وضعیت مطبوعات کودک؛/6/

احمد عربلو: قالب ساختاری مطبوعات کودک با استاندارهای بین المللی فاصله دارد

3 مرداد 1390 ساعت 14:52


احمد عربلو گفت: هنوز در قالب، نوع صفحه آرایی، انتخاب نوع کاغذ و جذب مخاطب با آنچه در سطح بین المللی معیار است، فاصله داریم.
عربلو در گفتگو با خبرنگار ادبی هنرنیوز در خصوص مطبوعات کودک و تطابق وضعیت فعلی آن با سطح بین المللی گفت: بحث درباره مطبوعات کودک خوب است که به بخش قسمت شود، نخست آنکه به لحاظ محتوا، درونمایه و شناخت مخاطب عملکرد مطبوعات کودک خوب بوده است اما متاسفانه هنوز در قالب، نوع صفحه آرایی، انتخاب نوع کاغذ و جذب مخاطب با آنچه در سطح بین المللی معیار است، فاصله داریم و از استانداردهای رایج پایین تر هستیم.
وی نشریه «شاهد کودک» را در زمره نشریاتی برشمرد که استاندارهای تصویرگری در آن ها رعایت می شود و به همین دلیل در جذب مخاطب موفق بوده است.
عربلو پایین بودن تیراژ مجلات را یک معضل عمومی دانست و تصریح نمود: بچه ها باید به مطالعه ترغیب شوند تا در حوزه نشر و مطبوعات میزان تقاضا بیشتر شده, عرضه و تیراژ بالا برود.
این نویسنده کودک و نوجوان در بررسی روند مطبوعات کودک طی دهه های اخیر گفت: در فواصل سال های 60 و 61 تعداد زیادی از نویسندگان و شاعران با انگیزه های بسیار وارد مطبوعات شدند در نتیجه ما و دیگران به صورت خیلی گسترده فعالیت کردیم، تا جایی که پیش می آمد گاهی تا پاسی از شب در دفتر نشریه می ماندیم و کار می کردیم، اما الان آن انگیزه ها کم شده و نیاز نویسنده برای نوشتن محدود است و این ضربه بزرگی به بدنه مطبوعات وارد می کند و این حوزه را از خلاقیت و نوآوری دور می کند، اما آنچه ضروری است بررسی علل این مسائل است.
عربلو با بیان این مطلب، تصریح نمود: کم بودن حق التالیف ها، نامنظم بودن نوع نوشته ها و پایین بودن تیراژ مجلات را می توان از علل مهم این مسئله بر شمرد.
وی دیگر آسیب این حوزه را عوامل اقتصادی دانست و گفت: گرچه عشق و علاقه برای کار کردن در این حوزه بسیار مهم است اما پایین بودن حق التالیف ها چنان است که نویسنده رغبت نمی کند بیشتر و پویاتر بنویسد لذا انگیزه ها تا حد زیادی کاهش می یابد.
عربلو همچنین در پاسخ به این پرسش که «آیا سپردن مطبوعات کودک به بخش خصوصی می تواند راهگشا باشد گفت: مطبوعات کودک و نوجوان باید به بخش خصوصی سپرده شود اما پیشتر لازم است انگیزه نویسندگان و دست اندرکاران را افزایش بدهیم و مخاطبان را ترغیب به مطالعه کنیم.
وی خصوصی سازی این حوزه را بسیار حساس خواند و خاطر نشان کرد: از حساسیت های بخش خصوصی این است که باید اولویت ها در آن لحاظ شود تا مبادا به سمت صرفا تبلیغاتی شدن بروند.
عربلو در خاتمه صحبت خویش تشکیل و تاسیس روزنامه کودک را حرکتی مفید خواند و گفت: چنانچه این امر محقق شود و یک نهاد یا بخش دولتی روزنامه را منتشر کند می توان امیدوار بود که حرف های تازه ای در آنجا مطرح شود.


کد خبر: 30153

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbf8bf.rhbgspiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com