اکبر صحرایی
نگاههای کلیشهای آفت زندگینامهنویسی بزرگان
خبرگزاری فارس , 22 اسفند 1390 ساعت 12:27
یک نویسنده گفت: مشکل اصلی در نوشتن زندگینامه ائمه به نگاه ما در این مقوله باز میگردد. ما در نوشتههای خودمان هرگز ائمه را از دید دشمنان آنها ندیدهایم و بیشتر به نگاه دوستان پرداختهایم.
اکبر صحرایی در خصوص نگارش اثر جدید خود گفت: برای اولین بار تصمیم گرفته شد تا زندگی ائمه از منظر داستانی نوشته شود. تکیه بر عنصر داستانی در این آثار موجب ایجاد تعلیق، کشش و خواندنی شدن این زندگینامهها میگردد و نوجوان ارتباط بهتری با کتاب برقرار خواهد کرد.
صحرایی در خصوص نگارش کتاب زندگینامه امام صادق(ع) عنوان کرد: برای نوشتن این کتاب مجبور شدم به کتابهای قرن اول و دوم هجری مراجعه کنم و در کنار مطالعه زندگی امام، رفتار حکومتهای بنی امیه و بنی عباس و تاثیر آنها بر ایران را نیز بررسی کنم.
وی ادامه داد: تا به امروز بیشتر زندگینامههای نوشته شده در خصوص ائمه چندان به سراغ استفاده از عناصر داستانی برای جذب مخاطب عمل نکردهاند و من تلاشم را بر این گذاشتهام تا با استفاده از عناصر داستانی کتاب زندگینامه امام جعفر صادق را بنویسم.
او در خصوص نوشتن این کتابها افزود: عمده بزرگسالان ما هم با زندگی ائمه آشنایی ندارند و از زندگی پر فراز و نشیب ائمه تنها ولادت و شهادت را میدانند. این در حالی است که تاریخ فرهنگی اسلامی ما در زندگانی ائمه ریشه دارد.
او در خصوص شیوه نگارش این کتاب افزود: به نظر من مشکل اصلی در نوشتن زندگینامه ائمه به نگاه ما به این مقوله باز میگردد. ما در نوشتههای خودمان هرگز ائمه را از دید دشمنان آنها ندیدهایم و بیشتر به نگاه دوستان پرداختهایم. برای مثال در خصوص زندگی امام رضا(ع) ما هرگز از دریچه نگاه هارون الرشید به زندگی امام هشتم نظر نکردهایم.
صحرایی در خاتمه گفت: مشکل ما در نوشتن زندگینامهها انتخاب نگاههای کلیشهای و تکراری و پرداختن به رویدادها از زاویه ای خاص است. اگر بتوانیم در نوشتن زندگینامه ائمه با توجه به مستندات تغییراتی در نگاه دیدمان ایجاد کنیم حرکت مهم و اساسی انجام دادهایم و بر تعداد مخاطبان بیفزاییم.
کد خبر: 38560
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbgsbf.rhbw0piuur.html