در همایش توسعهی پایدار گردشگری در سواحل خزر تاکید شد:
راه توسعه سه استان ساحلی خزر از گردشگری و کشاورزی میگذرد
28 آبان 1390 ساعت 13:02
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تأكید كرد: در حالی كه گردشگری باید پشتوانه علمی داشته باشد، بخش گردشگری در ایران حاشیهیی و كلنگی است.
به گزارش هنرنیوز، همایش توسعهی پایدار گردشگری سواحل خزر با حضور جمعی از اساتید دانشگاههای علامه طباطبایی، شهید بهشتی، آزاد مازندران، معاون امور عمرانی استاندار مازندران و مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری این استان عصر پنج شنبه ۱۹ آبان در دانشگاه آزاد مازندران واحد نور برگزار شد.
در بخش پنل تخصصی این همایش محمدتقی رهنمایی.با بیان این که ما فقط گردشگری را از منظر حرفهای میبینیم ، اظهار کر: در این دیدگاه ما فقط میخواهیم تاسیساتی احداث شود، سرمایهگذاری صورت بگیرد ، اقتصادی جریان یابد و شغلی بوجود آید اما گردشگری باید از یک پشتوانه علمی برخوردار باشد توجه به این مهم ماهیت استراتژی گردشگری را مشخص مینماید.
وی درباره زمان گمشده و سرمایه نهفته در آن گفت:متوسط عمر انسان ۷۵ سال است كه براساس محاسبات، ۲۵ سال آن را میخوابد و ۲۵ سال دیگر را كار میكند؛ اما با ۲۵ سال باقیمانده نمیداند، چه كرده كه اصطلاحا به آن زمان گمشده میگویند. البته از این منظر، تفاوتی بین كشورهای صنعتی و غیرصنعتی وجود دارد، به این شكل كه كشورهای پیشرفته و صنعتی از این زمان گمشده بهعنوان فرصت بهرهبرداری میكنند، اما ما بهعنوان كشورهای در حال توسعه هنوز نمیدانیم با این زمان چه كار كنیم.
رهنمایی افزود: گردشگری یكی از بهترین راههای استفادهی مولد از این زمان است. از این منظرگردشگری نهتنها فعالیت تفننی، بلكه یك فعالیت اساسی محسوب میشود که باید به آن نگاه مسوولانه داشت.
این استاد دانشگاه یادآور شد: دریای خزر نهتنها بین كشورهای اطراف و همچنین ایران، اهمیت منطقهیی دارد، بلكه به سمتی میرود كه به مدیریت جهانی نیاز دارد. در حال حاضر كشورهای حوزهی قفقاز تلاش میكنند به حوزهی اروپا بپیوندند و در صورت وقوع این اتفاق، خزر مرز طبیعی آسیا و اروپا میشود و ما همسایهی بلافصل اتحادیهی اروپا خواهیم شد. اگر از این بعد به خزر نگاه كنیم باید برخوردهای مسؤولانهتری داشته باشیم.
وی اذعان کرد: ما در نوار ساحلی با منطقهای سر و کار داریم که در کل کشور منحصر به فرد است.هیچ جای این مملکت منطقهای این چنینی وجود ندارد. در این سه استان تراکم جمعیت بالا و حدود ۲۲۰ نفر در کیلومتر مربع است، در حالی که تراکم جمعیت در کشور ۳۴.۵ در هر کیلومتر مربع است، به عبارتی ۱۱ درصد جمعیت کشور در ۳.۶ مساحت ایران زندگی میکند و در این حالت باید گفت رابطه انسان ، محیط و بیولوژیک در این منطقه از هم گسسته است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: رابطه اجتماعی اقتصادی جمعیت بومی و گردشگران یک مساله اجتماعی – امنیتی است. در خیلی مواقع نگاه این دو گروه به یکدیگر دوستانه نیست.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری در جایی میتواند توسعه یابد که محیط زیست آن حفظ شود به خصوص در استانهای ساحلی شمال این موضوع اهمیت بیشتری مییابد. طبیعت در این منطقه یک جاذبه است.
رهنمایی با اشاره به افزایش تغییر کاربری در این منطقه که ناشی از اقتصاد بیمار و دلال گونه است، گفت: چالش کنونی این است که چگونه می توان این معضل را در استانهای شمالی مهار کرد.
وی با تاکید بر این که هویت منطقهای دریای خزر باید به عنوان سند کاری رسمی تعریف شود، اظهار کرد: راه توسعه این مناطق از گردشگری و کشاورزی میگذرد. تمام نمایندگان مجلس علاقهمندند حوزه کاری آنها پتروشیمی ، پالایشگاه نفت ، ذوب آهن وخودرو سازی و ...داشته باشد. تمام فعالیتهای عمرانی، آب رسانی و ... صحیح است اما مسوولان سه استان باید توجه داشته باشند که راه توسعه در این استان های حاشیه خزر باید بر کشاورزی و گردشگری متمرکز شود.
کد خبر: 125
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbusb8prhb5.iur.html