حجت الله سیفی درگفتگو با هنرنیوز:
مدیری که نابلد باشد گرفتار نظر مشاوران میشود
27 مهر 1392 ساعت 11:12
یک کارگردان سینمای ایران گفت: معتقدم مدیرانی که درحوزه کاری خود ناتوانند، گرفتار نظرات بی چون و چرای مشاوران خود خواهند شد که باید نام این مدیریت را مدیریت شورایی گذاشت! یک شهردار که می خواهد برای شهربرنامه ریزی کند باید اول تمام کوچه پس کوچه های آن شهر را بلد باشد. آیا مدیران سینمایی ما کوچه پس کوچه های سینمای ایران را بلدند؟
حجت الله سیفی کارگردان پیشکسوت سینما، پیرامون مسائل سینما و معضلات اجتماعی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: مدیران جدید سینمایی تا بخواهند سینما را تجربه کنند عمر مدیریت شان به پایان می رسد. حوزه سینما همچون حوزه حکومت است. شما وقتی می خواهید یک رئیس جمهور را انتخاب کنید هیچ گاه یک استاد معمولی دانشگاه را انتخاب نمی کنید بلکه یک فرد فرهیخته سیاسی را انتخاب می کنید که به تمامی مسائل داخلی و خارجی کشور به لحاظ سیاسی، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی آشنایی داشته باشد. سینما هم مثل دولت می ماند یعنی مدیری که قرار است برای حوزه سینما انتخاب شود باید این حوزه را به خوبی بشناسد. یعنی هنگامی که سینماگری از او مثلا درمورد مسائل سینمایی سوال می کند باید بداند تا سرش کلاه نرود. ممکن است بگویند مشاورانش در این زمینه به او کمک خواهند کرد. اما زمانی که مدیری خودش ناتوان باشد حتما گرفتار نظرات بی چون و چرای مشاوران خود خواهد شد که دیگر باید نام این نوع مدیریت را مدیریت شورایی بنامیم! یک شهردار که می خواهد برای شهر برنامه ریزی کند باید اول تمام کوچه پس کوچه های آن شهررا بلد باشد. آیا مدیران سینمایی ما کوچه پس کوچه های سینمای ایران را بلدند؟
کارگردان فیلم سینمایی «جستجو در شهر» ادامه داد: نمی شود یک مدیرسینمایی را به خاطر اینکه فقط سینمای ایران را دوست دارد انتخاب کرد. چرا که، صرف دوست داشتن سینمای ایران، نمی تواند ملاکی برای مدیریت سینما باشد. یک مدیرسینمایی باید بداند که این سینما ۳۰ سال است که با مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتی، مشکلات ورود بی رویه فیلمسازان و هزاران مشکل دیگر روبرو است این درحالی است که دولت نیز ازکارهای فرهنگی حمایت نمی کند فقط دستورتولید می دهد. من در سال ۶۰ به آقای انوار گفتم:« جناب انوار، یک چاه نفت را به سینما اختصاص دهید چرا که سینما خرج دارد و تا خرجش نکنید نمی توانید میوه اش را در درازمدت بچینید». یک دانشجوو یک محصل، همان روزکه یک دانشمند نمی شود. باید سی سال صبرکرد تا یک دانشمند، یک هنرمند و یک مهندس و دکتر تربیت شود. برای پرورش یک مدیر سینمایی هم باید سال ها زحمت کشید.آیا مدیران سینمایی ما چنین مسیری را طی کرده اند؟
این کارگردان سینمای ایران تصریح کرد: یک مدیر سینمایی باید بداند که سینما یک ابزار مهم تبلیغاتی است که می تواند درخدمت همه چیز باشد. همان طوری که دنیای غرب از سینما برای تخریب جوانان ما استفاده می کند ما هم می توانیم برای اشاعه اندیشه دینی و انقلابی کشورمان ازسینما استفاده کنیم اما برخی از مدیران این را نمی دانند.
سیفی یاد آور شد: سینما دو بال دارد. یکی بال فرهنگی و دیگری بال تجاری. دولت می تواند با هزینه بیشتر، بخش فرهنگی سینما را تقویت کند. آقای انوار، سوبسید را در زمان مدیریت خودش حذف کرد و ضربه بزرگی بر پیکر سینما زد. سینمایی که داشت کج دار و مریض راه می رفت با این کار، مریضی اش دو چندان شد درحالی که سوبسید حکم عصا را برای سینمای ایران داشت. آن زمان هنگامی که یک کارگردان ایرانی؛ یک فیلم می ساخت یک کوپن برای ورود یک فیلم خارجی به کشور به او می دادند تا او با پول آن، فیلم بعدی اش را بسازد. اما آقایان در فارابی اعلام کردند که ورود و خروج فیلم ها فقط در اختیارماست.زمانی که همه چیز انحصاری می شود سینما به همین شکلی درمی آید که هم اکنون شاهدیم. انحصاری شدن خوب است اما تا یک مدتی، بعد باید آزاد شود و مورد حمایت قراربگیرد. چرا که سینمای ما سینمای انقلابی است و نیازمند حمایت های مادی و معنوی دولت است .
کارگردان فیلم سینمایی« کیلومتر۵» به معضل دیگر سینما اشاره کرد و خواستارحل این معضل ازسوی مدیران جدید سینمایی شد و خاطر نشان کرد: هنگامی که فیلمنامه ای از طرف شورای پروانه ساخت مجوزمی گیرد دیگر نباید به هنگام نمایش، جلوی آن را بگیرند. مگر شما فیلمنامه را مطالعه نکردید پس چرا مانع اکران می شوید؟
وی با بیان اینکه متولیان فرهنگی به درستی کارخود را انجام نمی دهند و نتیجه آن به دخالت نیروی انتظامی و مساله بگیر و ببند می انجامد گفت: واقعا متولیان فرهنگی، برای جمعیت جوان این کشورچه کاری کردند؟ چرا ما هم اکنون با بحران فرهنگی نسل جوان روبرو هستیم. مگرما مهد کودک ،مدرسه و دانشگاه نداریم؟ چرا دختر ۳۰ سال قبل که مادر امروز است نمی تواند فرزندش را به گونه ای تربیت کند که با معضل فرهنگی و اجتماعی در خیابان روبرو نشود. اینکه نیروی انتظامی، دختر خانمی را به دلیل پوشش و لباسش دستگیر می کند کار اشتباهی است. شما چرا او را می گیرید. باید تولید کنندگان این لباس ها را دستگیر کنید.هنگامی که چنین لباس هایی تولید نشود. دختران ما هم ازآنان استفاده نمی کنند. شما وقتی که- نعوذ به الله- قرآن غلط به دست مردم می دهید، مردم قرآن را غلط می خوانند. باید تلاش کرد تا قرآن صحیح به دست مردم برسد.
سیفی با اشاره به خانه سینما هم اظهار داشت: خانه سینما دردی را دوا نخواهد کرد. من یکی از قدیمی ترین عضو خانه سینما هستم اما خانه سینما تا کنون هیچ کاری برای من نکرده است. اما حالا که خانه سینما بازگشایی شده و مجمع عمومی هم برگزارشده امیدوارم در دوره جدید، دیگر شاهد سیاسی کاری خانه سینما نباشیم.
کد خبر: 64930
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbg9b0.rhbafpiuur.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com