گفتگوی هنرنیوز با ندا شاهرخی؛

«مارو پله» نمایشی که تماشاگران پایان آن را مشخص می کنند

18 مرداد 1391 ساعت 12:19

ندا شاهرخی کارگردان نمایش«مار وپله» در گفتگو با هنرنیوز گفت: نمایش «ماروپله» نمایش محیطی دارای پایانی کاملا باز است که تماشاگران پایان آن را مشخص می کنند.



ندا شاهرخی کارگردان نمایش «ماروپله» در خصوص اجرای این نمایش در آب گفت: نمایش «ماروپله» همان بازی ماروپله ای است که اکثر ما آن را بازی کرده ایم اما این شکل اجرا در استخر خانه هنرمندان از پروژه های خانه هنرمندان بود که پیش از اینها در برنامه های خودشان آن را تعریف کرده بودند در این میان خانه هنرمندان به من پیشنهاد اجرا در محوطه و استخر را دادند و من نیز این پیشنهاد را قبول کردم چرا که مدت ها بود که به اجرای محیطی در جامعه علاقه داشتم و پیش از این نیز اجراهای شورایی داشتم به همین خاطر با این پیشنهاد موافقت کرده چرا که ایده ای برای این فضا داشتم که به نظرم خوب بود.
وی در مورد استفاده از شخصیت های نمایشنامه های شکسپیر در این نمایش محیطی اظهار داشت: در این نمایش بیشتر از اینکه توجه ام به درام های شکسپیر باشد بازی مارو پله برایم مهم بود البته بازی ای که در درون استخر اتفاق می افتد، درون استخری که از آب پر است.
این کارگردان ادامه داد: فضای نمایش شامل ۲ بخش است که یک بخش استخری که پر از آب است و بخش دیگر سکو و سنی که در کار تعبیه شده است و بر روی این سن ۳ تماشاگر داریم که ارتباط مستقیم با کار دارند و تعیین کننده سرنوشت سه شخصیت اتللو، مکبث و هملت تماشاگران هستند.
شاهرخی تاکید داشت: در کل دنیا تماشاگران در اجراهای محیطی نقش مستقیمی در تئاترها دارند به گونه ای که حتی می توانند پایان نمایش و یا ریتم آن را تغییر دهند و گاهی مانع از حضور یکی از شخصیت ها در نمایش شوند و اینجا است که اهمیت نقش تماشاگر معلوم می شود حضور مستقیم تماشاگر در کار حتی ممکن است کل جریان نمایش را تغییر دهد.
وی در ادامه از وجود یک مجری در کنار تماشاگرانی که در کار حضور فعال دارند گفت: شکل این نمایش به گونه ای طراحی شده است که یک مجری در کنار تماشاگران است و اعداد را از تماشاگران می گیرد و مهره ها را براساس اعدادی که تماشاگران می دهند رهبری می کند.
کارگردان نمایش «مارو پله» خاطرنشان کرد: نمایش مار و پله نوعی تئاتر و بازی است که می توان ۵۰ درصد آن را بازی و ۵۰ درصد آن را تئاتر دانست حتی این تئاتر یک جنبه رواشناسانه و روان شناختی دارد که میزان خشونت مخاطب را نشان می دهد
ندا شاهرخی در مورد اینکه این نمایش در استخری پر از آب اجرا می شود افزود: آب معنایی زیر متنی دارد و اساسا کار بازیگران را کمی سخت می کند و بازیگران را دچار مشکل کرده و زجر می دهد اما این آب نماد وضعیت سیاسی اجتماعی است.
وی در خصوص پایان بندی این نمایش عنوان کرد: نمایش «مارو پله» هر شب پایان بندی متفاوت دارد و این تماشاگر است که شخصیت ها را به مرگ تراژیک برساند و یا از مرگ نجاتشان دهد، گاهی شخصیت ها از تماشاگران در خواست کمک می کنند و از آنها می خواهند تا آنها را نکشند و نجاتشان دهند و همه چیز دست تماشاگر است به همین خاطر هر شب با اتفاق جدیدی رو به رو هستیم و می توانم بگویم که این نمایش محیطی دارای پایانی کاملا باز است.
وی در پایان اظهار داشت: این نمایش را به هیچ عنوان نمی شود در سالن اجرا کرد چرا که ارتباط با تماشاگر و دراماتورژی آن از بین می رود و البته آب رکن اصلی ما در این نمایش است.
نمایش«ماروپله» که در استخر شمال غربی خانه هنرمندان ایران اجرا می شود از شب گذشته تا یکشنبه ۲۲ مردادماه به مناسبت شب های قدر اجرا نخواهد شد.


کد خبر: 44680

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbg0ba.rhbawpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com