سید محمد بهشتی:
دستگاهها از نقش میراث فرهنگی غافل هستند
21 ارديبهشت 1394 ساعت 12:36
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری امروز هنگام امضای تفاهم نامه همکاری این پژوهشگاه با پژوهشگاه مواد و انرژی تصریح کرد که دستگاهها از نقش میراث فرهنگی در بحث توسعه غافل هستند.
به گزارش هنرنیوز، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: تلاش میکنیم بدون اتکا به جایگاه گذشته پژوهشگاه را به عنوان یک نهاد علمی –پژوهشی به موقعیت ممتازی برسانیم که فراتر از سالهای گذشته بتواند نقش منطقهای نهادهای بین المللی مرتبط را ایفا کند.
او با اشاره به اینکه امیدواریم بتوانیم در کل پژوهشگاه آن نقشی را که فی نفسه به عهده داریم ایفا کنیم افزود: تقریبا همه دستگاهها از نقشی که میراث فرهنگی میتواند ایفا کند غافل هستند و شاید خیلی از مشکلات در مباحث توسعه در کشور ناشی از بیتوجهی به این موضوع است.
وی یکی از مهمترین پژوهشکدههای پژوهشگاه را پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: همانطور که اشاره شد حدود ۱۰سال پیش این پژوهشکده به جایگاهی رسیده بود که از نظر نهادهای بین المللی نظیر یونسکو، ایکروم و.. که به این موضوع میپردازندبه یک موقعیت ممتازی دست پیدا کرده بود زیرا نقش منطقهای این نهادها را در زمینه آموزش، برگزاری ورک شاپها و.. ایفا میکرد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به توانایی بالای کارشناسان پژوهشگاه از جمله پژوهشکده مورد اشاره گفت: با بلاهایی که در سالهای گذشته بر سر پژوهشگاه نازل شد یک باقی ماندهای جان سالم به در برد که شما شاهد آن هستید.
بهشتی تصریح کرد: سعی میکنیم در این شرایط کمر راست کنیم و البته به جایگاه قبلی اکتفا نمیکنیم، بلکه امیدواریم حتی در موقعیت بهتری از جایگاه قبلی قرار گیریم.
معدن کاوی از اروپا شروع نشده است
بهشتی یکی از اهداف مهم پژوهشگاه را همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج دانست و افزود: جنبه جذاب این اقدام آشنا شدن مراکز علمی که به ظاهر خیلی با کار ما ارتباط ندارند با نوع فعالیت پژوهشگاه است.
رییس پژوهشگاه گفت: بدیهی است که به تبع آن با میراث فرهنگی حوزه خودشان آشنا میشوند زیرا همه زندگی بشر یک گذشتهای دارد و تمام افراد بر روی موضوعی کار میکنند که حتما سابقهای داشته حتی اگر صورت ظاهر و نام آن فرق میکرده است.
وی با بیان اینکه متأسفانه در دوره جدید دچار نسیان گذشته حیات در کشور شدهایم گفت: مثلا کسانیکه در رشته معدن کار میکنندنمی دانند که برخلاف تصور آنها معدن کاوی از اروپا شروع نشده و ما آثار کهن زیادی از معدنکاوی در کشور داریم کهشناختی در باره آن وجود ندارد.
استفاده از فناوری گذشتگان برای حل مشکلات امروز
سید محمد مهدی هادوی رییس پژوهشگاه مواد و انرژی نیز با اشاره به بازدیدش از آزمایشگاههای پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی تصریح کرد خوشبختانه مکانی در کشور وجود دارد که آثار فرهنگی را با یک رویکرد علمی و منطقی مستند میکند.
او افزود: چون هر چه داریم از فرهنگمان داریم وظیفه خود میدانیم که در خدمت پژوهشگاه باشیم و هر گونه توانایی فردی، جمعی و سازمانی خود را در خدمت آن قرار دهیم.
هادوی با اشاره به اینکه این بازدید همت و انگیزه ما را برای همکاری مضاعف میکند خاطر نشان ساخت که مسلما همکاران در پژوهشکدههای سرامیک، نیمه هادیها، انرژی و فناوری نانو و مواد پیشرفته پژوهشگاه مواد وانرژی با جدیت تمام در پیشبرد همکاریها تلاش میکنند.
رییس پژوهشگاه مواد و انرژی با اشاره به اینکه باید از فناوری گذشته گان برای حل مشکلات امروز استفاده کرد افزود: به کار گیری آن فناوریها در شکل جدید میتواند با هزینه کم و مقبولیت بالا انجام شود. جایی که میخواهیم فناوری را به زندگی مردم متصل کنیم چه بهتر که از اتصال قبلیاش استفاده کنیم، این اتصال به فرهنگ مردم کار ما را ساده میکند.
وی تصریح کرد: مثلا در بحث انرژی خورشیدی اگر به معماری گذشته متصل شویم خیلی موفقتر هستیم تا بخواهم از فناوریهای جدید و مدرن که گیرایی خاصی ندارد کمک بگیریم و این هنر همکاران ۲پژوهشگاه است که این اتصال را برقرار کنند.
تمدید تفاهمنامه همکاری
دو طرف در پایان، تفاهمنامه بین دو پژوهشگاه را که ۴سال پیش امضا شده بود تمدید، امضا و مبادله کردند.
بر اساس این تفاهم نامه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و پژوهشگاه مواد و انرژی در زمینه فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و بهرهمندی از امکانات و تواناییهای یکدیگر برای توسعه علم و فن آوری و کاربرد آن در شناخت و حفاظت از میراث فرهنگی کشور همکاری میکنند.
برقراری ارتباط پژوهشی، آموزشی در عرصههای علم، مواد، فناورانه و ایجاد تسهیلات در برنامه ریزی و اجرای پروژههای ذیربط در زمینه مشترک میراث فرهنگی و مهندسی مواد از مواردی است که دو طرف متعهد شدند در آن همکاری کنند.
تعریف و اجرای پروژههای مشترک پژوهشی در زمینه باستان سنجی، طراحی و اجرای دورهها، طراحی و اجرای دورهها، برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی داخلی و بین المللی، چاپ و انتشار نشریات، مقالات و کتابهای علمی، بهره برداری از تجهیزات و امکانات پژوهشی از دیگر زمینههای همکاری این دو پژوهشگاه در این تفاهم نامه است.
همچنین بر اساس این تفاهم نامه استفاده از منابع و خدمات کتابخانهای یکدیگربه صورت الکترونیکی و غیر الکترونیکی، تعریف و اجرای پایان نامه، رساله دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی، مشارکت در ایجاد فرصتهای مطالعاتی و تبادل استاد با توافق دو طرف انجام میگیرد.
کد خبر: 80743
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbfzbw.rhbgapiuur.html