گزارش هنرنیوز از نشست خبری نمایش«سردار مهر و ماه»؛

پارسایی: معاصر سازی مضامین دینی باعث گرایش نسل امروز به تئاتر دینی می شود

27 آذر 1391 ساعت 14:38

حسین پارسایی در نشست خبری نمایش «سردار مهر و ماه» گفت: با معاصر سازی مفاهیم و مضامین دینی در تئاتر جوان امروز را به سمت اینگونه نمایش ها گرایش پیدا می کند.



نشست خبری نمایش «سردار مهر و ماه» صبح امروز ۲۷ آذرماه با حضور حسین پارسایی کارگردان، محمدرضا کوهستانی نویسنده، نادر رجب پور طراح حرکت و کوروش سلیمانی بازیگر در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست حسین پارسایی در مورد نحوه شکل گیری این متن گفت: نمایش «سردار مهر و ماه» در ادامه نمایش بانوی آب و آیینه که سال گذشته به روی صحنه بردم است، این نمایش ها با تاکید بر معاصر سازی آثار دینی با استفاده از نشانه ها و مولفه های تئاتر مدرن است.
وی ادامه داد: ایده اولیه در اختیار محمدرضا کوهستانی گذاشته شد تا براساس این ایده نمایشنامه «سردار مهر و ماه» نوشته شد، این نمایش روایت دستان علمدار کربلا است که در جستجوی دریایی از حقیقت و معرفت است و فراتر از تاریخ رفته و نگاهی تحلیلی و جستجوگر دارد که در این مسیر از تکنولوژی نیز بهره گرفته ایم و نمایش از جنبه های فنی و دیداری برخوردار است.
این کارگردان خاطرنشان کرد: حرکت و دیالوگ در این نمایش مکمل یکدیگر هستند و اگر در کنار هم نباشند نمایش دچار نقص و آسیب می شود همچنین انتخاب تصاویر و انیمیشن از تکنولوژی هایی است که در این نمایش دیده می شود. موسیقی نیز در این نمایش گاهی همچون کارکتری عمل می کند و به کار بسیار کمک می کند. در مجموع تمام عناصری که در این نمایش حضور دارند در روند پیشبرد و تاثیر گذاری نمایش موثر هستند چرا که با تغییر صحنه ها عناصر نیز تغییر می کند.
پارسایی در ادامه اظهار داشت: این نمایش فرامناسبتی است و با توجه معاصر سازی این نمایش می توان آن را نمایشی مستقل دانست که برخواسته از دل و فکر گروه است و رویکردی موضوعی و مفهومی دارد و تصمیم دارم که با تولید این کار که در ادامه بانوی آب و آیینه است سه گانه ای داشته باشم و سومین اثرم در این راستا و بعد از این نمایش، نمایشی با مفهوم انتظار است.
وی افزود: مسئله اصلی ما در باز آفرینی مفاهیم دینی ساختار است اگر به ساختار و فرم مبتنی بر ظرفیت ها دست پیدا کنیم عنوان تئاتر دینی از بین خواهد رفت. من اعتقاد به اصالت محتوایی دارم و نمی خواهم تحریفی در مضامین دینی مان ایجاد کنم اما با معاصر سازی این مفاهیم و مضامین جوان امروز را به سمت اینگونه نمایش ها سوق می دهم.
کوروش سلیمانی بازیگر این نمایش در ادامه این نشست عنوان کرد: زمانی که متن را خواندم نمایش را کاری شاعرانه و غیر شعاری دیدم که جنس آن با آثار کلاسیک خاص و متفاوت بود، در این نمایش یک هارمونی میان عناصر دیده می شود. این نمایش به موضوعی چون فداکاری می پردازد موضوعی کاملا جهانی که ما در دین خود مصداق های زیادی از آن را دیده ایم البته وارد شدن به مباحثی این چنین که برای مردم ما از اهمیت برخوردار است بسیار حساسیت برانگیز است.
نادر رجب پور طراح حرکت این نمایش نیز خاطرنشان کرد: «سردار مهر وماه» کاری متفاوت از دیگر کارهایم است چرا که حرکت در این نمایش تنها جنبه تزئینی ندارد و در کنار حرکت بازی را می توان احساس کرد و می توان کار را نوعی حرکت، احساس و بازی دانست.


کد خبر: 51105

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbs8bs.rhb8gpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com