کوروش کمالیسروستانی خبرداد؛
اعلام برنامههای یادروز سعدی در شیراز
30 فروردين 1392 ساعت 15:45
کوروش کمالیسروستانی با بیان اینکه بر اساس آمار ارایه شده در سال ۱۳۹۱، جمعاً ۱۶۷ عنوان کتاب در شمارگان ۲۸۷۱۰۰ در رابطه با سعدی منتشر شده است از برپایی یادروز سعدی با حضور سعدی دوستان و سعدی پژوهان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس و چند شهردیگر خبر داد.
به گزارش هنرنیوز؛ کوروش کمالیسروستانی مدیر مرکز سعدیشناسی در آستانه شانزدهمین سال برگزاری یادروز سعدی با اعلام این خبر، گفت:بیشک سعدی یکی از پایههای بنای استوار زبان فارسی است و شعر و نثر او شکوهمندانه در فرهنگ امروز ما میدرخشد.
سعدی پایهگذار «مکتب ادبی شیراز» است و آثارش باورها و اندیشههای ماندگار انسانها را از روزگاران گذشته تا امروز روایت میکند.
او افزود: برگزاری پیاپی یادروز سعدی فرصت مغتنمی است که بتوان از یک سو داشتهها و کاستیهای عرصه سعدیپژوهی را در هر سال به قضاوت نشست و از سوی دیگر تلاشهای سعدیپژوهانه را پرفروغتر کرد.
او افزود: خوشبختانه اول اردیبهشت ماه که از سال ۱۳۷۶ به نام «روز سعدی» نامگذاری شده است به یمن خوبیها و زیباییهای اندیشه سعدی چون شعر و نامش جهانگیر شده است و همزمان با شیراز در برخی از شهرهای ایران و جهان از جمله تهران، بجنورد، اصفهان، زابل، تبریز، آنکارا، کولالامپور، دهلی نو و... دوستدارانش آن را به جشن مینشینند و از خوان حکمت و عشق و شورش خوشهها میچینند.
مدیر مرکز سعدیشناسی ادامه داد: «در ادامه دهه سعدیشناسی که از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است و تا سال ۱۳۹۵ ادامه خواهد داشت در بخش علمی مراسم یادروز سعدی که امسال با موضوع «سعدی در روزگار ما» که شامل بررسی تأثیر سعدی در ادبیات، فرهنگ و اخلاق امروز ما است، آقایان دکتر اصغر دادبه با موضوع «نیاز به سعدی در روزگار ما»، دکتر امیرعلی نجومیان با عنوان «کارکردهای گفتمانی سعدی در ایران معاصر»، دکتر حسن ذوالفقاری با عنوان «امثال و حکم سعدی در فرهنگ و زبان امروز»، دکتر حجابی کرلانگچ با عنوان «روشنفکران ترک و سعدی»، دکتر مصطفی چیچکلر با عنوان «وارثان و راویان حکمت سعدی در ترکیه» سخنرانی خواهند کرد.»
او همچنین ادامه داد: «بر اساس آمار ارایه شده در سال ۱۳۹۱، جمعاً ۱۶۷ عنوان کتاب در شمارگان ۲۸۷۱۰۰ در رابطه با سعدی منتشر شده است.
کل کتابهای چاپ اول ۸۷ عنوان در شمارگان ۱۴۶۸۰۰ است که از این تعداد ۱۰ عنوان در شمارگان ۳۲۵۰۰ کلیات سعدی، ۳۲ عنوان در شمارگان ۵۳۳۰۰ گلستان، ۲۲ عنوان در شمارگان ۳۲۰۰۰ بوستان، ۹ عنوان در شمارگان ۱۳۰۰۰ غزلیات، ۲ عنوان در شمارگان ۲۰۰۰ قصاید و ۱۲ عنوان در شمارگان ۱۴۰۰۰ پیرامون سعدی است.
کتابهای چاپ مجدد نیز ۸۰ عنوان در شمارگان ۱۴۰۳۰۰ است که از این تعداد ۹ عنوان در شمارگان ۱۴۰۰۰ کلیات سعدی، ۳۲ عنوان در شمارگان ۵۵۶۰۰ گلستان، ۲۵ عنوان در شمارگان ۴۳۳۵۰ بوستان، ۸ عنوان در شمارگان ۱۴۲۵۰ غزلیات و ۶ عنوان کتاب در شمارگان ۱۳۱۰۰ پیرامون سعدی است.»
وی در پایان گفت: همزمان با برگزاری این همایش علمی، شانزدهمین دفتر سعدیشناسی منتشر خواهد شد.
بنابراین گزارش؛ نشستهای علمی یادروز سعدی در شیراز از ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۱ اردیبهشت ماه در تالار مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با حضور سعدیدوستان و سعدیپژوهان برگزار خواهد شد.
کد خبر: 56704
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbazbs.rhb0gpiuur.html