گزارش هنرنیوز از آیین پایانی نخستین جشنواره فیلمنامهنویسی انقلاب اسلامی/۳/
بنیاد سینمایی مقاومت و انقلاب تاسیس خواهد شد
12 ارديبهشت 1391 ساعت 12:59
جوادشمقدری رییس سازمان امور سینمایی گفت: همه گروههای سیاسی در شنیدن روایات متعدد از وقایع مختلف در دوران انقلاب اسلامی باید تحمل داشته و در برابر نگاههای متفاوت به وقایع انقلاب اسلامی صبور باشند.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ آیین پایانی نخستین جشنواره فیلمنامهنویسی انقلاب اسلامی شب گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، علیرضا سجادپور معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی ، جمعی از هنرمندان سینما ورسانه های گروهی در سینما فرهنگ تهران برگزار شد.
در این مراسم جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی کشورمان طی سخنانی اظهار داشت: بنیاد سینمایی مقاومت و انقلاب به منظور رونق تولید آثار سینمایی با مضمون دفاع مقدس، انقلاب و بیداری اسلامی تاسیس خواهد شد و به همین دلیل برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده شده است.
رییس سازمان امور سینمایی افزود: این بنیاد سینمایی برای تولید و پخش فیلم های سینمایی با مضمون انقلاب، دفاع مقدس و آثار سینمایی تاسیس میشود و امیدوارم با تشکیل این بنیاد، سینمای انقلاب بار دیگر خوش بدرخشد.
شمقدری ادامه داد: مردم ما در برابر رژیم طاغوت مبارزه کردند تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و در این میان دو نوع مبارزه علیه رژیم طاغوت از سوی مبارزان وجود داشت، شیوه اول متعلق به کسانی بود که مسلحانه مبارزه میکردند که البته این نوع مقابله برای جوانان از جذابیتهای بسیاری برخوردار بود اما ماندگاری این روش دایمی نبود و مبارزه نوع دوم افرادی همچون شهید مرتضی مطهری و یارانش تلاش کردند با اقدامات فرهنگی در عمق جان و ایمان مردم نفوذ کنند و باورهای مردم را به جوشش درآورند.
وی تصریح کرد: سینمای امروز می تواند در باور و جان مردم تحول ایجاد کند و آنچه مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد استفاده از روش های فرهنگی برای بیان مسائل مختلف است و امام خمینی (ره) هم به اهمیت سینما تاکید داشتند خواستارتفکیک این هنر از فساد بودند. خوشبختانه سینمای ایران در ۳۳ سال گذشته روز به روز به سمت تعالی گام برداشته و البته در این میان نگاههای متفاوتی نیز میان سینماگران درباره مسائل مختلف وجود داشته است.
شمقدری عنوان داشت: در نگاه حاکمیت و مسئولان ارشد نظام مقدس جمهوری اسلامی، سینما به عنوان یک ضرورت محسوب میشود و ما وظیفه داریم به دغدغههای انقلابی مردم با استفاده از هنر هفتم پاسخ مناسبی دهیم. به همین دلیل ما درصدد تولید آثار در خصوص انقلاب اسلامی هستیم و متاسفانه درسیامین جشنواره بین المللی فیلم فجر فیلم با مضمون انقلاب اسلامی نداشتیم.
وی ابرازداشت: من قبلا هم تاکید داشتم که ۳ اثر سینمایی با موضوع انقلاب اسلامی درسیامین جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور داشته باشد که این امر محقق نشد و امیدوارم در جشنوارههای آتی شاهد حضور چنین آثاری باشیم. چون معتقدم که سینما باید دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کند و امیدوارم از این غفلت بیدار شویم.
رییس سازمان سینمایی کشورمان یادآورشد: برای تولید فیلم در در مورد انقلاب اسلامی معضلات ومشکلات پیش رو ماست و ان اینکه شخصیتهای موثری در دوران انقلاب اسلامی وجود داشتهاند که به مرور زمان از قطار انقلاب پیاده شدهاند و باید در باره جایگاه این افراد اندک در آثار سینمایی تصمیم درستی اتخاذ شود . زیرا فضاسازی برای تولید فیلمهای سینمایی با مضمون انقلاب برای فیلمسازان دشوار است و به عنوان نمونه نمیتوان زنهای دربار شاه را با حجاب به تصویر کشید از این رو باید فضاسازی درستی در این نوع آثار انجام شود.
وی عنوان داشت: معتقدم همه گروههای سیاسی در شنیدن روایات متعدد از وقایع مختلف در دوران انقلاب اسلامی باید تحمل داشته و در برابر نگاههای متفاوت به وقایع انقلاب اسلامی صبور باشند. ازطرفی برخی ها در کتابهای خاطرات خود که پس از انقلاب به چاپ رسیده، شاه را فردی ساده لوح جلوه دادهاند، در صورتی که وی یکی از دیکتاتورهای خشن منطقه بود و باید تصویری شفاف از شخصیتهای آن دوران در آثار ارائه و ریشههای وقوع انقلاب اسلامی به درستی بررسی شده و تحلیلهای درستی در این باره برای استفاده فیلمسازان ارائه شود.
رییس سازمان سینمایی درپایان گفت: کمیته ساماندهی صنوف سینمایی به رغم همه نامهربانیها و تهدید برخی گروهها تشکیل شده و همچنان به کار خود ادامه میدهد و امیدوارم تلاش های این کمیته درنهایت به سود اعضای صنوف سینمایی باشد و معضلات گروه های مختلف فعال در سینما ازبین بروند.
کد خبر: 40143
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbf8ba.rhbgapiuur.html