گزارش هنرنیوز از نشست رسانهای نمایشگاه تخصصی عملکرد و دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
وزیر ارشاد: در عملکرد خود دچار ضعف رسانه ای بودیم
26 فروردين 1392 ساعت 14:45
وزیر ارشاد درباره گزارش فعالیت های ارشاد در دولت دهم گفت: در عملکرد خود دچار ضعف رسانه ای بودیم.
در نشست رسانهای نمایشگاه تخصصی عملکرد و دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که صبح امروز در وزارت ارشاد اسلامی برگزار شد؛ وزیر ارشاد توضیحاتی درباره نمایشگاه داد. وی با تاکید بر این نکته که ره توشه عملکرد وزارت ارشاد اسلامی در طول این چهارسال به طور شفاف بیان شده گفت: اقدامات وزارت ارشاد اسلامی زمینههایی را فراهم کرده در دولت بعدی زمینههای گامهای بلندی را آماده کردهاست. برخی از دوستان مایل بودند که دستاوردهای وزارت ارشاد را در دوره اخیر یکجا به نمایش بگذاریم. به همین سبب ادارات و معاونتهای مختلف با عدد و رقم کارنامهخود را در دولت دهم ارائه کردهاند. ماموریتی که به ما واگذار شده بود را اکنون با آمار روشن برای واگذاری آماده کردهایم.
وی با تاکید بر این نکته که، این وزارت را به دولت بعدی واگذار میکنیم؛ به همین سبب باید این گزارش را روشن و صریح آماده می کردیم و نمایشگاه نشان میدهد که این آمار کاملاً واضح است؛ گفت: عملکرد های مثبت گاه در حاشیهها گم میشود و لازم میدانم این موضوع را یادآوری کنم که کارهای زیادی انجام شده. کارهایی را بنیانگذاری کردیم و و کارهای دیگری را که انجام میشد؛ تقویت کردیم. به عنوان مثال جشنواره امام رضا را پیش از این داشتیم اما در دوره ما تقویت شد؛ در خارج از کشور همزمان با ایران برگزار شد؛ از دبیرخانه موقت به بنیاد رسمی و قانونی تغییر یافت. دیگر یک دبیرخانه موقت ذیل اداره کل ما در خراسان رضوی نیست و به صورت مستقل فعالیت های مستمر دارد.
وزیر ارشاد ادامه داد: اعتراف میکنیم که ما در عملکرد خود دارای ضعف اطلاع رسانی بودیم. ما نتوانستیم همه زحمتهای همکارانمان را اطللاعرسانی نکردیم. باید بر این نکته تاکید کنم که متأسفانه فرهنگ در ایران مظلوم واقع شدهاست. بحث های سیاسی و اقتصادی همه چیز را تحت الشعاع قرار میدهد و باید همانگونه که چند سال قبل رهبر گفتند که باید فرهنگ را از مظلومیت خارج کنیم. تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست که در این زمینه مسولیت دارد و به باور من سایر ارگانها و به ویژه رسانه ملی در این امر سهیم اند. به این نکته اشاره میکنم که در سه شنبه آخر سال دو اتفاق در موازات هم افتاد که یکی از آنها پنجاه انفجار در بغداد بود و دیگری ملاقات هیأت دولت در بغداد بود. مورد اول بسیار پر رنگ خبر ریسانی شد؛ اما دیدار ما با مقامات در بغداد چندان مورد توجه قرار نگرفت. یا این مورد که در شهرضا یک مجتمع فرهنگی گشایش یافت؛ مورد اعتنا قرار نگرفت در حالی که اگر فلان شهر سالن سینما نداشته باشد مورد دقت رسانهها قرار میگیرد. متأسفانه در اطلاع رسانی خدمات اهالی فرهنگ و هنر نادیده گرفته میشود.
در ادامه حسینی به چند نمونه از بنیانهای مهم را در عرصه فرهنگ و هنر نام برد که در دولت دهم تاسیس شدند. وی گفت: تأسیس معاونت قرآن و عترت، ارتقای معاونت سینمایی به سازمان سینمایی، شکل گیری بنیاد ملی مد و لباس، شکل گیری شورای عالی سینما، بنیاد ادبیات داستانی، اتحادیه ناشران جهان اسلام، تاسیس موسسه حمایت از هنرمندان پیشکسوت و بسیاری اتفاقات دیگر از بنیان های موثری بود که در دولت دهم گذاشته شد.
وی افزود: در حوزه ادب و فرهنگ، برنامههای متنوعی برپا شد. از ادیبان و شاعران و هنرمندان بسیاری تقدیر به عمل آوردیم پرداختن به مفاخر و مشاهیر از شرایط خوبی برخوردار بود. در مراکز استانها برنامههای متنوعی داشتیم. درجههای هنری که در دوره ما اعطا شد و ۴۷۷ مورد درجه هنری در دوره دهم به هنرمندان و اهالی فرهنگ اعطا شد.
وی در پایان سخنان خود به صندوق حمایت از هنرمندان و فعالیت های آنان در جهت فعالیتهای مالیاتی اشاره و عنوان کرد: هر کس در هر نقطه از ایران کاری برای فرهنگ انجام داده از او تقدیر کردیم. چندی پیش در سیستان و بلوچستان فردی هفتاد هزار جلد کتاب و سی هزار عنوان مدرک دستنوشته را یکجا اهدا کرد و در آمار کتابخانه ملی این اهدا بی سابقه بود. با اینکه برنامهایی در تهران داشتیم صبح تا ظهر در سیستان و بلوچستان بودیم و از خانوادهاش تقدیر کردیم.
وی افزود: به همین سبب ما گزارش عملکرد خود را در نمایشگاه ارائه کردیم که حتی خواص هم به طور کامل در جریان فعالیتهای ما نیستند؛ چه رسد به عموم مردم و وقتی با ارقام صحبت میکنیم؛ همه چیز تفاوت دارد.
کد خبر: 56515
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbssbs.rhb08piuur.html