در یادداشت کیوان ساکت تاکید شد؛

مقدمه‌ای برای استقلال هنر اقوام ایرانی

26 شهريور 1391 ساعت 13:01

کیوان ساکت در یادداشتی نوشت: هفته ‌هنر استان‌ها می‌تواند برنامه‌ای باشد برای رقابت مخفی هنرمندان قوم‌های مختلف تا از طریق شرکت در این برنامه بتوانند سطح کمی و کیفی آثار و کارهایی که ارائه می‌دهند، بالا ببرند


 
«هفته ‌هنر استان‌ها» برنامه‌ای است که می‌تواند بین مردم از مقبولیت بالایی برخوردار باشد. خصوصاً برای شهروندان تهرانی که با زندگی در شهر و مناسبت‌های جامعه شهری از آداب و سنن تاریخی و بومی ایران فاصله گرفته‌اند. فاصله‌ای که برآمده از خطوط سیمانی و فرهنگ آهنین شهری است و استمرار این و تشدید این فاصله می‌تواند به‌ هویت ایرانی شهروندان خدشه‌ای جبران‌ناپذیر وارد کند. گسستی که تبعات آن به نوعی گرایش غلط نیز منجر شده‌ است که آن را می‌توان در غرب‌زدگی و مصرف‌گرایی غربی تعریف کرد. 

از این‌رو مقبول شدن و شمولیت یافتن هفته‌های هنری (که طرح اصلی آن را معاونت امور هنری ارشاد ریخته ‌است و چند هفته از این برنامه‌ را هم در تابستان برپا کرده ‌است) مستلزم آن است که به‌ لحاظ رسانه‌ای، این برنامه را برجسته کرد و امکانات تبلیغاتی جهت نمایش شناسنامه‌ برنامه‌های آن، در سطح شهر مهیا کرد. امکاناتی که شامل بیلبوردهای شهری، تبلیغات رسانه‌ای، ذکر آن در صدا و سیما و غیره می‌شود. 

غرض از مطرح کردن جنبه پوشش رسانه‌ای برای هفته‌ هنراستان‌ها این است که چون حضور برای عموم در این هفته‌ها رایگان است و این برنامه شامل وجوه مختلفی از هنرهای اقوام می‌شود ( که آن را در هنرهای دستی، آیینی و موسیقیایی می‌توان جمع کرد) با هرچه بیشتر رسانه‌ای شدن ابعاد آن، صد در صد استقبال عمومی نیز از هفته هنر بالا خواهد رفت و به‌ این صورت حتی معنای بومی‌ای از طریق این برنامه برای واژه‌ای همچون فستیوال‌ می‌توان قائل شد. فستیوالی که علاوه بر مفرح بودن، مکان بهانه‌ای خواهد بود برای آشنایی با فرهنگ اقوام، و آداب و سنن آنان. آداب و سننی که قسمتی از تاریخ شفاهی ایران ‌زمین است. 

در ادامه یادداشت هنرنیوز آمده است: همین‌طور در کنار برگزاری این هفته‌های هنری و با توجه به طیف مختلفی از هنرمندان بومی که در آن شرکت می‌کنند اینکه را نیز می‌توان منظور داشت که برای انتخاب هنرمندان برگزیده این هفته‌ها برنامه‌ای در دل این طرح قرار داد که طی آن از هنرمندان مورد قبول مردم تجلیل به ‌عمل آورد. البته در این برنامه از هنرمندان اقوام تجلیل می‌شود که در قسمت موسیقی نواحی تجلیل از پیکسوتان این موسیقی بخشی از ان است. 

یکی دیگر از محاسن هفته‌ هنر استان‌ها اجرای زنده موسیقی نواحی است. این اجراها برای مخاطبان و شهروندان تهرانی بابی خواهد بود تا با ساز‌ها و گونه‌ی موسیقی نواحی بیشتر آشنا شوند که خود این امر برای تهرانیان، بسیار مغتنم است. 

هفته ‌هنر استان‌ها حتی می‌تواند برنامه‌ای باشد برای رقابت مخفی هنرمندان قوم‌های مختلف تا از طریق شرکت در این برنامه (علی الخصوص که در پایتخت برگزار می‌شود) بتوانند سطح کمی و کیفی آثار و کارهایی که ارائه می‌دهند، بالا ببرند. در این برنامه این هنرمندان با دیدن کار هنرمندان دیگر و زورآزمایی سالم با آنها به غنای هنر بومی نیز کمک می‌کنند. 

در کل حرکت و تفکری که پشت هفته ‌هنر استان‌ها وجود دارد بسیار ارزنده و قابل است که امیدواریم با تداوم آن در هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌های آینده، بتوانیم تأثیر نیک آن را جهت استقلال هنرهای بومی اقوام ایرانی، ببینیم. 

یادداشت: کیوان ساکت


کد خبر: 46273

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbf5ba.rhb0zpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com