بهزاد فراهانی در گفتگو با هنرنیوز:

آقای ضرغامی باید پاسخگوی شرایط امروز تلویزیون باشد

26 آبان 1392 ساعت 11:21

بهزاد فراهانی گفت: آقای ضرغامی به تلویزین بیایند و پاسخ گو باشند. مردم و نهاد‌های هنری از ایشان سوال‌‌هایشان را بپرسند و ایشان با روحیه انتقادی به این پرسش‌ها پاسخ بدهند.


بهزاد فراهانی در پاسخ به این سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر اینکه چرا سریال‌هایی که جدیداً در تلویزیون ساخته می‌شود خاطره ساز نمی‌شود و همانند گذشته در ذهن مخاطب نمی‌ماند؛ گفت: به نظرم شما باید این سوال را ابتدا از رئیس صدا و سیما بپرسید. جناب آقای ضرغامی بهتر می‌تواند به این سوال پاسخ دهد با توجه این سریال‌های دم دستی که از شبکه پخش می‌کنند. البته من فکر نمی‌کنم ایشان جواب قانع کننده‌ای داشته باشند. مدیریت صدا و سیما مدیریتی است برای پایین آوردن سطح هنر این مملکت. کار‌هایی که در طی این مدت انجام شده است بیانگر وضعیت گذشته صدا و سیما است و هم وضعیت حال آن. ما در گذشته سریال‌هایی مانند «امام علی (ع)»، «رعنا» و «امام رضا (ع)» می‌ساختیم اما سریال‌های امروزی را نمی‌توان با آن‌ها مقایسه کرد.
وی در بیان این مطلب که فضای فعلی سازمان صدا و سیما و سریال‌‌های مان را چگونه ارزیابی می‌کنید؛ گفت: وقتی ما این سریال‌ها را نقد می‌کنیم بعضی‌ها فکر می‌کنند ما داریم نسبت به هنرمند‌ها و غیر هنرمندانی که برای ساخت این سریال‌ها تلاش می‌کنند بد گویی می‌کنیم یا مخالف آن‌ها هستیم. به هیچ عنوان این گونه نیست. اعتقاد ما این است که مدیریت صدا و سیما کوشش می‌کند که از هنر واقعی ملی ما فاصله بگیرد. بار‌ها هم گفته‌ایم که چرا تئا‌تر را به کل از صدا و سیما حذف کرده‌اند؟ این عملی غیر قابل توجیه است. سریال‌های فاخر و خوب و مفید را کنار گذاشته‌اند.

وی در ادامه افزود: هنرمندانی را که بسیار خوب کار می‌کردند و مردم دوستشان داشتند  حذف کرده‌اند و دسته سوم و چهارم‌هایی که در عرصه سینما و تلویزیون فعالیت می‌کردند را به میدان آوردند و پست‌هایی را به آن‌ها سپردند که هنوز برای شان بسیار زود بود و نیاز داشتند که پخته‌تر بشوند و تعلیم ببینند. خوب امروز به دلیل همین کار‌ها وضعیت تلویزیون به اینجا رسیده است که شاهد آن هستید. برخی هنرمندان سالم و صالحی که آمده بودند تا کار خوب کنند متاسفانه در همین چرخه تلخ بروکراسی پنهان در تلویزیون افتادند و نتوانستند کاری را از پیش ببرند. لذا هنر و هنرمند به این روز افتاده است که می‌بینید.
فراهانی در ارتباط با این موضوع که با چه پیشنهادی برای مدیران و هنرمندانی که در این سریال فعالیت می‌کنند دارید تا از وضعیت فعلی فاصله بگیریم، گفت: توجه داشته باشید هنرمندان ما در این سریال‌ها بازی نمی‌کنند. این افراد به نظر من بخشی از بازیگری هستند که بر نیامده از بتن جامعه است. این افراد کسانی هستند که دستورات آقای ضرغامی را به گوش جان خریدند و تلاش کردند تا از یک سریالی همانند «امام علی (ع)» برسیم به اینجا که در حال حاضر مشاهده می‌کنید. این حرف را به این دلیل نمی‌زنم که شخص خود بنده در مجموعه «امام علی (ع)» بازی کرده‌ام. در ضمن ما کار‌های خوب هم انجام داده‌ایم که آقای ضرغامی جلوی آن را گرفته است و ایشان پاسخی هم برای عمل کرد‌های این چنینی شان ندارند. در مجموع برای مردم هم پاسخی ندارند.
وی در ادامه افزود: پیشنهاد می‌دهم‌ ایشان به تلویزیون بیایند. هر وقت شما دیدید که آقای ضرغامی به تلویزیون آمد و مردم تماس تلفنی برقرار کردند و مستقیماً با ایشان صحبت کردند و سوال‌‌های شان را پرسیدند و ایشان هم جواب داد بدانید که تازه اتفاق مثبتی قرار است بیافتد و می‌توان امید داشت که سیاست‌های تلویزیون در حال تغییر است. با این روند تلویزیون ما امیدی به فرجام نخواهد داشت و ما متاسفانه ناظر سقوط درام، بازیگری، کارگردانی و نویسندگی خواهیم بود.

بازیگر سریال «امام علی (ع)» در ارتباط با منتقدینی که سکوت کرده‌اند این گونه اظهار نظر کرد و گفت: کسانی که نقد نمی‌کنند و مغلوب مدیران این مملکت هستند منتقد نیستند. آن‌ها راهش را یاد گرفته اند و فهمیدند که چگونه در این مملکت می‌شود به نان و نوایی رسید. تعداد محدودی هستیم که نقد می‌کنیم و می‌گوییم که نقص در کجا وجود دارد و این مسائل را عنوان می‌کنیم اما عده‌ای فکر می‌کنند که ما داریم غر می‌زنیم ایراد‌های نابجا می‌گیریم در صورتی که این گونه نیست. نقد پذیری باید در این کشور شکل بگیرد. دولت مردان ما باید کم کم یاد بگیرند که نقد یعنی چی و چگونه می‌توان نقد کرد. آن‌ها باید نقد را گوش کنند و آن را درک کنند و بفه‌مند و برای خودشان تحلیل کنند. این نگاه و رفتار متاسفانه وجود ندارد و ما متهم می‌شویم به اینکه همه چیز را سیاه می‌بینیم نه این طور نیست ما نقد سالم می‌کنیم اعتقادمان این است تا زمانی که مدیران این مملکت نقد سالم را نپذیرند این وضعیت وجود دارد.

فراهانی سوال‌هایی را برای مدیر سازمان صدا و سیما طرح کرد و بدین شکل آن‌ها را بیان نمود: آقای ضرغامی لطف بفرمایند و اجازه بدهند نهاد‌های مردمی که در حوزه کارهای هنری فعالیت می‌کنند بیایند و مشکلات شان را طرح کنند و ایشان هم لطف کنند و پاسخی برای آن‌ها در نظر بگیرند. یکی از مشکلات مدیران ما این است که نقد پذیر نیستند دومین مسئله این است که آیا ایشان توانایی درک و فهم درام را دارند؟ آن را می‌شناسند؟ آیا تعریف مشخصی از آن دارند؟ اگر برای این معقوله مهم تعاریف روشنی دارند توضیح بدهند که این تعاریف را ازکجا آورده‌اند و چگونه به آن رسیده‌اند؟ لابد آقای ضرغامی برای این سوال‌ها جوابی دارند که از کجا درام را آموخته‌اند.


کد خبر: 65830

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbgwb0.rhbsfpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com