گزارش هنرنیوز از آیین آغاز به کار سی و یکمین جشنواره فیلم فجر/3/؛

مشایخی: افتخار می‌کنم که همیشه شاگرد هستم

12 بهمن 1391 ساعت 17:58

مراسم افتتاحیه سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر با برگزاری بزرگداشت چهار پشسکسوت عرصه سینما (نادر طالب‌زاده ، مهری شیرازی ، جهانگیر الماسی و جمشید مشایخی) برگزار شد.


به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ مراسم گشایش سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجربا حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، «جواد شمقدری» رییس سازمان سینمایی کشور، «محمدرضا عباسیان» دبیر جشنواره فیلم فجر، هیات داوران بخش های مختلف فیلم فجر، خبرنگاران و جمع کثیری از هنرمندان سینما و تلویزیون در تالار وحدت تهران برگزارشد.
در این مراسم که اجرای آن برعهده محمد سلوکی بود «محمدرضا عباسیان» دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم فجر نیز طی سخنانی و با متنی از پیش آماده شده اظهارداشت: قرار بر مبارکی ایامی است که مردمانش تاج شاهی به زمین افکند و دل در گرو انقلاب اسلامی دارند.
وی افزود: سی ویکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر اجماع هفت هنر است و من که روزگاری کودک انقلاب‌ بودم در میانسالی دبیرش شدم. پوست‌اندازی زیبایی است و من در ایام جشنواره به اندازه عمرم گفتم و نوشتم انقلاب هوشیارمان کرد که آمار و شمارگان کم می‌آورند در مقابل فجر هنر.
عباسیان تصریح کرد: هرچه کردیم به اندازه قد بلند انقلاب و سینمای ایران کم است. بلندی قد انقلاب کوچکی ما را می‌نماید. امیدوارم در اختتامیه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
در ادامه تصاویری از بخش های مختلف جشنواره به همراه معرفی فیلم ها ، هیات انتخاب و همچنین داوری های این دوره از جشنواره برای حضار به نمایش در آمد.
همچنین بزرگداشت چهار هنرمند نیز برگزار شد و اولین نفر از این چهار نفر «نادر طالب‌زاده» بود که وی به همراه «یوسفعلی میرشکاک» روی صحنه حاضر شد و در ابتدا میرشکاک طی سخنانی اظهارداشت: سیدمرتضی آوینی را شناختم زمانی که به دعوت ایشان برای دیدن فیلم «برلین زیر بال فرشتگان» دعوت شدیم و معتقدم تقدیریم ناامیدی را به گونه‌ای رقم زدند که در این سرزمین بمانم و سنگی که به دوش دارم بر زمین ننهم.
وی افزود: در آن زمان من دو فرشته را پیش رویم دیدم که از آن دو فرشته، سید مرتضی آوینی در فکه به آسمان رفت و طالب‌زاده ماند و کمترین فضیلیتش ساخت فیلم مستند است.
در ادامه «نادر طالب‌زاده» پشت میکروفون قرار گرفت و ابرازداشت: چقدر جای مرتضی آوینی این روزها خالی است ای کاش در دوران حیاتش از او تقدیر می‌شد من لیاقت این کلمات را ندارم خوشحالم با یوسفعلی میرشکاک در این مراسم حاضر شدم و از همه کسانی که ما را شایسته این تقدیر دانستند تشکر می‌کنم.
در ادامه از«مهری شیرازی» تقدیرشد و وی به همراه «مریلا زارعی» به روی سن آمدند و محمد سلوکی؛ مجری از نیکی کریمی خواست تا برای اهدای دیپلم افتخار به مریلا زارعی کمک کند.
مریلا زارعی قبل از اهدای دیپلم افتخار را به مهری شیرازی طی سخنانی عنوان داشت: شب عزیزی است دلیل حضورم در عرصه سینمای ایران طراحان چهره‌پرداز و چیره دست بودند که تداوم حضورم را باعث شدند.
وی ادامه داد: مهین نویدی مرا به سینما معرفی کرد و با دستان پرمهر بانوی مهربان وی در عرصه سینما تمام این لحظات را سپری کردم و افتخار داشتم در هفت کار سینمایی با مهری شیرازی همکاری کنم ایشان انرژی مثبتی در همه کارها به من می‌داد و با آرامش مرا روانه جلوی دوربین می‌کرد و من برای این چیره‌دستی و استادی قصد دارم زانو بزنم دست استاد را ببوسم و دیپلم افتخار را تقدیم ایشان کنم.
در ادامه مریلا زارعی در یک حرکت زیبا زانو زده دست مهری شیرازی را بوسید و دیپلم افتخار را به وی هدیه داد. مهری شیرازی نیز پشت میکروفون قرار گرفت و ابرازداشت: از تمام کسانی که مرا شایسته تقدیر دانستند سپاسگزاری می‌کنم. بنابراین گزارش.
در ادامه فیلم بزرگداشت جهانگیر الماسی پخش شد و وی به همراه فرامرز قریبیان روی صحنه حاضر شدند و الماسی پس از دریافت تقدیرنامه گفت سینمای ایران سینمای نجیب و بالنده‌ای است من از اساتیدم آقای مشایخی، قریبیان و دیگر دوستان سینما را آموختم.
وی یاداورشد: هیچگاه فراموش نمی‌کنم وقتی برای اولین‌بار برای ایفای نقش در سینمای بدلی به شمال کشور سفر کردم در ویلای محل اقامت گروه تنها یک نفر حضور داشت و به گرمی از من پذیرایی کرد من بزرگی و احترام را از ایشان آموختم. فرامرز قریبیان بزرگواری و فروتنی در مقابل جوانی چون من نشان دادند.
فرامرز قریبیان نیز در جواب سخنان الماسی ابرازداشت:‌ من کار مهمی انجام ندادم روحیه و کاراکترم این است باید اینطور باشم و آقای الماسی را نمی‌شناختم اما وظیفه‌ام بود که از ایشان به گرمی استقبال کنم.
در ادامه این مراسم فیلم «جمشید مشایخی» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران نیز پخش شد و وی برخلاف سه نفر دیگر به تنهایی روی سن حاضر شد و محمد سلوکی از بازیگران خواست برای اهدای دیپلم افتخار ایشان به روی صحنه بیایند.
در این بخش بازیگرانی چون امین حیایی، رضا ناجی، پویا امینی ، محمد متوسلانی، نادرطریقت ، محمدرضا عباسیان ، جواد شمقدری و احمد میرعلایی روی سن آمدند. مشایخی با تشویق مکرر حضار مواجه و خاطرنشان کرد: اولین بار است که یک شاگرد مورد تشویق بزرگان قرار می‌گیرد افتخار می‌کنم همیشه شاگرد هستم و بیتی از حافظ را برای حضار خواند.
در ادامه مراسم «علی عطشانی» برای اولین فیلم سه بعدی سینمای ایران مورد تقدیر قرار گرفت و در بخش دیگری از مراسم نیز از سه طراح پلاکارد سینماها در ایام گذشته تقدیر شد.
این مراسم با اجرای موسیقی و نورافشانی در محوطه تالار وحدت تهران به پایان رسید.


کد خبر: 53608

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbw0bs.rhbfgpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com