در نخستين جشنواره و همايش اكوتوريسم و كوهستان تاکید شد:
ما به آموزش مردم محلي نياز داريم
5 خرداد 1391 ساعت 13:47
یک استاد دانشگاه گفت:اگر به روستايي مثل «اورومانات» رسيدگي نشود همان مشكلي كه در شمال كشور پيش آمد اينجا را هم فرا ميگيرد.
نخستين جشنواره و همايش اكوتوريسم و كوهستان روز گذشته چهارم خرداد ماه با حضور جمعي از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و همچنين تعدادي از مقامات محلي استان كردستان در روستاي گردشگري اورمانات برپا شد.
در همايش روز گذشته، كيومرث فلاحي، استاد دانشگاه به بررسي تأثير طبيعت بر فرهنگ و تمدن ايراني پرداخت و گفت: در ايران قديم كساني كه گياهان را ميبريدند گناه بزرگي را مرتكب ميشدند همچنين براي قطع گياهان حكم تعزير وجود داشت مثلا براي كشتن سگ پاسبان گله ۸۰۰ ضربه شلاق تعيين شده بود .
او در ادامه با اشاره به آثار برجاي مانده از تمدن ايران قديم كه نشان دهنده احترام انسانها به طبيعت و حيوانها بوده است، گفت: در ايران اسلامي هم اين موارد ديده ميشود و آيات آفاق الهي به جلوههاي طبيعت و زيبايي آنها گواه دادهاند.
وی اضافه کرد:شاعران و هنرمندان ايراني نيز از رودكي سمرقندي گرفته تا خاقاني درباره عشق ورزيدن به طبيعت سخن گفته است.
فلاحي در ادامه سخنانش به تأثير جهانگردي بر اشتغالزايي و درآمد كشورها اشاره كرد و گفت: ما مدام ميگوييم جاذبههايمان زياد است ولي ارائه اينها زيرساخت و چارچوب ميخواهد اگر ما آنها را نداشته باشيم طبيعت گردي رشد نميكند.
او همچنين بر لزوم پرداختن به آموزش تخصصي براي جوامع محلي تاكيد كرد و ادامه داد: اگر به روستايي مثل «اورومانات» رسيدگي نشود همان مشكلي كه در شمال كشور پيش آمد اينجا را هم فرا ميگيرد.
فلاحی گفت: ما به آموزش مردم محلي نياز داريم اين سوال وجود دارد كه براي گنجينه بزرگ زيويه در سقز چه اتفاقي افتاد ما با آموزش مردم ميتوانيم مشكلاتي كه قبلا وجود داشت برطرف كنيم.
اين استاد دانشگاه در ادامه به تحولات گردشگري كه در تركيه اتفاق افتاده است، اشاره كرد و اظهار داشت: در شهر كردنشين «ماردين» تركيه كه حتي جاذبههايي در سطح روستاي اورومانات ندارد از رسانهها كمك گرفتند و برنامه ريزي كردند تا با توسعه گردشگري پول درآورند.
در ادامه، حسن شكرچي استاد دانشگاه الزهرا به مقايسه بيومهاي ايران و جهان پرداخت و با تعريف اين كه بيومها سرزمينهايي هستند كه علي رغم پراكندگي در سطح جهان به هم شبيه هستند، گفت: ما هفت بيوم جهان را در ايران داريم البته كشورهاي مثل هندوستان و آمريكا هم چنين بيومهايي را دارند ولي ميتوانيم از اين ظرفيت براي جذب گردشگر استفاده كنيم.
در ادامه يك فعال طبيعتگرد درباره طبيعتگردي و كوهنوردي مسيريابي استقرار و كمپينگ در طبيعت توضيحاتي داد و با تاكيد بر اينكه امنيت نخستين موضوع مهم در كمپينگ است خطاب به راهنمايان تور گفت: ايمني در اخلاق را رعايت كنيد.
جواد نظام دوست رئيس هيات مديره انجمن غارنوردي و غارشناسي ايران نيز سخنران ديگري بود كه درباره غارهاي زيبا و كشف نشده كردستان صحبت كرد.
او در ادامه با ياد آوري همايش معرفي و حفاظت گنبدهاي نمكي كه چندي پيش با حضور غارنوردان ايراني و خارجي در فيروزآباد فارس و جزيره قشم به كمك اداره كل طبيعت گردي برپا شده بود، گفت: اين اتفاق سبب شد چهار دبير اول اتحاديه جهاني غارنوردي به ايران بيايند تا بتوانيم غار نمكدان قشم را كه در دنيا بيشتر شناخته شده است نيز در داخل ايران هم معرفي كنيم.
وی اظهار کرد: در دنيا ركورد قبل از ما را براي ثبت طولانيترين غار نمكي جهان رژيم اشغالي قدس دارد و توقع داريم معاون گردشگري و همچنين اداره كل طبيعت گردي براي اثبات جايگاه ايران در اين حوزهها به غارنوردي هم مثل گردشگري تخصصي نگاه و كمك كند .
کد خبر: 41368
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbwfba.rhb80piuur.html