به همت موزه هنرهای معاصر ؛
نمایشگاه پاپ آرت ، اُپ آرت و آثار چاپی هنرمندان مکزیک به ایران می آید
25 ارديبهشت 1391 ساعت 13:39
نمایشگاه مروری برآثار پاپ آرت و اُپ آرت و همچنین تعدادی از آثار چاپی هنرمندان مکزیک فردا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه در گالریهای موزه هنرهای معاصر تهران گشایش مییابد.
به گزارش هنرنیوز؛ به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران،نمایشگاه مروری بر آثار پاپ آرت، اُپ آرت از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و آثارچاپی هنرمندان معاصر مکزیک که این آثار از سوی موزه ملی چاپ این کشور به موزه هنرهای معاصر تهران اهداء شده است، فردا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ با حضور مقامات فرهنگی- هنری، مسئولان، استادان و هنرمندان در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح میشود.
پاپ آرت از جنبشهای هنری دهه ۶۰ میلادی است که این جریان همه ارزشهای ذهنی و نظری را که مورد ستایش نقاشان انتزاعی آن زمان بود، نفی کرده و به جای آن به بازشناسی، تحلیل و گاه صرفاً شناسایی فرهنگ مصرفی جامعه پرداخت. هنر پاپ به محیط مصنوعی فرهنگ توده مردم روی می آورد و ماده کارش را در شیوهها و کالاهای انبوه تولید شده برای زندگی نوین شهری و روستایی می یافت.
بر این مبنا، فیلمها، آگهیهای تبلیغاتی، داستانهای شبه علمی، موسیقی، حروف و علائم متداول، اشیاء روزمره و کالای مصرفی، ابزار و موضوع این هنر جدید شدند. پاپ آرت که یکی از مهمترین جنبشهای هنری قرن بیستم بود ، به طور گستردهای بر طرحهای تبلیغاتی، گرافیک و مد اثرگذار بود.
اندی وارهول، لری ریورز، جاسپر جونز، جیم داین، ریچارد همیلتون از چهرههای شاخص این جنبش محسوب میشوند.
اُپ آرت اصطلاحی در دهه۱۹۶۰ بود که به نقاشی انتزاعی مشتق از آثار هنرمندانی چون جوزف آلبرز و ویکتور وازارلی اطلاق شد. این سبک از خطاهای بصری و دیگر جلوههای دیدمانی بهره میگرفت و در آن عموماً از رنگهای درخشان و انتزاعات هندسی در هم فشرده استفاده میشد و بر مُد، طرحهای تبلیغاتی و دیگر جنبههای فرهنگ همگانی دوره خود تأثیر زیادی داشت. هنرمندان این جنبش(اُپ آرت) با استفاده از نقطه و خط و به مدد رنگ گذاری و سایه روشن کاری با استفاده از خطای دید مخاطب ، درصدد القای مفاهیمی چون ریتم ، حرکت ، حجم مجازی، عمق و .....هستد.
ویکتور وازارلی از چهره های شاخص این هنر و بنیانگذار اُپ آرت محسوب می شود.
علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند همه روزه به جز جمعه ها و ایام تعطیل از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ بعد از ظهر به موزه هنرهای معاصر تهران واقع در خیابان کارگر شمالی مراجعه کنند.
کد خبر: 40800
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbgwba.rhbggpiuur.html