جمال شورجه در گفتگو با هنر نیوز:

حرکت های آنارشیستی از اتاق های فکری خاصی ساماندهی می شوند

4 ارديبهشت 1391 ساعت 10:08

یک کارگردان پیشکسوت سینما با اشاره به تجمعات غیرقانونی نسبت به اکران دو فیلم نوروزی گفت: متاسفانه جبهه روشنفکری سینما ( اهالی خانه سینما) در مقابل این قانون شکنی ها هیچ موضع گیری نکرد این در حالی است که ممکن است این آتش، دامن آنها را هم بگیرد.



جمال شورجه کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در واکنش به اعتراض عده ای برای اکران دو فیلم نوروزی افزود: در حالی اکران دو فیلم نوروزی بویژه در شهرستانها عقیم ماند که این دو فیلم مجوزهای لازم برای اکران را از مجاری قانونی کسب کرده بودند اما عده ای با حرکتهای آنارشیستی این دو فیلم را از اکران پایین کشیدند.

وی ادامه داد: اگر چه این حرکت به قول مقام معظم رهبری که در ابتدای سال در مشهد فرمودند ناشی از جوشش های انقلابی جوانان بود اما به قول معظم له «باید همه افراد از قانون تبعیت کنند».

شورجه اظهار داشت: بی شک این جریانها از اتاق های فکری خاصی ساماندهی می شوند حال اینکه این اتاق فکرها به کدام جریانها وابسته اند مبحث دیگری است اما من معتقدم بخشی از این حرکتها، حرکتهای سیاسی بودند و این دو فیلم - اگر چه من هم به پاره ای از پلانهای این فیلمها اشکالاتی داردم - دارای اشکالات آنچنانی نبودند که این گونه مورد تعرض قرار بگیرند و به شیوه غیرقانونی، غیرمنصفانه و آنارشیستی، عده ای مقابل وزارت ارشاد تجمع کنند و وقیح ترین ناسزاها را به وزیر رسمی کشور که از فیلترهای مختلفی عبور کرده بیان کنند به گونه ای که وی را امریکایی، ضد انقلاب، ضد ولایت فقیه و لندن نشین بخوانند. این اعمال به نظرم در شان یک بسیجی نیست و اگر فیلمهای سینمایی دارای کسب مجوز از مراجع قانونی هستند باید از همان مراجع نیز پیگیری شوند.

این سینما گر تاکید کرد: در حالی در این اعتراض ها به وزیر ارشاد هتاکی شد که آقای حسینی، انقلابی ترین وزیر ارشاد در طول بعد از انقلاب در مسند وزارت ارشاد بوده است.

کارگردان فیلم سینمایی «۳۳ روز» اضافه کرد: جریانهایی که اینگونه حرکات را هدایت می کنند و به کف خیابانها می ریزند و به نهادهای رسمی کشور هتاکی و اهانت می کنند باید به این فکر باشند که اینگونه حرکتها، ثمری به جز به زیر سوال بردن دولت و نظام ندارند و چون حرکتهای درستی نیستند راه به جایی هم نخواهند برد.

به گفته شورجه؛ هنگامی که افراد انقلابی و خبره ای در شورای پروانه نمایش همچون دو نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس و دکتر حسن عباسی (استراتژیست کشور) و تعدادی از نیروهای انقلابی حضور دارند و نظر مساعدی - بعد از پیشنهاد اصلاحیه هایی - برای اکران آن دارند دیگر ریختن به خیابانها جای تعجب دارد.

کارگردان فیلم سینمایی «حماسه مجنون» تصریح کرد: متاسفانه عده ای بدون اینکه حتی این دو فیلم را دیده باشند و تجزیه و تحلیلی درستی از آن داشته باشند آن را مورد هجمه قرار دادند در حالی که اگر ایرادی به فیلمی وجود دارد باید از مجاری قانونی پیگیری شود.

وی با طرح این سوال که آیا ما درطول این سی سال، فیلمی نداشته ایم که اشکالی نداشته باشد و آیا همه فیلمها، طیب و طاهر بودند؟ گفت: ما در طول بعد از انقلاب، معمولا شاهد برخی اعتراض ها بودیم اما این اعتراض ها در مقالات، سخنرانی ها، نقد و بررسی فیلمها و یا از طریق کمیسیون فرهنگی مجلس و رسانه ها مطرح شده و هرگز به شیوه های غیرقانوی نبوده است.

شورجه با بیان اینکه این حرکات؛ حرکات هدایت شده سیاسی بود و به همین جا هم ختم نخواهد شد اظهار داشت: من با شرایط پیش آمده برای این دو فیلم؛ «نظارت در حین تولید» را پیشنهاد می کنم و معتقدم باید در زمان ساخت فیلمها، نظارتهایی اعمال شود چرا که معمولا فیلمی که ساخته می شود حدود ۴۰ درصد متفاوت تر از فیلمنامه ای است که تصویب شده و البته این امر، طبیعی است چرا که نظرگاه کارگردان لحاظ می شود اما باید نظارت شود.

وی با اشاره به اهالی خانه سینما افزود: متاسفانه درمقابل این قانون شکنی ها، جبهه روشنفکری سینما یعنی اهالی خانه سینما، هیچ موضع گیری نکردند در حالی که ممکن است این آتش، دامن آنها را هم بگیرد البته اگر از سوی آنها هدایت نشده باشد .

تهیه کننده فیلم سینمایی «نفوذی» در خاتمه یاد آور شد: بی شک این حرکتها به ضرر سینما خواهد بود و هیچگاه اعمال خود سرانه مورد تایید هیچ کس نخواهد بود و لذا ارشاد کردن؛ وزارت ارشاد آن هم از طریق فحش و ناسزا، نه تنها حرکت انقلابی نیست بلکه موجب دلگیر شدن نیروهای انقلابی نیز خواهد شد.


کد خبر: 39785

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbszbf.rhb9wpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com