محمد خزاعی در گفتگو با هنر نیوز:

پیشنهاد تهیه کنندگی «هفت» به من نشده است

30 ارديبهشت 1391 ساعت 11:44

محمد خزاعی از پیشنهاد تلویزیون برای تهیه کنندگی « برنامه هفت » خبر داد اما گفتگو در این باره را به آینده نزدیک موکول کرد.



محمد خزاعی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد پیشنهاد تهیه کنندگی «برنامه هفت» گفت: پیشنهادی در این مورد به من شده اما هنوز قطعی نیست؛ لذا فعلا ترجیح می دهم در این رابطه حرفی نزنم.

وی در مورد اجرای برنامه هفت افزود: معمولا سینما در تمام دنیا به دلیل اهمیتی که دارد برنامه های اختصاصی زیادی در تلویزیون برای آن تدارک می بینند ما اگر مروری به کشورهای در حال توسعه داشته باشیم حتی کشورهایی که اندک سینما یی دارند و سینمای آنها بسیار کم فروغ تر از سینمای ایران است باز هم تعداد برنامه های آنها در مورد سینما بیشتر از کشور ماست.

این تهیه کننده سینمای ایران ادامه داد: سینما جذابیت بسیار زیادی برای مردم دارد و همواره مردم نسبت به سینما سوالهای زیادی دارند که در پی یافتن پاسخهای آن هستند و به همین منظور برنامه های سینمایی می توانند مخاطبین زیادی داشته باشند.

خزاعی با تاکید بر اینکه در ایران پخش برنامه های سینمایی در تلویزیون به حداقل رسیده است اظهار داشت: کشور ما نیازمند پخش برنامه های بیشتری در زمینه سینما از سوی رسانه ملی است تا بتوان با این برنامه ها سهم بیشتری در نقد و بررسی جریان سینمای ایران ایفا کرد.

تهیه کننده فیلم «قلاده های طلا» گفت: سینمای ایران دارای چالشها و مباحث بسیار زیادی است که هیچگاه به آن پرداخته نمی شود؛ اما می توان همین چالشها را در برنامه ای مثل «هفت» به بحث و گفتگو گذاشت چرا که امروز سینمای ما نیازمند « گفتگو» است.

وی افزود: خوشبختانه برنامه هفت شروع خوب و نگاه منطقی به جریانهای سینمایی داشت هر چند که همواره از موافقین و مخالفینی نیز برخوردار بود . دوستانی که امروز موافقین برنامه هفت هستند دیروز جزو مخالفین این برنامه بودند ولی در مجموع باید گفت، برنامه هفت با روندی که در پیش گرفت توانست موج خیلی خوبی را در بین مخاطبین ایجاد کند.

خزاعی مخاطبین برنامه هفت را فقط سینماگران ندانست بلکه استاتید، دانشجویان، سیاست مداران ، روحانیون و مردم عادی را نیز از مخاطبین هفت اعلام کرد و یاد آور شد: فراگیر شدن برنامه هفت در میان اقشار مردم، از موفقیت های خوب این برنامه بود.

وی با اشاره به فریدون جیرانی به عنوان مجری گفت: حضور آقای جیرانی به عنوان مجری و کارشناس و همچنین منتقدی که سالیان سال در عرصه مطبوعات فعال بوده از جذابیت های برنامه هفت محسوب می شد.

این کارشناس مسائل سینمایی و فرهنگی اضافه کرد: معتقدم برخی از مباحثی که در برنامه هفت مطرح می شد می توانست هدایت شده تر بیان شود تا خروجی بهتری داشته باشد.

خزاعی، اجرای شیرین فریدون جیرانی، لحن صادقانه برنامه و عدم تبعیض در نگاه به فیلمها را از شاخص های اصلی و موفق برنامه هفت عنوان کرد و گفت: البته رئیس سازمان صدا وسیما نیز سهم مهمی در این نوع نگاه داشته است.

وی ادامه داد: بنده بر این باورم که سینمای امروز ایران نیاز به گفتگو دارد و باید مخالف و موافق این سینما به دور میزی جمع شده و حرفهایشان را مطرح کنند. الان نمی توان ۱۲ فیلم امسال را که برخی ها معتقدند برای اکران دچار مشکل است به کناری بگذاریم بلکه باید آسیب های این فیلمها را بررسی کنیم و برای اینگونه فیلمها چاره اندیشی شود یا اختلافهایی که در حوزه اکران بین وزارت ارشاد، حوزه هنری و شهرداری وجود دارد را نباید ندیده بگیریم .

خزاعی با بیان اینکه ما در حوزه تولید و مخاطب، در زمینه عرضه و تقاضا سینمای بین الملل و در خصوص بسیاری دیگر از مسائل سینمایی دچار مشکلات عدیده ای هستیم گفت: غافل شدن از این مشکلات باعث خواهد شد در آینده نزدیک دچار مشکلات افزونتری شویم.

این تهیه کننده سینمای ایران اظهار داشت: ما امروز وارد جنگ فرهنگی در عرصه بین الملل شدیم و نادیده گرفتن مشکلات سینمای ایران ما را به سر منزل مقصود نخواهد رساند. ما بعد از گذشت بیش از سه دهه از انقلاب، چه فعالیت مثبتی درعرصه صدور ارزشهای انقلاب برداشته ایم؟ ما تا کنون چند فیلم برای معرفی ارزشهای اسلامی خودمان ساخته ایم و زمینه اکران آنها را در داخل و خارج مهیا کرده ایم؟ ما در پاسخ به ضد تبلیغهایی که کشورهای خارجی از طریق سینما بر علیه ما انجام داده اند چه کرده ایم ؟ چه برنامه ریزی داشته ایم؟ فقط در پی اختلاف افکنی بین خودمان بودیم.

وی یاد آور شد: شاید کشور ما در جهان به اندازه یک روستا باشد اما تاثیر گذاری آن در حد یک شهر بزرگ است لذا مشکلات داخلی نباید ما را از توجه به مسائل بین المللی دور نماید.

خزاعی با بیان اینکه سینماگران انتظار بستری مناسب برای گامهای اساسی تر سینما را دارند افزود: اختلاف بین سینماگران به هیچ عنوان شایسته سینمای ایران نخواهد بود و تنها موجب افت این سینما خواهد شد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «پشت پرده مه» یاد آور شد: کسانی که دلسوز سینمای ایران و مسائل فرهنگی کشور هستند می بایست در جهت رفع این اختلاف ها چاره اندیشی کنند و دراین میان نیز، برنامه هفت می تواند نگاه و ادبیات نویی را برای برون رفت از این مشکلات به جامعه ارائه دهد.


کد خبر: 40918

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbw9ba.rhbg8piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com