"عالیجناب شهردار" همچنان بلاتکلیف

4 مرداد 1389 ساعت 14:42


نویسنده رمان "قدیس" معتقد است اصل روایت داستان مربوط به زمان فعلی است اما در جریان آن، با رویکردی به گذشته وارد ماجراهای زمان صدر اسلام نیز می‌شود. بنابراین رمان، بیشتر تجزیه و تحلیل شخصیت‌های آن دوران به خصوص در رابطه با حضرت علی(ع) و اطرافیانش را مورد توجه قرار می‌دهد.
به گزارش هنرنيوز به نقل از شبكه ايران،ابراهیم حسن‌بیگی که هم‌اکنون رمان "قدیس" را در دست نگارش دارد، درگفت‌و‌گو با شبکه ایران، ضمن تأکید بر بلاتکلیفی "عالیجناب شهردار" برای عرضه در بازار کتاب، گفت: این رمان اگرچه قرار بود به نمایشگاه کتاب برسد اما تاکنون مجوز انتشار نگرفته است.
حسن‌بیگی همچنین در اشاره به خبری مبنی بر انتشار مجموعه داستانی تازه، نوشته خود گفت: مجموعه داستانی که انتشارات امیرکبیر با عنوان "مرد سوم" به بازار کتاب عرضه کرده، نخستین مجموعه داستانی است که بیست و پنجم سال پیش نوشته‌ام و جایزه ربع قرن کتاب دفاع مقدس را هم بدست آورده است.
"مرد سوم" همان "چته‌ها" است
نویسنده رمان "اشکانه" همچنین در ارتباط با این مجموعه داستان تأکید کرد: در تجدید چاپ "مرد سوم" تنها عنوان "چته‌ها" را بر روی جلد کتاب تغییر داده‌ام. چرا که این عنوان برای برخی نامفهوم بود و هر مخاطبی آن را به شکلی تلفظ می‌کرد.
لازم به ذکر است که مجموعه داستان «مرد سوم» در پنج داستان کوتاه با عناوین "مرد سوم"، "پایان راه"، "شیرزاد"، "یادگار پسر" و "مرتع"، سفر و زندگی چهارساله حسن‌بیگی در استان کردستان را روایت می‌کند. او که از سال 64 تا تابستان 67، در سنندج می‌زیسته، حوادث و رویدادهای آن منطقه را در دوران دفاع مقدس در قالب این حوزه ادبیات در داستان‌های این مجموعه به رشته تحریر درآورده است.
حسن‌بیگی همچنین در رابطه به رمان در دست نگارش خود عنوان کرد: بیش از نیمی از "قدیس" را نوشته‌ام و لی چون کار مشکل و پیچیده‌ای است، به کندی پیش می‌رود.
"قدیس" روایت داستانی زندگی امام علی(ع) نیست و اصل زمان حال است
نویسنده رمان "محمد" که از تابستان سال گذشته نوشتن رمان تازه خود را آغاز کرده است، تأکید کرد که اگر چه روایت داستان با توجه به زندگی امام علی(ع) است اما اصلا پرداخت داستانی و روایت زندگی ایشان را مدنظر ندارد و بر این اساس بازنویسی و زندگی‌نامه امیرالمومنین نیست.
او همچنین با بیان اینکه این رمان در یک بستر دیروز و امروز در حال حرکت است و در دو مقطع زمانی رخ می‌دهد، گفت: اصل روایت داستان مربوط به زمان فعلی است اما در جریان آن، با رویکردی به گذشته وارد ماجراهای زمان صدر اسلام نیز می‌شود. بنابراین داستان کتاب، عموما تأکید بر ماجراهای تاریخی و رویدادهای صدر اسلام ندارد بلکه در بستر آن رویدادها، بیشتر تجزیه و تحلیل شخصیت‌های آن دوران به خصوص در رابطه با حضرت علی(ع) و اطرافیانش را مورد توجه قرار می‌دهد.
از مهمترین عوامل نگارش کتاب، معرفی یک الگوی انسان کامل است
برگزیده 20 سال داستان‌نویسی انقلاب و دفاع مقدس شخصیت‌های "قدیس" را مربوط به دو زمان یاد شده دانست و در ادامه در ارتباط با چرایی پرداختی این‌چنین در کتاب، گفت: احساس می‌کنم که در جامعه امروز یکی از مهمترین نکاتی که بدان نیازمندیم، شناخت یک الگوی انسان کامل است که حضرت علی(ع) چنین شخصیتی است. بنابراین سعی کرده‌ام تمام ویژگی‌های ایشان را در این کتاب جای دهم. همچنین این دوران، زمانی پر از آشوب و فتنه بوده که خود می‌تواند الگویی برای شرایط کنونی ما نیز باشد.
قیاس شرایط فعلی با صدر اسلام، مدنظرم نبوده
نویسنده رمان "اشکانه" همچنین با تأکید بر اینکه در این رمان، قیاس شرایط فعلی با صدر اسلام، مدنظر نبوده، بیان کرد: این رمان، نگاه کلی به انسان را مورد توجه دارد که این خود می‌تواند هر قشری را با هر مذهب و اعتقاداتی شامل شود.
ابراهیم حسن‌بیگی در پایان اعتقاد بر این داشت که اگرچه مذهب از بن‌مایه‌های روایت داستانی رمان "قدیس" محسوب می‌شود اما صرفا داستانی مذهبی نخواهد بود و می‌تواند در قالب داستان اجتماعی-تاریخی جای گیرد.
گفتنی است که از این نویسنده پیش از این کتاب‌های متعددی از جمله "ریشه در اعماق"، "معمای مسیح"، "چته‌ها"، "جشن گندم"، "مروارید ری"، "شش تن یک فریاد"، "کمیل"، "نیکوتر از طلا"، "عمو جان عباس"، "سالهای بنفش"، "اشکانه" و... به چاپ رسیده است.
علاوه براین "غنچه بر قالی" نوشته این نویسنده عنوان یکی از 25 جلد کتاب برتر سال 2000 در جهان را به خود اختصاص داده. همچنین کتاب "ریشه در اعماق" او در طی سالهای 1375، 1377، 1379 و 1381 به ‌عنوان کتاب برگزیده 20 سال داستان‌نویسی انقلاب و دفاع مقدس انتخاب شده و جوایز متعددی نیز به دست آورده. تعدادی از آثار حسن‌بیگی از جمله کتاب‌های "عمو جان عباس" ، "به ماه نگاه کن" و به‌خصوص رمان "محمد" نیز تاکنون به زبان‌های دیگری ترجمه شده است.


کد خبر: 13918

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbw9b8.rhbf8piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com