانی (خارک)، آن روزها (یاسر محمودی، ساری)، مویه کور (محمدرضا مولودی، گرگان) و آب و اندوه (شهرام احمدی، تبریز) در هفتمین جشنواره سراسری تئاتر ماه حضور دارند.
رحمت امینی: آینده جشنواره تئاتر ماه امیدوارکننده است
بازبین جشنواره تئاتر ماه معتقد است: حضور گروههای جوان و خلاق در هفتمین دوره این جشنواره، آیندهای امیدوارکننده برای آن رقم زده است.
"رحمت امینی" کارگردان و از بازبینان هفتمین جشنواره تئاتر ماه به پایگاه خبری حوزه هنری گفت: «نمایشهایی که در این دوره از جشنواره مورد بازبینی قرار گرفتند قابلیتهای خوبی از لحاظ اجرا داشتند. نمایشهایی دیدیم که میتوان برای آینده جشنواره تئاتر ماه امیدوار بود و باید گفت جشنواره خوبی پیش رو خواهیم داشت.»
وی درباره اهمیت برگزاری جشنوارههای تئاتر عنوان کرد: «هنوز هم شرایط هر جشنوارهای را شرایط اضطراری برای تئاتر میبینم. ایدهآل و آرمان من این است که اجرای عموم نمایشها را داشته باشیم، کار تولید کنیم و از مناطق مختلف کشور بهترین آثار را به عنوان حاصل تئاتر در یک سال انتخاب و بر اساس آنها جشنواره برگزار کنیم. اما این ایدهآل هنوز تبدیل به واقعیت نشده است.»
امینی افزود: «جشنوارهها البته خلاء تئاتر را پر کردهاند. تئاتر ماه نیز غنیمتی است برای کسانی که تواناییهایشان را نشان دهند.»
این کارگردان تئاتر در ادامه بیان کرد: «حوزه هنری یک نهاد قدیمی است که در نظام تئاتر کشور تاثیرگذار است. به نوعی میتوان گفت جشنواره تئاتر ماه نمونهای از تئاتر فجر و کاملکننده آن است. اساسا جشنوارهها برای رونق بخشیدن تئاتر طراحی شدهاند اما جریان تئاتر در کشور که متولی آن حوزه هنری نیست، به صورت عام رواج نیافته است. اگر تئاتر رونق عام داشت جشنواره هم معنای دیگری پیدا میکرد.»
وی با بیان اینکه تئاتر، فرهنگیترین هنر است، ادامه داد: «برای آنکه این هنر در جامعه پا بگیرد و نهادینه شود چند عنصر نیاز دارد. یکی زمان برای برنامهریزی است که ما این زمان را گذراندهایم. حمایتهای پلکانی و روبهرشد عنصر دیگر است که یکی از آنها بودجه و حمایت تصمیمگیرندگان سطوح بالای کشور است. تئاتر در حد یک وزارتخانه به آن توجه میشود اما از آن حد بالاتر نرفته است. تئاتر در آموزش و پرورش، جامعه کارگری و نهادهای جمعی باید وجود داشته باشد. ما در حال حاضر باید یک جشنواره قدرتمند تئاتر دانشآموزی میداشتیم. در این صورت است که تئاتر از جلوه فرهنگی و روشنفکریاش به شرایط کاربردی میرسد.»
امینی به کمبود امکانات سختافزار در عرصه تئاتر اشاره کرد و گفت: «تماشاخانههای معدودی در سطح شهر تهران وجود دارد و مدتهاست مکان جدیدی برای این کار ساخته نشده است. در شهرستانها هم تئاتر نفسهای آخرش را میکشد. در این شرایط، جشنواره فقط نقش داروی تقویتی را بازی میکند که پیکر نحیف و ناقص تئاتر را سرپا نگاه داشته است. اگر نهادهای دلسوزی همچون حوزه هنری نباشند وضعیت تئاتر بسیار وخیم خواهد شد.»
هفتمين جشنواره سراسری تئاتر ماه از 23 تا 30 مهرماه 1389 در تالارهای حوزه هنری برگزار میشود.
کد خبر: 18544
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbasb8.rhbwapiuur.html