در مراسم معرفی کتاب در فرهنگسرای ملل اعلام شد:

کتاب «نقشه نقش برآب» کلید شناسایی فتنه 88 است

20 شهريور 1390 ساعت 16:44


وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی درآیین معرفی کتاب«نقشه نقش بر آب» در فرهنگسرای ملل گفت: اوج هنرمندی رهبر معظم انقلاب در ماجرای فتنه 88 مدیریت یک بحران چندلایه بود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ملل ،صفار هرندی گفت : هنر رهبر معظم انقلاب در جریان فتنه، تفکیک حیطه‌های مختلف دخیل در این غائله بزرگ اعم از جریانات داخلی و خارجی بود که خواسته یا ناخواسته در این جریان حاضر بودند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اوج هنرمندی رهبر معظم انقلاب در این مورد، مدیریت بحران یک چندلایه بود. ایشان از ابتدا مطمئن بودند که عامه مردم نسبتی با این ماجرا ندارند؛ با وجود اینکه برخی از آنها به این قصه وارد شده بودند.
وی گفت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارها در سخنان خود اشاره کردند که به هدفشان که همانا حضور حداکثری مردم برای دفاع از نظام بود، رسیده‌اند و این بدان معنی است که گزینه‌های بدیل نظام در درون خودش موجود است.
صفار هرندی خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که رهبر فرزانه انقلاب بعد از پایان انتخابات از مردم ایران تشکر کردند و آنان را صاحب انتخابات دانستند. در واقع این مواجهه ایشان باعث شد که بعد از خواندن آن خطبه‌های تاریخی در 29 خرداد و به رغم آن فراخوان شیطانی که بیرون آمدن مردم را درخواست می‌کرد، عده کمی به غائله دامن بزنند و به دلیل آگاهی به وجود آمده در میان مردم حضوری تنها چند ده هزار نفری را شاهد باشیم.
وی افزود: رهبر انقلاب در مدیریت فتنه، بارها اعلام کرده بودند که سران فتنه را فریب‌خوردگانی می‌دانند که قائل به نجاتشان هستند. این سخنان به مردم اطمینان می‌داد که کشورشان صاحبی دارد و از ساز و کار قانونی خوبی بهره‌مند است.
صفار هرندی با یادآوری تذکرات و هشدارهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه خودتان را آماده فتنه‌های بعدی کنید، گفت: همانطور که ایشان بارها و بارها به مردم و مسئولان متذکر شده‌اند، فتنه‌های آینده به مراتب پیچیده‌تر و حساس‌تر از عرصه‌های دشوار انقلاب در سال‌های 78 و 88 خواهد بود.
در ادامه محمدی در سخنانی با اشاره به اینکه شنیدن چگونگی ایجاد فتنه 88 و به پایان رسیدن آن از زبان مقام معظم رهبری موضوع تازه‌ و بسیار با اهمیتی است، گفت: ایده این کتاب برمی‌گردد به ابتدای وقوع فتنه 88 و این موضوع که فتنه 88 یک پدیده حساس و مهم در کشور است که تاکنون پیش‌بینی نشده بود.
وی ادامه داد: ورود مقام معظم رهبری به صحنه‌های انتخابات در سال 88 هم حاکی از ویژه بودن آن داشت. تذکرات ایشان نیز در این دوره نشان می‌دهد که چراغ‌های سبز و قرمز روشن‌شده در این مسیر و نیز توصیف برخی الگوها که قرار بود با آن مواجه شویم، پیشاپیش در ذهن و فکر ایشان وجود داشته است.
محمدی در ادامه با اشاره به اینکه نوع برخورد مقام معظم رهبری با این جریان به نوعی نقشه‌خوانی به شمار می‌رود، افزود: این نقشه و ایجاد آن به سال 1384 باز‌می‌گردد و این موضوع که در کشور گروهی به این نتیجه رسیدند که باید مجموعه‌ای از اصلاحات تدوین شود.
موسی حقانی پژوهشگر تاریح معاصر در سخنان خود با اشاره به واکاوی واقعه‌ فتنه سال 88 گفت: در ارتباط با این کتاب انتظار داشتیم که همراه با متن بیانات مستنداتی نیز همراه با آن ارائه شود تا مخاطبان اثر به روشنی مصداق عینی سخنان موجود در کتاب را مشاهده کنند و ببینند که جنگ احزاب سال 88 و تحرکات ضد انقلاب در آن چگونه ایجاد شد.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد کتاب در فهرست بندی خیلی جزئی است که موجب سردرگمی خواننده نیز می‌شود. از سوی دیگر کتاب درباره ساختار خود نیز هیچ توضیحی نمی‌دهد و این وظیفه را بر عهده خود خواننده قرار داده است اما با این وجود اگر کمی در خواندنش حوصله کنیم مدیریت رهبر انقلاب در آن به نمایش درخواهد آمد.
آیین معرفی کتاب” نقشه نقش بر آب” با محوریت مروری بر بیانات رهبر معظم انقلاب در فرهنگسرای ملل برگزار شد.


کد خبر: 31864

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbawbf.rhb80piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com